fbpx

БСП при Радев: Ще продължим с конструктивно и мъдро поведение, за да може да има редовно правителство

Новини
външна реклама

Кадър видео Нова ТВ

„Ние ще продължим с това конструктивно, разумно и мъдро поведение, за да може да има правителство, което да преведе България през тежката есен и зима, които ни чакат, да дадем спокойствие и сигурност на българските граждани, както и стабилност на държавата изобщо“, посочи Корнелия Нинова на консултациите с парламентарно представените партии, които президентът инициира като опит за връчване на втори мандат за съставяне на правителство. Първи за разговори влязоха от „Има такъв народ“, след това от ГЕРБ-СДС. „БСП за България“ са третата партия, която ще направи консултации с държавния глава.

„Вашите колеги от ГЕРБ-СДС“ потвърдиха още веднъж, че ще върнат втория мандат, което поставя голяма тежест върху третия мандат и дали българският парламент ще отговори на очакванията на българските граждани, или той ще бъде пропилян отново. Затова трябва диалог, отговорност и конструктивност“, с тези думи се обърна Радев към БСП в началото.

външна реклама

„Именно Българската социалистическа партия беше тази, която в консултациите между партиите от 46-ия парламент до момента прояви отговорност, зрялост и мъдрост. Затова аз разчитам, че вие и занапред ще продължавате да търсите и работите за допирни точки между различните партии за ясни приоритети и цели в интерес на българските граждани, на ясен хоризонт за взимане на решение и за нормализиране на политическия диалог“, допълни президентът.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова от своя страна заяви, че са си поставили две задачи – актуализация на бюджета в три посоки – стабилизиране на здравната система за посрещане на COVID кризата, преизчисляване на пенсиите и увеличаване на доходите, както и подготовка на държавата за евентуална мигрантска вълна; втората задача е полагане на максимални усилия за съставяне на редовен кабинет, което да преведе България през тежката зима, да даде спокойствие и сигурност на българските граждани и стабилност на политическата система.

„Ние ще продължим с това конструктивно, разумно и мъдро поведение, за да може да има правителство, което да преведе България през тежката есен и зима, които ни чакат, да дадем спокойствие и сигурност на българските граждани, както и стабилност на държавата изобщо“, посочи Нинова.

„Зависи от вашето решение при кого ще отиде третият мандат, но ако дойде при нас, ще продължим по начина, по който и досега. Конкретно, конструктивно, мъдро търсене на общите пресечни точки с колегите от другите партии, без ГЕРБ и ДПС“, каза още тя.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Откриха казан за ракия в българско училище

външна реклама Снимка колаж Господари.ком Откриха инсталация за ракия в училище в Пазарджик, съобщава Будна Варна. Дестилиращата инсталация е била открихта екипи на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Пазарджик, в бивш физкултурен салон в сграда на училище в областния град. В съседна сграда пък били намерени и …

Новини
Борисов в Пловдив: Данъците ще трябва да се повишат

външна реклама Кадър видео ФБ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в Пловдив обяви, че данъците неминуемо ще трябва да се вдигнат, ако се запази актуализираният размер на пенсиите. Бившият премиер отиде в града под тепетата да се срещне с актива на партията си. „Такива неща не се говорят преди …

Новини
Напусна ни Неделчо Михайлов

външна реклама Снимка профил ФБ Напусна ни известният журналист Неделчо Михайлов. Наскоро излезе дебютната му книга – “Балкански буквар”. Тя съдържа в себе си 5 разказа и 6 новели. външна реклама “За мен Варна е центъра на света и вечният град. Тук съм роден, душата и сърцето са ми тук”, …