fbpx

Д-р Данчо Пенчев отново се завърна начело на столичното РЗИ

Новини
реклама

Кадър видео Нова ТВ

Д-р Пенчев, който подаде оставка на 26 октомври, като конкретни мотиви не бяха посочени се завръща на работа като заместник-директор. Това обяви държавният главен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев в ефира на NOVA.

Д-р Илонка Маева, която в момента изпълнява длъжността директор е под карантина заради случаи на коронавирус в семейството ѝ.

 

По думите на доц. Кунчев това, че именно д-р Пенчев ще поеме ръководството на РЗИ-София докато д-р Маева отсъства, е добра новина, тъй като в момента ситуацията изисква голяма координация, а той е запознат с всичко.

 

PCR тестът на д-р Илонка Маева е отрицателен, но има симптоми, след като има заразен член на семейството ѝ. Затова се налага тя да остане под карантина.

реклама

„В София, както и във всички големи градове в момента тече процес по разкриване на нови COVID легла, по близо 200 във всяка от големите болници и минимум 10% във всички останали. Това от своя страна изисква постоянна връзка и координация с РЗИ и съм доволен и благодарен, че д-р Пенчев, че прие отправеното предложение и още от днес ще се включи в работата по осигуряване на легла“, заяви доц. Ангел Кунчев.

 

Главният държавен здравен инспектор допълни още, че в Русе в помощ на болниците ще се включат медицински сестри от детски градини и училища, тъй като е важно да са с медицинско образование.

 

„Проблемът с недостига на персонал ще се разреши, когато има възможност за електронно връчване на болничните листове. Това се очаква да стане следващата седмица. Така хората ще могат да получават информация и личните лекари ще могат да виждат, че хората са под карантина“, заяви доц. Кунчев.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отиде си световно известният оперен певец Камен Чанев

реклама Снимка: operaplovdiv.bg Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал от коронавирус. Той беше приет за лечение в болницата в Стара Загора. Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера, припомня БНР. Чанев е роден през 1964 г., завършва Френската гимназия в родния си град Сливен, а след това …

Новини
Безлов: Българите искат силен лидер, а не демократично управление

реклама Кадър БТВ В доклада на центъра „Демокрацията в България – все още крехка след три десетилетия преход“, експертите представят данните от своите проучвания, че след 30 години преход 45 на сто предпочитат силен и решителен лидер. 57 на сто от запитаните са заявили, че вярват, че нищо няма да …

Новини
Калин Сърменов: Театрите са едно от най-защитените пространства

реклама Снимка профил ФБ След влизането в сила на мерките от петък, затварят и всички места, където има възможно струпване на хора като кина, галерии и музеи и се преустановява провеждането на концерти до 21 декември. Като изключение са посочени театрите, които могат да продължат да работят, стига публиката да …