fbpx

Д-р Николай Михайлов: Странна работа, електоратът кредитира такива, срещу които протестира

Новини

кадър bTV

„Електоратът кредитира такива, срещу които протестира. Странна работа. Между електората и неговите представители се движи една сложна игра, бих казал любовна, която кулминира в изборния ден“, това каза в студиото на bTV психиатърът и бивш депутат д-р Николай Михайлов. Той обясни, че в тази игра избирателите дават, а представителите им консумират народната любов. „Само че, ако този процес рецидивира непрекъснато с нови избори, нещата започват да приличат на перверзна любовна игра“, заяви психиатърът и припомни, че страната трябва да се управлява в ситуация на криза“.

Парадокс е, че не само лъжата, но и истината застрашава парламентарното равновесие. Истината е опасно присъствие в парламента, коментира д-р Михайлов по повод скандалите, които се разразиха между ИТН и ИБГНИ, в това число между Татяна Дончева и Ива Митева.

външна реклама

„Една дисциплинирана реч политическа реч е неотменимо правило, за да се играе адекватно политическата игра. Не може под претекст, че казваш истината, да говориш грубо. Институционалната реч предполага знание за процеса на мислене и говорене“, каза още д-р Николай Михайлов. Според него нападките в парламента са проява на голяма безвкусица.

„Думите могат да бъдат груби и остри и да не бъдат бездарни, само че тези бяха много бездарни – отиваха най-много на сценаристите, защото това е тяхното амплоа, но не отиват на хора с претенции, които желаеха и настояваха да се разграничават от тях“, подчерта той.

„Накрая може да се случи немислимото – този парламент може да бъде обкръжен отново, от друго нетърпение, от друго осъзнаване: за това, че тези 30 години са увенчани с един политически елит, който трябва да бъде преместен на мястото на своето просторечие, някъде на улицата, някъде навън, но в парламента, като свещена сграда на българската политика, трябва да бъдат настанени хора с всичкия си“, подчерта психиатърът.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Възползваха се безплатно от труда на Лили Иванова

снимки: Инстаграм/Лили Иванова, кадър: bTV Едно от ненадминатите качества на примата на българската поп музика Лили Иванова е, че не спира да обича и да уважава публиката си. Любовта между феновете и певицата е толкова взаимна, че може да извини дори това, че някои зрители гледат нейното първокласно шоу гратис. …

БГ звезди
Андрей се завърна от ваканцията с кола чудо

Кадри видео инстаграм профил За продуцентите на селскостопанското риалити „Фермата“ ваканцията приключи. Започва подготовка за старта на новия сезон, който е обявен на 3 септември. Андрей показа завръщането на семейството си, като изуми феновете си колко куфари свали от колата и се поинтересуваха от марката на автомобила побрал всичко това. …

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!