fbpx

Д-р Велизар Шиваров: Около 10% от тежкопротичащите случаи имат вродени мутации

Новини
1
реклама

Кадър видео БНТ

Най-опасни са безсимптомните, защото хората не знаят и няма как да се предприемат мерки и това са предпоставки за бързото разпространение на вируса. Още в началото беше ясно, че ще вървим към отпускане и стягане на мерките. Това заяви пред БНТ имунологът д-р Велизар Шиваров.

С всеки изминал ден виждаме нови рекорди на разпространение на коронавируса у нас. Нашето поведение като общество се промени последните два месеца, нормално вирусът да има повече възможност да се разпространява.

реклама

„Колкото повече се разпространява вирусът, толкова повече хора ще влязат в контакт с него и е толкова по-голяма вероятността хора, които имат по-голяма предразположеност за по-тежко протичане, да се разболеят и съответно да платят за това с живота си. Около 10% от тежкопротичащите случаи имат вродени мутации, така че те са по-предразположени да прекарат по-тежко заболяването и да загинат“, категоричен е той.

Според него още през април е било ясно, че пандемичният процес ще върви с разпускане и затягане на мерките, докато не бъде намерено някакво средство като ваксина, което да позволи бързо натрупване на хора, които са резистентни към това заболяване.

реклама
loading...

Защо не се действа активно за внос или за закепеване лиценз за производството на ваксина!?!? Може ли политическите шашарми да са по-важни от живота на хората?

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дойче веле: Водещ експерт прогнозира: Вирусът изчезва до идната есен

реклама Снимка pixabay Професор Александър Кекуле сподели своя “работна хипотеза” за това кога пандемията ще приключи: “Ограничаването на заразата ще стане видимо за общество чак между април и юни, след като в началото на годината или най-късно през януари ще започнем да ваксинираме рисковите групи в старческите домове в Германия”, …

Новини
Ева Веселинова обяви щастливо събитие, ще става майка на близнаци

реклама Снимка профил инстаграм Това сподели самата тя с последователите си в профила си в инстаграм. От снимката личи, че щастливото събитие не е далеч. „Най-хубавият подарък тази година – вече понаедрял и оформен. Време е да споделя тази прекрасна новина! Вълнувам се много и съм щастлива, защото в мен …

Новини
Галерия: Борисов готви чистка в редиците на ГЕРБ, Караянчева и Пламен Нунев на мушката

реклама Снимка профил ФБ Радикалните промени в партията се налагали заради непоносимостта на хората към някои от популярните муцуни в партията. Част от набелязаните присъстват в последните няколко парламента и събират повече негативи, отколкото позитиви. Сред тях били и хора, считани за едни от най-приближените до премиера, пише в новия …