Цветан Цветанов учредява партия с името „Републиканци за България“

Новини
реклама

 

Снимка фейсбук

 

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов обяви тази сутрин по бТВ, че ще участва на изборите – независимо дали са предсрочни или редовни.

Той съобщи, че учредява партия с името „Републиканци за България“ на 27 август, а седмица по-рано ще се събере инициативният комитет.

Партията ще се финансира от дарения от симпатизанти, а по отношение на евентуални бъдещи партньори, Цветан Цветанов заяви, че „Демократична България“ имат най-подобни искания, каквито бихме заложили в нашата управленска програма“.

Сред приоритетите на новата партия „Републиканци за България“ са евроатлантическата ориентация и върховенството на закона, а позиционирането – център-дясно.

„Логото е стилизиран компас, който ясно показва посоката ни. България не трябва да има каквито и да е колебания относно своята принадлежност. Особено в този момент, когато страната ни е изправена пред изпитания от най-различен характер. „Републиканци за България“ е гарант за това, че страната ни няма да изгуби посоката“, обяви Цветанов

Лидерът на т.нар. Евро-Атлантически център за сигурност прогнозира, че ще привлече подкрепа от около 500 хиляди гласа. Той не скри, че има хора в ГЕРБ, с които поддържа контакти.

„В ГЕРБ има много способни хора, които не са съгласни с настоящата ситуация, Аз съм в непрекъснат контакт с тези хора“, посочи Цветанов.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Бойко Борисов:  Те сеят омраза, ние – работни места. Искат да ни запомнят с лошо, но ние ще останем с доброто

реклама снимка: Фейсбук/Бойко Борисов Брифингите на Щаба няма да са като преди – само веднъж седмица министър Ангелов ще обобщава заразените и новините за ваксини и лекарства, разкри министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в завод инсталации за линейки и „Форд“ в с. Люляково, област Бургас. Зам.-министърът на регионалното развитие …

Новини
Президентът Радев: Борисов превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя

реклама кадър bTV Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога“. Това каза президентът Румен Радев по повод снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов, предаде bTV. „Господин Борисов превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя. А знаете, че гузната съвест ражда параноята“, уточни държавният глава. Припомняме, че през …

Новини
След сигнали за пукнатини по коснструкцията АПИ прави нова експертиза на Аспаруховия мост във Варна

реклама снимки: АПИ Агенция „Пътна инфраструктура“ ще възложи изготвянето на нова експертиза за здравината и експлоатационната годност на Аспаруховия мост във Варна. Планира се тя да бъде извършена през следващата седмица с участието на независими експерти от научноизследователската общност и преподаватели в Университета по архитектура, строителство и геодезия, съобщиха от …