fbpx
Блиц Новини

Паркетът е подова настилка, която изисква немалко грижи от ваша страна. Подът трябва да бъде почистван редовно, а също и да премине през циклене. Ако не следвате тези изисквания, то тогава ще се сблъскате с вдлъбнатини, неравности, драскотини и други нелицеприятни фактори. За разлика от други видове подове, паркетите са претенциозни и искат добра поддръжка. По тази тема ще пишем в тази статия, където ще получите няколко ценни и практични съвета от нас.

Важно ли е цикленето на паркета?

Процедурата по циклене на паркет от Бест Паркет е много важна. Тя се извършва със специални машини, сред които валова машина за основната част от настилката и дискова машина за достигане до ъглите. При цикленето се възстановяват всички пробойни, които се появяват с времето и интензивното използване на пода. Крайният резултат е здрав, чист и блестящ паркет, както вие го искате.

Не се препоръчва циклене на паркет от неопитни хора, тъй като могат да се допуснат грешки, водещи до по-сериозни повреди. Има специализирани фирми предлагащи услугата срещу скромна сума, тъй че се препоръчва да се ориентирате към тях, вместо да вършите работата сами.

Да, някои са се опитвали, да циклят паркета собственоръчно, но пък ефектът е крайно незадоволителен. Тази дейност крие цял куп специфики, а те са достояние на истинските професионалисти. Не пестете пари от важните неща, а инвестирайте в практичните решения.

Защо се прави циклене на паркет?

Цикленето на паркет удължава живота на пода и възстановява неговите качества. Отстраняват се грубите драскотини и се придава блестяща визия, която ще харесате. С годините често се появят вдлъбнатини, нарушаващи визията на настилката. Цикленето обаче ги премахва успешно, за да се насладите на страхотен краен резултат. Тази поддръжка е задължителна за всеки собственик на паркет. Тук не пишем това, с цел да рекламираме услугата, а защото тя е от ключово значение.

Добрата новина е, че циклене на паркет, се прави периодично. С други думи, това не е процес, който се налага всеки месец, тъй че няма да похарчите бюджета си. Все пак, е добре да следите състоянието на пода, и когато се наложи да повикате специалистите на помощ у дома или офиса.

Обобщителни думи

Почистването, лакирането и цикленето на паркет, са трите неща, които трябва да имате предвид, когато се грижите за пода си. Ако не го направите, то тогава ще го повредите, а това няма да ви хареса. По-горе в статията дадохме нашите напътствия, а вие решавате дали ще ги последвате. Желаем ви да постигнете успехи и да останете доволни от поддръжката на класическия паркет.

външна реклама


Блиц Новини
Кадри от дрон над София: България не помни такава опашка под дъжда

кадри Фейсбук/Георги Господинов, Манол Пейков: България не помни такава опашка: Извикаха полиция Докато по върховете на родната политика и в прокуратурата на България се разиграват грозни и обидни сцени, в сърцето на столицата ни се случва нещо невиждано и изключително красиво. Дни наред хора извиват огромни опашки на Панаира на …

Блиц Новини
Навръх 1 юни Децата при Мира и Виктор го казаха най-добре: България не заслужава това!

кадри Нова телевизия: Навръх 1 юни Децата при Мира и Виктор го казаха най-добре: България не заслужава това! В Деня на детето българските депутати решиха да се държат като инфантилни хулигани и почти успяха да провалят един от най-хубавите дни в годината. Физическите и словесни сблъсъци в парламента възмути всички, …

Блиц Новини
Почна със 150 лева заплатка, а днес е на върха в България, майка й обясни как

Стопкадри Нова Тв: Почна със 150 лева заплатка, а днес е на върха в България, майка й обясни как Луиза Григорова е любимка на много българи. Това е разбираемо, тъй като все пак е красива и известна актриса. Нейната майка обаче също се е реализирала в живота. Близо 30 години …

error: Content is protected !!