Цвета Караянчева: Младите хора изчезнаха от протестите, отговорихме на много искания

Новини
1
реклама

снимка Фейсбук/Цвета Караянчева

Внесеният от ГЕРБ проект за конституция е само първа покана за разговори, това не е окончателен вариант, коментира пред журналисти в Златоград председателят на НС Цвета Караянчева, пише „24 часа“. Тя присъства на церемонията за освещаване и откриване на паметник на Момчил Юнак, който е издигнат на ГКПП- Златоград.

Във вторник започват преговорите по отношение събирането на подписи в подкрепа на проекта за нова конституция. Преговорите ще бъдат в парламента с всички парламентарно представени групи, които са заявили желание да разговарят с ПГ на ГЕРБ, допълни Караянчева.

Според нея младите хора са изчезнали от протеста. Ние отговорихме на исканията за Велико народно събрание, за промяна в конституцията, посочи парламентарният председател, предава БТА.

„Винаги сме чували какво казват хората, които протестират. Няма нищо по-хубаво от това българските граждани да изразяват свободно мнението си, стига да не пречат на другите граждани, защото всички имат права“, заяви Цвета Караянчева. По думите й предлаганата от ГЕРБ промяна е само една покана за разговори. Някой се опитва да каже, че едва ли не това ще бъде конституцията, окончателната, единствената и само на ГЕРБ, това са абсолютно злонамерени говорители, смята Караянчева. Тя допълни, че Великото народно събрание ще напише конституцията и ще наблегне на основните глави, които трябва да се променят.

Оказа се, че има много компетентни по тази тема в България, смята парламентарният председател. Тя уточни, че се предлага и промяна в Изборния кодекс с предвидени 200 мажоритарни и 200 пропорционално избрани народни представители, за да има по-голяма представителност. Ако съберем гласовете за свикване на ВНС, мисля, че това е начина, да се направят избори, да влезне по-голямо представителство в парламента, да се чуят много различни мнения, защото конституцията е основен закон, който трябва да бъде направен по волята на народа, смята Цвета Караянчева.

реклама
loading...

Госпожо Караянчева, научете малко повече за българската история.
След Априлското въстание, през 1876 год.,в Истанбул се събират представители на Европейските държави, с цел даване на автономия на Българите. Проектът е бил, Българите да бъдат отделени в 2 Български антономии.
За да не даде автономия
на Българите, Султанът набързо сътавя някаква си Конституця, с която се давало „права“ на Българите С този аст Султанът обезсилва решенията на Цариградската конфиринция.
Сега, Герб постъпва, както Султанът. Какво следва по-нататък, времето ще покаже. Възможно е да се повтори някаква Освободителна война и Герб, както и Султанът да загубите България.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дариткова за доклада на ЕК: Споменават ни чак на десета страница

реклама Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg кадър: новини.бг ЕК оценява усилията на България да се справи с корупцията, която е световен проблем. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова на пресконференция на партията. Тя подчерта в доклада на ЕК за върховенството на закона в ЕС страната ни …

Новини
Сачева: За всички пенсионери – по 50 лв. бонус до март догодина

реклама Снимка ФБ Очаква се пенсионерите да получават добавка към пенсията от 50 лева до март месец догодина. Това каза социалният министър Деница Сачева след заседанието на ресорната парламентарна комисия. Вчера премиерът обяви, че допълнителни пари за пенсионерите ще има, докато има пандемия. Днес Деница Сачева обясни, че според статистическите …

Новини
МЗ: Удължава се автоматично срокът на ТЕЛК решенията до края на февруари

реклама Снимка pixabay Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по време на извънредната епидемична обстановка, ще продължат действието си три месеца след нейното изтичане. В момента извънредна епидемична обстановка в страната е обявена до 30 ноември, включително. Това означава, че срокът на всички експертни решения на ТЕЛК, …