fbpx

Цветан Василев пред ФАКТИ – Третото правителство на Борисов е 100% под контрола на центъра около Пеевски

Новини
реклама

Снимка профил ФБ

От фалита на Корпоративна търговска банка изминаха 6 години. Делото си тече, банкерът Цветан Василев, който е подсъдим в него, е в Сърбия, защото смята, че в България животът му е в опасност, а в същото време според държавното обвинение бизнесменът и депутат от ДПС – Делян Пеевски, няма никаква съпричастност към битието на банката.

Така или иначе, за огромно съжаление общественият интерес отдавна е изместен от това дело, мнозинството хора изобщо не го следи, и не е ясно дали в близките години то ще приключи. Освен това, за самият фалит на банката вече са казани толкова много неща, включително са повторени по няколко пъти, че за медиите остава по-скоро това да търсят генезиса на случилото се тогава, на случващото се днес и взаимовръзката между тях.

По този повод вчера от ФАКТИ разговаряхме с банкера Цветан Василев, който представи своята гледна точка по множество въпроси. Разбира се, тези, които са уверени, че в казаното има неистини и се почувстват по някакъв начин засегнати, спокойно биха могли да поискат своето право на отговор.

За какво разговаряхме с Цветан Василев можете да научите в редовете надолу.

– Г-н Василев, кои личности съставляват т.нар. център около Пеевски, който толкова често споменавате в интервютата си?

реклама

– На този въпрос е трудно да се отговори еднозначно, защото има хора, които работят за него и те са известни. Такива, които представляват неговите интереси в различни компании, номинални собственици на офшорни компании. Става дума за един доста разностранен екип от адвокати и всякакви други, които обслужват неговите разностранни интереси. Това е най-тесният му кръг.
По-сложен е отговорът на въпроса кого представлява той всъщност и чии са интересите на т.нар. от мен “дълбока държава“. А за мен няма съмнение, че Пеевски е лицето на тази “дълбока държава“. Та, там отговорът вече е доста по-труден и нееднозначен, но в крайна сметка за мен корените отиват към онези остатъци от Първо и Шесто главно управление на комунистическата Държавна сигурност. Разбира се, новирани в ново време, обновени, наложени нови лица. Сред по-известните са бившият вицепремиер Цветлин Йовчев, бившият шеф на ДАНС Писанчев и пр., и пр. хора, които са въоръжени с много информация. Това е т.нар. Библиотекарски институт, или част от него. Но пак казвам, трудно е да се даде еднозначен отговор. Факт е обаче, че Пеевски успя да привлече тези хора на своя страна. Може би с това, че, както казват американците, успяваше да деливърва, успяваше да реализира техните идеи, насоки и интереси.

– Тоест, излиза, че България се управлява Държавна сигурност и към момента?

– За мен няма съмнение в това. В някаква степен, разбира се, и премиерът Борисов. Макар че той е официализираната част, в крайна сметка е дошъл три пъти на власт след избори. Но в някаква степен и той представлява интересите на задкулисната държава. Аз неколкократно съм ги наричал мутромилиционерска банда, защото обединява интересите на милиционерите, тоест на Държавна сигурност, и на техните полеви играчи, най-изявените от които са представителите на мутрите от 90-те години.

Продължение на интервюто ТУК

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Лиляна Павлова: Очакват се до 800 милиона евро ново финансиране за малки и средни предприятия

реклама Снимка профил ФБ Това обяви вицепрезидентът на ЕИФ Лиляна Павлова в социалната мрежа. Министерството на икономиката на Република България и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) се договориха да засилят мерките, помагащи на малкия бизнес да овладее въздействието на кризата COVID-19, като използва приходи от инициативата JEREMIE, която беше съфинансирана от …

Новини
Столчета за кола със защита от ново поколение

реклама Първите столчета, предназначени за возене на деца в автомобил, се появяват през 30-те години в Съединените американски щати. Тяхната роля е била основно да издигнат детето на достатъчно голяма височина, за да може шофьорът да го вижда от седалката си, а за спътника му да е удобно да обслужва …

Новини
Италиански специалитети, които трябва да опитате

реклама Може би си мислите, че като си поръчвате редовно пица и си готвите спагети вкъщи, знаете всичко за италианската кухня. Това не само е под съмнение, но е направо невъзможно. Кулинарната традиция на Ботуша е необятен космос от звездни рецепти и божествени вкусове и аромати. Освен това винаги съществуват …