fbpx

Дървената лъжица е незаменима в кухнята, но не я използвайте за бъркане на яйца и сметана

Новини
реклама

Снимка pixabay

Дървената лъжица се ползва още от времето на нашите баби и прабаби. Безспорни са качествата й и затова е незаменима в кухнята.

Тя е задължителен кухненски атрибут на всяка добре въоръжена домакиня – неслучайно тя е един от най-практичните кухненски прибори (тук дори и бабите ни кимат одобрително).

Независимо дали разбърквате бистра пилешка супа или разнасяте домашен крем върху блат за торта, тя винаги е на разположение, за да изненадате приятно семейството ви с нещо вкусно.

Ето съветите на професионален готвач, който насърчава да заменим всички кухненски прибори с дървена лъжица. Може би ще успее да убеди и вас да направите тази промяна още днес!

реклама

Дървената лъжица е издръжлива, което я прави изключително подходяща за разбъркване на гъсти смеси. Тя е достатъчно здрава, за да изстърже дъното на тавата, но без да уврежда повърхността на съда, пише Флагман.

Дървената лъжица е топлоизолатор и не създава опасност от опарване и изгаряне на кожни участъци.

Тя е изключително подходяща за печене и по-деликатно готвене (например приготвяне на крем супи и сосове).

Естествено, дървената лъжица е универсален кухненски инструмент, но невинаги е най-добрата опция за приготвянето на всякакъв вид ястия. Не се препоръчва да я използвате за разбиване на белтъци или сметана.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на вируса

реклама Кадър видео Нова ТВ Германски учени твърдят, че са намерили слабото място на COVID-19. С помощта на компютърен модел те са установили как могат да пресекат пътя на вируса към човешките клетки. За целта, според тях, е необходимо определен ензим в организма да бъде деактивиран.   Ставаме ли свидетели …

Новини
1
Ивелин Попов не отхвърли възможността да играе за националния отбор

реклама Снимка профил инстаграм Чухме се с Ясен Петров. Аз се възстановявам от контузия. Нека да минат подготовките и да започна да играя и ще видим. Имахме доста конструктивен разговор с новия селекционер Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов не отхвърли възможността да се завърне в представителния ни тим. …

Новини
Георги Гергов за Ковид-19: Толкова се пазих, и пак

реклама Кадър Канал 3 Пловдивският бизнесмен Георги Гергов е в болница в Пловдив, за момента без усложнения. Той изобщо не е имал симптоми, но решил превантивно да си направи PCR тест, който обаче се оказал положителен. Понеже страда от диабет, Гергов бил настоятелно посъветван от лекарите да постъпи в здравно …