Четири нови завода се правят карай Пловдив

реклама

Те ще са в Тракия икономическа зона, пише Профит.

Това съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов по време на първата дискусия от кампанията на вестник „Стандарт” „Заедно срещу кризата”.

В момента се правят промени и в закона за индустриралните зони, които ще регламентират прокарването ток, ВиК системи и цялостна инфраструктура в полза на бизнеса.

До две седмици те ще бъдат приети в Министерски съвет и ще влязат в парламента.

Най-тежко от коронакризата пострадаха малките и средни предприятия и сектор услуги, каза Караниколов. Той подчерта, че производството се е запазило.

До ден – два започва изплащането на първите 2000 грантта за малки и средни предприятия, които са от 3 000 до 10 000 лв. Средната сума ще бъде 8000 лв.

Подадени са 27 000 проекта. Само 10 на сто от тях не отговарят на условията. На практика всеки, който е кандидатствал, ще получи грантове, каза Караниколов.

Пловдив има проекти за 440-500 млн. лв. инвестиции в инфраструктура. Това каза кметът на града Здравко Димитров.

Той е център на най-бързо развиващата се индустриална зона в страната. Ситуацията тук, в един по-малък мащаб, повтаря глобалните проблеми, които последваха от коронакризата.

Увеличи се несигурността на пазара на труда, появиха се трудности при задържане на персонала, свиха се производствата, каза Здравко Димитров.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Проф. д-р Кантарджиев: Надявам се да не се стигне до затваряне по домовете

реклама Кадър БТВ Очаквам едно увеличение, каквито и мерки да се правят. Но да се надяваме, че ще е слабо. Извънредната епидемична обстановка трябва да продължи. Това каза проф. д-р Тодор Кантарджиев , директор на Национален център за заразни и паразитни болести, пред БТВ. Той отговори на въпроса дали може …

Новини
Септември си отива хладен, задават се първите есенни дъждове

реклама Снимка pixabay Тази седмица температурите вървят към повишение, като пред уикенда ще достигнат 26-28, на места до 30 градуса. Към четвъртък облачността ще се увеличи и на места не са изключени валежи, най-вече в западна България. По морето продължава лятото, сухо и със сравнително високи температури. Температурата на морската …

Новини
Валери Симеонов обеща: Добавки по 50 лева за всеки пенсионер ще има и през ноември, и през декември

реклама снимка: Вихрогон Добавки от 50 лв. към пенсиите ще има до края на годината. Това стана ясно от думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов. „Нашето предизборно обещание вече е факт – при 250 лв. минимална пенсия, с добавката от 50 лв, която беше продължена до октомври, тя ще бъде …