fbpx

БСП при Радев: Ще продължим с конструктивно и мъдро поведение, за да може да има редовно правителство

Новини

Кадър видео Нова ТВ

„Ние ще продължим с това конструктивно, разумно и мъдро поведение, за да може да има правителство, което да преведе България през тежката есен и зима, които ни чакат, да дадем спокойствие и сигурност на българските граждани, както и стабилност на държавата изобщо“, посочи Корнелия Нинова на консултациите с парламентарно представените партии, които президентът инициира като опит за връчване на втори мандат за съставяне на правителство. Първи за разговори влязоха от „Има такъв народ“, след това от ГЕРБ-СДС. „БСП за България“ са третата партия, която ще направи консултации с държавния глава.

„Вашите колеги от ГЕРБ-СДС“ потвърдиха още веднъж, че ще върнат втория мандат, което поставя голяма тежест върху третия мандат и дали българският парламент ще отговори на очакванията на българските граждани, или той ще бъде пропилян отново. Затова трябва диалог, отговорност и конструктивност“, с тези думи се обърна Радев към БСП в началото.

външна реклама

„Именно Българската социалистическа партия беше тази, която в консултациите между партиите от 46-ия парламент до момента прояви отговорност, зрялост и мъдрост. Затова аз разчитам, че вие и занапред ще продължавате да търсите и работите за допирни точки между различните партии за ясни приоритети и цели в интерес на българските граждани, на ясен хоризонт за взимане на решение и за нормализиране на политическия диалог“, допълни президентът.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова от своя страна заяви, че са си поставили две задачи – актуализация на бюджета в три посоки – стабилизиране на здравната система за посрещане на COVID кризата, преизчисляване на пенсиите и увеличаване на доходите, както и подготовка на държавата за евентуална мигрантска вълна; втората задача е полагане на максимални усилия за съставяне на редовен кабинет, което да преведе България през тежката зима, да даде спокойствие и сигурност на българските граждани и стабилност на политическата система.

„Ние ще продължим с това конструктивно, разумно и мъдро поведение, за да може да има правителство, което да преведе България през тежката есен и зима, които ни чакат, да дадем спокойствие и сигурност на българските граждани, както и стабилност на държавата изобщо“, посочи Нинова.

„Зависи от вашето решение при кого ще отиде третият мандат, но ако дойде при нас, ще продължим по начина, по който и досега. Конкретно, конструктивно, мъдро търсене на общите пресечни точки с колегите от другите партии, без ГЕРБ и ДПС“, каза още тя.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БГ звезди
Възползваха се безплатно от труда на Лили Иванова

снимки: Инстаграм/Лили Иванова, кадър: bTV Едно от ненадминатите качества на примата на българската поп музика Лили Иванова е, че не спира да обича и да уважава публиката си. Любовта между феновете и певицата е толкова взаимна, че може да извини дори това, че някои зрители гледат нейното първокласно шоу гратис. …

БГ звезди
Андрей се завърна от ваканцията с кола чудо

Кадри видео инстаграм профил За продуцентите на селскостопанското риалити „Фермата“ ваканцията приключи. Започва подготовка за старта на новия сезон, който е обявен на 3 септември. Андрей показа завръщането на семейството си, като изуми феновете си колко куфари свали от колата и се поинтересуваха от марката на автомобила побрал всичко това. …

БГ звезди
България забрави за Виктор, дамите полудяха по Евгени

Снимка профил инстаграм Новият избраник за главната роля в романтичното риалити сезон 2 „Ергенът“ Евгени Генчев отсега вълнува дамите по форумите в социалните мрежи. В момента върви кастинг за момичета, които ще се борят за сърцето му, но и тези, които са само зрители имат мнение за младия и талантлив …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!