fbpx

Дариткова посочи кога може да има локдаун на държавата

Новини
1
реклама

Снимка профил ФБ
Трябва да бъдем достатъчно отговорни, защото личната ангажираност на всеки е важна. Носенето на маска предпазва възможността да се срещнеш с вируса. Трябва да сме много гъвкави с мерките и да внасяме успокоение у пациентите, тъй като това е заболяване, което познаваме вече по-добре и лекуваме по-добре. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV председателят на парламентарната група на ПП ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Системата работи на пълни обороти, нека да не се изтъкват тези нелицеприятни примери с починали пациети по стълбите на болниците. Лекарите заслужават уважението, които им отдавахме през пролетта. Сега всички трябва да са максимално мобилизирани. Моите колеги трябва да знаят, че не можем да се справим, ако не поемем своята отговорност.

,,Коя здравна система в Европа проработи? COVID-19 се оказа предизвикателство за далеч по-развити и финансирани здравни системи от нашата. В момента нашата система работи така, че максимален брой пациенти да получат необходимото лечение. Сега не е времето да говорим за реформи“, допълни д-р Дариткова и призна, че като провал на управлението отчита все още липсващото електронно здравеопазване.

реклама

Относно заповедта учениците от 5-и до 12-и клас да седят с маска по време на час д-р Дариткова опроверга информациите, че по този начин се понижава кислородното съдържание на кръвта.
На въпрос за осигуряването на кворум с карантинирани депутати председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че нямат друга възможност, тъй като колегите им от БСП и ДПС отказват да участват в дейността на Народното събрание.

Те не влизат в пленарна зала сутрин, а само за няколко гласувания, за да си осигурят надницата. Конституционния съд ще се произнесе, но така или иначе приехме решение, защото има такава техническа възможност. Това е допустим вариант в рамките на извънредната епидемиологична обстановка, обясни д-р Дариткова.

Тя отговори дали е възможно и у нас да бъде наложен локдаун, както направиха редица държави от Западна Европа.

Доста динамично се обсъжда ситуацията в страната и се следи, така че да се реагира своевременно. Направихме тотално затваряне пролетта, защото не познавахме вируса, но след това видяхме, че по този начин не може да се преустанови разпространение му. Разбира се, мерките могат да станат доста по-силни, когато болниците вече не могат да се справят с притока на пациенти, разясни Даниела Дариткова.

 

реклама
loading...

Вие май съвсем забравихте българският език – “ локдаун“. Да, не знам какво означава, но както ми обясниха, това се правило от главата надолу,

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дойче веле: Водещ експерт прогнозира: Вирусът изчезва до идната есен

реклама Снимка pixabay Професор Александър Кекуле сподели своя “работна хипотеза” за това кога пандемията ще приключи: “Ограничаването на заразата ще стане видимо за общество чак между април и юни, след като в началото на годината или най-късно през януари ще започнем да ваксинираме рисковите групи в старческите домове в Германия”, …

Новини
Ева Веселинова обяви щастливо събитие, ще става майка на близнаци

реклама Снимка профил инстаграм Това сподели самата тя с последователите си в профила си в инстаграм. От снимката личи, че щастливото събитие не е далеч. „Най-хубавият подарък тази година – вече понаедрял и оформен. Време е да споделя тази прекрасна новина! Вълнувам се много и съм щастлива, защото в мен …

Новини
Галерия: Борисов готви чистка в редиците на ГЕРБ, Караянчева и Пламен Нунев на мушката

реклама Снимка профил ФБ Радикалните промени в партията се налагали заради непоносимостта на хората към някои от популярните муцуни в партията. Част от набелязаните присъстват в последните няколко парламента и събират повече негативи, отколкото позитиви. Сред тях били и хора, считани за едни от най-приближените до премиера, пише в новия …