fbpx

ДАНС, МВР, НАП и Агенция „Митници“ атакуват базите за горива

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

Специализираните проверки са насочени към противодействие на данъчни и митнически нарушения и престъпления, незаконно разпространение на горива, извършвано чрез манипулиране на софтуера на фискалните устройства на бензиностанциите, както и недопускане реализирането на пазара на автомобилни горива, които не съответстват на утвърдените стандарти.

Това става ясно от официално съобщение на МВР. Акцията е по искане на ДАНС след установено рисково поведение на търговски дружества.

външна реклама

В операцията участват структури на МВР, ДАНС, НАП, Агенция „Митници“ и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор като до момента са проверени 19 обекта на територията на областите Варна, Бургас, София, Пловдив, Враца и Добрич, пише Дунав мост.

Действията се координират от Междуведомственият координационен център на ГДБОП и са определени като извършване на широкообхватен контрол на обекти за съхранение и разпространение на горива.

 

До момента са установени са нарушения на Закона за измерванията, на данъчното законодателство и на изискванията за пожарна безопасност. Взети са проби от разпространяваните енергийни продукти, които предстои да бъдат подложени на лабораторно изпитване. Контролните действия на екипите продължават и утре, като ще обхванат областите Бургас и Добрич.

Само преди месец НАП и нейният директор Румен Спецов се похвалиха с официално съобщение, че са наложили тотален контрол върху търговията с горива. „Национална агенция за приходите започна тотален данъчен контрол на търговията с горива, като следи движението на всеки литър гориво от изходите на данъчните складове до бензиностанциите за крайна продажба“, пишеше в съобщението. В последните 2 седмици екипи от звеното за фискален контрол извършили наблюдения на изходите на 26 данъчни складове, като проверили над 4500 превозни средства, предназначени да зареждат с горива цялата мрежа от бензиностанции на територията на страната, твърдяха от НАП.

Данъчните оценяват нивото на риск на всеки получател на гориво, което напуска данъчен склад със специализиран софтуер. Камионите на определените за рискови търговци се пломбират и движението им се наблюдава до разтоварването в крайната точка на продажбата. До момента са били пломбирани над 500 цистерни и е наблюдавано разтоварването им до над 1300 обекта.

В резултат от действията на НАП се отчита ръст от близо 15 на сто на продаденото количество гориво в сравнение с аналогичен предходен период, сочат първоначалните данни, твърдяха от ведомството, ръководено от Румен Спецов.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Мария Игнатова смени Нойзи с друг мъж

външна реклама Кадър Мария Игнатова, Инстаграм Мария Игнатова безспорно е една от най-харесваните, но и най-обсъжданите дами в родния шоубизнес. Връзката й с Рачков бе тема номер 1 в светските издания и клюкарските сайтове външна реклама Сега обаче тя не слиза от светлината под прожекторите. Голяма изненада събуди факта, че …

Новини
Кирил Петков: До дни България може да има ново правителство

външна реклама Тази вечер финалният документ за коалиционното споразумение ще бъде изпратен към партийните централи. Те ще имат няколко дни да го одобрят. „Имаме доста кандидати, които ще предложим”, добави той До дни България може да има ново правителство, заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков. Това ще бъде възможно, …

Новини
Лили Иванова: „Заливана“ съм от обич и омраза

външна реклама Кадър видео БНТ „Мисля, че това бе най-дългото ми отсъствие от сцената. Никак не ми бе приятно. Светът е много различен. Не съм отчаяна. Но ние трябва да сме готови да посрещнем всяко предизвикателство“, това заяви голямата Лили Иванова в първото й телевизионно интервю след 3-годишно отсъствие от …

driving theory test uk