fbpx

Д-р Ненков за недоверието към ваксините: Защо ще те чипират, с какво си важен за някого?

Новини

Кадър видео Нова ТВ

„Не ни вярват. Хората не се питат защо властите ще имат сметка да изкарват данни с много заболели и много починали. Защо тебе, глупако, ще те чипират, с твоята диагоналка и външна тоалетна, че реши, че си важен“. Това коментира пред Нова телевизия д-р Мирослав Ненков и бивш министър на здравеопазването.

„Пациентопотокът в болниците лека полека нараства. Това е нормален процес. Епидемията си има своята логика“.

външна реклама

Той коментира и слабата ваксинация, и недоверието на хората. Според него от години доверието между лекарската гилдия и пациентите е торпилирано.

„Има един процес, който тече от времето на мракобесния комунизъм, който набива клин между моята гилдия и пациентите. Дойдоха комунистическите промени, които и до ден днешен ни морят. Тогава лекари, като мен, трябваше да говорят с пациентите за пари и това руши доверието. После се появи тази криза, която лично бившият премиер менажира и лично донаби този клин между нас лекарите и пациентите със създаването на 7 щаба, 8 други структури, с чисто политически решения, идващи от щаба“, заяви Ненков.

 

„Мерките, които управляващите са приели трябва да се спазват. Това е закон. Всеки трябва да си носи последствията за неспазване на закона. Управлението на тази криза в целия свят среща страхливи и слаби ръководители и липса на честност. Не са честни с населението хората, които управляват и това е резултатът. Никой не казва, че това е болест, от която се умира, всеки носи сам последствията“, подчерта д-р Ненков.

Бившият здравен министър не скри възмущението си от начина, по който управляващите се отнасят с лекарите: „Как лекарите да работят без пари? Всеки, който работи повече, трябва да получава повече. Кажете им, че нямате пари“, обърна се той към колегите си. По думите на Ненков има болници, в които са били давани на лекарите само част от 1000-та лева бонус за борбата на първа линия.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Андрей се завърна от ваканцията с кола чудо

Кадри видео инстаграм профил За продуцентите на селскостопанското риалити „Фермата“ ваканцията приключи. Започва подготовка за старта на новия сезон, който е обявен на 3 септември. Андрей показа завръщането на семейството си, като изуми феновете си колко куфари свали от колата и се поинтересуваха от марката на автомобила побрал всичко това. …

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

БГ звезди
Ученички на Кобилкина побъркаха мъжете на плажа във Варна

Кадри видео ФБ профил Наталия Кобилкина Интересна случка сподели с приятелите си в социалната мрежа млад лекар Емил Стоимено, пребиваващ в един от курортите край Варна – Слънчев ден. Спокойната му почивка в елитния курорт на брега на морето е нарушена от напористи дами с различни искания към него. външна …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!