CNBC: Най-богатата фамилия в света спечели нови 11 млрд. долара

Новини

Членовете на семейство Уолтън, понастоящем най-богатата фамилия в света, са добавили над 11 млрд. долара към съвкупното си състояние, което днес възлиза на 163 млрд. долара, пише CNBC.

Това затвърди лидерската позиция на Уолтън в класацията на най-богатите фамилии с поне 64 млрд. долара пред братята Кох и семейство Марс, пише Блиц.

Ръстът в богатството идва на фона на по-добрите финансови резултати на компанията им, което оскъпи акциите на WalMart.

2018 г. е една от добрите за семейство Уолтън. През май тя оглавиха класацията на Sunday Times за настоящата година, като общото им богатство тогава бе по-голямо от състоянието на Джеф Безос, Бил Гейтс и Уорън Бъфет.

Преди 2 седмици тяхната компания WalMart зае лидерската позиция за шеста поредна година и общо за 14-и път в класацията на Fortune 500. Със съвкупните си 500.3 млрд. долара приходи, веригата за търговия на дребно е начело по приходи сред всички американски компании.

Walmart попада в Fortune 500 за 24-те път след първата класация на изданието през 1955 г., като повече от половината появявания там са на челно място.

Втората позиция днес се държи от Exxon Mobil с приходи от 244 млрд. долара.

Последни данни на Bloomberg сочат, че Джим и Роб Уолтън притежават по 46.7 и 46.4 млрд. долара, докато Алис е с 45 млрд. долара.

Тримата притежават повече от 50% от акциите на Walmart днес.

Сред останалите членове на фамилия в класацията на 500-те най-богати хора в света са още Лукас Уолтън с 16.2 млрд. долара и Кристи Уолтън със 7.4 млрд. долара.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Кубрат Пулев отказва мача с Джошуа да е в Англия

Представителят на Кубрат Пулев в САЩ – Боб Аръм, направи повече от интересно разкритие в последните часове на месец февруари. Авторитетният агент отсече, че няма постигната договорка за двубоя Кубрат Пулев – Антъни Джошуа и е твърде вероятно мачът да не се проведе в Англия, каквото е и желанието на …

Новини
Физическа разправа в Hell’s Kitchen, един изгонен

Шеф Ангелов категорично и безкомпромисно посочи вратата на Димитър, който си „изпусна нервите“ и постъпи недопустимо срещу друг участник във формата – Реджеп. Случката втрещи шеф Ангелов и го принуди да реагира светкавично с думите „Абсолютно не ме интересува какво е довело до този конфликт. Подобно поведение тук в Hell’s …

Новини
Цялото ръководство на държавното тото е сменено

Целият Управителен съвет на Държавният тотолизатор е сменен със заповед на министъра на спорта Красен Кралев. Това бе потвърдено в парламента от министъра на финансите Владислав Горанов, пише offnews.bg. Все още не са сключени договори за управление с новите началници на тотото и те не са вписани в Търговския регистър. …