fbpx

Д-р Калинчев: Не пийте кафето на гладно. Обостря гастрит, язвена болест и панкреатит

Новини
реклама

Снимка pixabay

Не бива да пиете сутрешното си кафе на гладно, защото последиците от това може да са сериозни.

Може да доведе до обостряне на хронични заболявания на стомашно-чревния тракт като гастрит, язвена болест и панкреатит, предупреждава ендокринологът и диетолог Алексей Калинчев в интервю за радио „Спутник”, цитиран от БНР.

„Всъщност всички ние имаме тези заболявания в един или друг етап, те просто могат да бъдат в ремисия от студентските ни години“, каза Калинчев.

Лекарят свързва пиенето на кафе на гладно с „неправилно хранително поведение“. Човекът, който от години има усещане за „здравословен глад“, не иска да яде сутрин и само пие кафе, за да ободри.

реклама

Според него можете да изпиете първото си кафе след като сте закусили, макар и с нещо малко. Няма значение дали кафето ви е черно, с мляко или с заместител на млякото. И не се страхувайте да комбинирате тази напитка с десерт, въпреки че не бива да злоупотребявате и със сладкишите.

„Няма да затлъстеете заради това, че сутринта сте пили кафе с нещо сладко“, успокоява Калинчев.

В същото време, кафето не винаги тонизира, понякога има обратен ефект. Според лекаря здравият човек може да пие кафе по всяко време на деня, дори през нощта.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Пенчо Милков, кмет на Русе: Държавата подцени задаващата се втора вълна на вируса

реклама Снимка профил ФБ Пенчо Милков е роден през 1978 г. Завършил е Юридическия факултет на Русенския университет. От 2013 г. е доктор по право. Има диплом от Института за социална политика, а през 2017 г. става и магистър по национална сигурност и отбрана във Военната академия “Г.С.Раковски”. Работил е …

Новини
Дейвид Култард за Шумахер: Новините не са добри и положението е много тежко

реклама Снимка Schumi_di_GP_Kanada_2011.jpg: Mark McArdle „Запознат съм с настоящото му състояние. Всички се надяваме, че Михаел ще се възстанови. Нещата са такива, каквито са. Трябва на всички да е ясно, че новините не са добри и положението е много тежко“, коментира бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард пред „Stats Perform …

Новини
Протест: Такситата ще возят в колите си единствено лекари и учители

реклама Снимка pixabay 100 автобуса и 2000 таксита спират превоза на пътници в знак на протест, съобщиха от бранша. Превозвачите са недоволни от подкрепеното от парламента президентско вето върху промените, с които бяха инкриминирани т.нар. „споделени пътувания”. Автобусните и таксиметровите превозвачи настояват незаконният превоз да бъде криминализиран и да бъдат …