fbpx

Цвета Караянчева: Младите хора изчезнаха от протестите, отговорихме на много искания

Новини
1
реклама

снимка Фейсбук/Цвета Караянчева

Внесеният от ГЕРБ проект за конституция е само първа покана за разговори, това не е окончателен вариант, коментира пред журналисти в Златоград председателят на НС Цвета Караянчева, пише „24 часа“. Тя присъства на церемонията за освещаване и откриване на паметник на Момчил Юнак, който е издигнат на ГКПП- Златоград.

Във вторник започват преговорите по отношение събирането на подписи в подкрепа на проекта за нова конституция. Преговорите ще бъдат в парламента с всички парламентарно представени групи, които са заявили желание да разговарят с ПГ на ГЕРБ, допълни Караянчева.

Според нея младите хора са изчезнали от протеста. Ние отговорихме на исканията за Велико народно събрание, за промяна в конституцията, посочи парламентарният председател, предава БТА.

„Винаги сме чували какво казват хората, които протестират. Няма нищо по-хубаво от това българските граждани да изразяват свободно мнението си, стига да не пречат на другите граждани, защото всички имат права“, заяви Цвета Караянчева. По думите й предлаганата от ГЕРБ промяна е само една покана за разговори. Някой се опитва да каже, че едва ли не това ще бъде конституцията, окончателната, единствената и само на ГЕРБ, това са абсолютно злонамерени говорители, смята Караянчева. Тя допълни, че Великото народно събрание ще напише конституцията и ще наблегне на основните глави, които трябва да се променят.

реклама

Оказа се, че има много компетентни по тази тема в България, смята парламентарният председател. Тя уточни, че се предлага и промяна в Изборния кодекс с предвидени 200 мажоритарни и 200 пропорционално избрани народни представители, за да има по-голяма представителност. Ако съберем гласовете за свикване на ВНС, мисля, че това е начина, да се направят избори, да влезне по-голямо представителство в парламента, да се чуят много различни мнения, защото конституцията е основен закон, който трябва да бъде направен по волята на народа, смята Цвета Караянчева.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...

Госпожо Караянчева, научете малко повече за българската история.
След Априлското въстание, през 1876 год.,в Истанбул се събират представители на Европейските държави, с цел даване на автономия на Българите. Проектът е бил, Българите да бъдат отделени в 2 Български антономии.
За да не даде автономия
на Българите, Султанът набързо сътавя някаква си Конституця, с която се давало „права“ на Българите С този аст Султанът обезсилва решенията на Цариградската конфиринция.
Сега, Герб постъпва, както Султанът. Какво следва по-нататък, времето ще покаже. Възможно е да се повтори някаква Освободителна война и Герб, както и Султанът да загубите България.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Юношеският национален отбор на България взима играч на ЦСКА

реклама От ЦСКА 1948 се похвалиха с повиквателната на своя футболист Александър Димитров за сборния лагер на юношеския национален отбор на България. Те сториха това в клубния си сайт. Лагерът ще се проведе от 25 януари до 6 февруари в Анталия, Турция, като бранителят ще пътува директно от Алания, където …

Новини
Следващата седмица решават за връщането на учениците в училище

реклама Снимка МОН Ще се решава и на какъв период ще се редуват учениците в училище и на онлайн обучение. „Ако е на повече седмици, повече време ще трябва да стоят останалите в електронна среда. Ако пък е твърде кратко на децата им трябва време за превключване и адаптация. Така …

Новини
Отвара с локум и мента почиства дихателния път като прахосмукачка и изхвърля секрета от дробовете

реклама Снимка pixabay В сезона на вирусите и в условия на пандемия, важно е да се погрижим за подсилване на имунната си система. Но въпреки всички мерки все пак инфекцията може да се появи и да затрудни дишането, както и да се появят и други проблеми, като засилено отделяне на …