Ченалова: Нахлуването в тъмни зори в дома на невинни хора не е грешка а престъпление

Новини
реклама

Снимка профил ФБ

Румяна Ченалова коментира в обширен пост случката с нахлуването по погрешка на ГДБОП в апартамента на невинни хора.

Ето какво каза тя в профила си в социалната мрежа:

„Нахлуването на ГДБОП в тъмни зори в дома на невинни хора не е грешка а престъпление! Извършването на обиск е процесуално – следствено действие и дори в условията на неотложност се подчинява на правилата на НПК и ЗМВР.

Виновни са не само конкретните служители на ГДБОП, но и тези, които :
1.не са извършили необходимата подготовка, свързана със задълженията по ЗМВР и НПК.
2.са допуснали процесуално – следствени действия да извършват полицейски служители, които не знаят или игнорират правата на българските граждани, превишават собствените си права и нарушават закона.

При извършване на обиск се прониква в чуждо жилище насилствено, само, ако лицето отсъства, откаже, има данни за извършващо се тежко престъпление и съответно заповед.
Този обиск е бил планиран , т.е не се касае до извънредна ситуация.
Полицаите са длъжни да се легитимират да установят самоличността на живущите и да посочат какво търсят / тъй като закона дава възможност на лицето да го предаде доброволно.

реклама

Насилие от страна на полицията- употреба на физическа сила е допустима само при определени случаи и доколкото е съразмерно с поведението на обискираното лице /агресия, нападение, опит за бягство/.

Действията на служителите на ГДБОП представляват тежко нарушение на основни човешки и конституционни права. Полицаите са нарушили задълженията си, визирани в НПК и ЗМВР, превишили са/ чрез разбиването на входната врата и физическото насилие/ правата си с ясната цел да причинят вреда чрез противоправните си действия и от това са настъпили значителни вредни последици.
Цялата група, заедно с лицата, които са ги подготвили, изпратили /дали или не указания относно начина на извършване на обиска/, начело с директора на ГДБОП подлежат на НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИЕ!

После следва образуване на досъдебното производство!
Проблемът е не, че са сгрешили адреса, или че не са се извинили.
Проблемът е, че са извършили действия, регламентирани в закон не като служители на реда, а като терористи, погазвайки върховенството на закона, унижавайки човешко достойнство, причинявайки болки и страдания без каквото и да е основание!
Това е правовата държава на Борисов…
16.10.2020г. – стотния ден на бунта!
Ще бъдем там за да ги изметем!“

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
1
Мика Зайкова пред Фрог: 2,5 млрд. лв. отидоха за глупости, а за преизчисляване на пенсии нямало

реклама Снимка Вихрогон.бг Това каза икономистът и анализатор Мика Зайкова, която коментира за Фрог Нюз изказването на социалния министър Деница Сачева, че държавата няма достатъчно пари, за да бъдат преизчислени пенсиите догодина. А няма? Похарчи 2 млрд. и половина за глупости, обаче за преизчисляване на пенсиите нямало пари. Ако искаме …

Новини
1
Фандъкова: Полицията ще следи за носене на маски, когато на открито има струпване на хора

реклама Снимка профил ФБ От утре носенето на маски на открито става задължително. Контролът за спазване на мерките ще се затегне и полицаите ще бъдат инструктирани, каза Йорданка Фандъкова. Според нея разхождането сутрин рано в парка не изисква маска, ако няма хора наоколо, но това било лично нейно мнение. „Смятам, …

Новини
Цените на хранителните продукти тръгнаха нагоре

реклама Снимка pixabay Забелязва се около 50% поскъпване на основни хранителни продукти по магазините. Докато големите вериги могат да си позволят повече промоции за да привлекат клиенти, не така стои въпроса с малките квартални магазинчета, които логично остават празни. Още един плюс за веригите е, те те могат да си …