Цветанов: Борисов търси авариен изход, ГЕРБ е катастрофа на организационно ниво

Новини
22
реклама

кадър TV+

Партията, която ще изградим ще бъде на самите членове и симпатизанти на „Републиканци за България“. Това, което ще заложа в устава е да няма възможност председателят да има повече от два мандата, защото са напълно достатъчни за един председател да изгради един сериозен екип и да може да се получи една естествена приемственост. Това заяви председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов пред „Рудозем днес“ .

Цветанов бе на посещение в Рудозем, където се срещна с жителите на Сърница, Борино, Гьоврен, Смолян, Рудозем и Чепинци и разговаря със съмишленици, които са съпричастни към бъдещия му политически проект.

„Виждам, че има сериозен заряд за бъдещия ни политически проект „Републиканци за България“, като искам да обърна внимание на логото ни, където компасът, който е в символа сочи на запад, с което ще подчертая, че трябва да запазим евроатлантическите ни ценности и ориентация. Разговорите, които провеждам са основно с дясномислещи хора, но същевременно на база и спецификата, която има във всяко едно населено място, ще кажа, че в политиката трябва да има оперативна самостоятелсност на местните структури за постигането на политическите цели да могат да правят разговори с други формации, обединени за каузата на населеното място. Политическото противопоставяне не винаги е печелившо. Трябва да има сблъсък на идеи и когато те се припокриват, то трябва да бъдат подкрепени, независимо от политическата принадлежност. Точно това е силата за развитието и просперитета на всяко едно населено място и държавата като цяло“, подчерта Цветанов в Чепинци.

На въпрос за изявлението на премиера Борисов за свикване на Велико Народно събрание Цветанов отговори, че в последните 15 години темата за Велико народно събрание и нова Конституция винаги е влизала в политическото поле на обсъждането, но когато искаш да реализираш това, за което говориш ти трябва да си подготвен да го направиш. Защото оставайки 6 месеца до приключване на мандата на този парламент, да кажеш, че ще внесеш проект и ще създадеш работна група, която да изработи проект за нова Конституция първо е несериозно и това показва една безпомощност, защото ако си имал тези намерения, то трябваше да зпочнеш това още в началото на мандата на сегашния парламент. За нова конституция трябва обществен и професионален дебат. Да се намери този баланс, който да обедини нацията, а не да дадеш нещо, което да разедини нацията.

По думите му с това се търси авариен изход, за да може да се отлага времето и да може действително новите парламентарни избори да бъдат проведени в сегашния формат на сегашното правителство. Цветанов изтъкна, че необходимостта от обективност на изборния процес, загубата на доверие в сегашните институции минава само и единствено през служебен кабинет, за да може да има допълнителна гаранция, че изборите ще бъдат честни и прозрачни и всички политически субекти, които ще участват ще бъдат с равни възможности.

„Не съм очаквал, че в рамките на година и половина ГЕРБ ще бъде такава катастрофа в организационно естество“, коментира още Цветанов. Той посочи, че ГЕРБ се е превърнала в най-мразената партия, която консолидира и леви и десни. „Хората искат промяна в качеството на управление, а за голямо съжаление през последната една година виждаме националпопулисти и аварийни решения на дадени казуси, като липсва политическия хоризонт за водещите проблеми и е факт, че важни политически партньори вече заобикалят страната ни“, бе категоричен Цветанов.

реклама
loading...

Не глупако, един който краде логото дориза това което ще нарече партия не може да му се има доверие. ОЩЕ МНОГО МАЛКО ВРЕМЕ ИМАШ ДА НАРИЧАШ БОРИСОВ С ЕПИТЕТИ. ТИ И ДРУГИ НЕВЕЖИ КАТО ТЕБ…… ВРЕМЕТО ОТМИНА!!!

НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ КУ-ВИ НЕ СТАВА. КАТО НЕ ТИ ВЪРВИ РАБОТАТА В БАРДАКА НЕ СМЕНЯШ ЛЕГЛАТА А СМЕНЯШ КУ-ВИТЕ. Нали Та и този ЩЯЛ да направя еди какво си. Такива вън от политиката. Те вече са БИТА карта.

Цветанов,нали знаеш как се отнасят с предателите?Всичко,което си е благодарение на тази партия,която сега плюеш наляво и надясно…и отиваш да агитираш хорица,които хал хабер си нямат от политика,що така бе Цецко???Ти вече показа,че си един миндил,политически отлюспен и изпълнен само със злоба,защото видя ,че не си центъра на тази партия!!

Цветанов не се ли срамуваш от ТОВА , което правиш .Мислиш си , че си много велик ?! Лъжеш се ! Правиш партия за власт и пари , за лична изгода . Ти си позор .

Пременил се Илия пак във тия хора който са участвали в разграбването и разрушаването на родината ни мисля че мястото им е в затвора до възстановяване на всичко откраднато.

ТОЗИ ЦВЕТАНОВ Е ЕДИН НЕМОРАЛЕН …….ПОСРАН ОТ ВСЯКЪДЕ ….КРАДЕЦ НАГЪЛ …БАЩАТА ШИБАНЯК, ШОФЬОР НА МИРЧО СПАСОВ …ДЕТО УБИ БЕЗМИЛОСНО ЧЕСТНИ И СПРАВЕДЛИВИ БЪЛГАРИ , А ТИ КОЙ СИ ….НАГЪЛ ГРАБИТЕЛ, БЕЗКРАЕН МРЪСНИК И ТОЗИ КОЙТО ПОВЯРВА НА ТОЗИ ДУМИ НЕ Е НИТО ЧОВЕК …НИТО НИЩО….!!! ТИ СИ СЪЩЕСТВО ,КОЕТО НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ РАЖДАШ…..!!!

Щом ми говори за прозападна ориентация и евроатлантически ценности, за дясномислещи хора, за мен е търсач на ново поле за изява и си е осигурил подкрепата на онези, които ги съблазниха преди години, за да ни разбият като държава и народ. Цветанов не ми е нивото на образование нито на чувствено ниво, за да го зачитам за фактор. Довчера беше „мозъкът“ на ГЕРБ, сега търси ново поле за изява. Не ни трябват изгъзици като неговата формация. И без него сме републиканци. Ако той беше такъв, нямаше да служи на чужди господари. Той не е това, за което се представя. По стечение на обстоятелствата се раздели с ГЕРБ. Иначе си е вълк с нова козина. Мъти главите на малко информираните, а те са по селата и затънтените градчета.

В една все по пролетаризираща се държава, да търсиш дясно решение на проблема е кощунство спрямо нацията в тази държава. В момента, Българските политици бягат като опарени от лявото пространство, макар че хала на държавата може да се оправи чрез ляво мислене, по-коро с националистическо до националшовинистично ляво финасовоикономическо мислене, тоест изключителни прерогативи за Българската нация от народ, народности и етнос.

този се мъчи да обере хората на Доган но едва ли ще му се получи

Цветанов,нали знаеш как се отнасят с предателите?Всичко,което си е благодарение на тази партия,която сега плюеш наляво и надясно…и отиваш да агитираш хорица,които хал хабер си нямат от политика,що така бе Цецко???Ти вече показа,че си един миндил,политически отлюспен и изпълнен само със злоба,защото видя ,че не си центъра на тази партия!!

Цветанов,нали знаеш как се отнасят с предателите?Всичко,което си е благодарение на тази партия,която сега плюеш наляво и надясно…и отиваш да агитираш хорица,които хал хабер си нямат от политика,що така бе Цецко???Ти вече показа,че си един миндил,политически отлюспен и изпълнен само със злоба,защото видя ,че не си центъра на тази партия!!

22 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Румен Радев наложи вето върху промените в Изборния кодекс: Управляващите се подготвят за служебна победа

реклама Президентът Румен Радев наложи вето върху промените в Изборния кодекс. Това обяви държавният глава в обръщение към народа предаде репортер на Novini.bg. Всички промени имат ясната цел да гарантират служебната победа на управляващите в изборите. Отстъпва се от ясни законови предложения и се създават предпоставки за честността на изборите …

Новини
1
Борисов: Ще се пенсионирам от политиката като видят магистрала „Хемус“

реклама Кадър видео в. Сега Бойко Борисов не подава оставка, но не работи и като премиер, а като шофьор на джипка, пратен да надзирава строителството. Откъсна се от реалността и остана във времената, в които като бащица обикаля, дава благословия и събира овации. Превърна се в застаряваща певица, която разчита …

Новини
Стоичков пуска своя марка суджук

реклама Лого 8hristo.com Единственият българин носител на „Златна топка“ представи своята марка по впечатляващ начин. Логото на Камата съвсем естествено включва емблематичния за него №8 под който мина кариерата му в ЦСКА, „Барселона“ и националния отбор. Затова за гостите не бе изненада да видят на презентацията специално изработени суджуци под …