fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ: Браво, Митко: След 20 години чакане влезе в Стани богат и разби Билалов

Стремежите на хората понякога се увенчават с успех, а доказателство за това е Димитър Ганчев.

След над 20 години желание да участва в „Стани богат“, той най-после седна в стола срещу Михаил Билалов и показа много добри знания.

„Той е управител на собствена фирма за проектиране на строителни конструкции.

Сърцето му бие в такт 9/8, защото е влюбен в народните танци, и знае над 100 различни хора.

Не може да живее без рок музика и обича да кара ски в Алпите“. Така го представи водещия.

„Идвам тук след над 20-годишно желание да бъда участник в „Стани богат“ и да стоя на този стол“, каза участникът.

Той отговори без проблеми на първите пет въпроса, а шестият бе:

„Кое е най-дългото от тези разстояния?“ – „Видин – Бургас“, „Русе – Кърджали“, „София – Варна“ или „Добрич – Петрич“. Той поразсъждава, показвайки добри географски познания и правилно посочи последния вариант.

„Каква религия са изповядвали Ксеркс I и Фреди Меркюри?“, бе седмият въпрос, а опциите бяха „Будизъм“, „Юдаизъм“, „Зороастризъм“ и „Индуизъм“.

Димитър призна, че не знае на Ксеркс религията, но е чувал за тази на рок музиканта и посочи „Зороастризъм“, което бе вярно.

Осмото питане бе: „Кое животно е част от градския герб на Мадрид, Берлин и Берн?“

Вариантите Лъв, Еднорог, Мечка и Прилеп не улесниха участника и той прибегна до първия си жокер – „Помощ от публиката“. Половината от аудиторията в студиото го насочи към мечка, той се съгласи и това бе правилния отговор.

След това проектантът реши да заключи 3000 лева като втора сигурна сума. Тук въпросът бе изненадващо лесен за него:

„Кой от европейските клубни турнири по футбол е създаден най-скоро?“

– КНК, Шампионска лига, Лига Европа или Лига на конференциите.

Участникът каза, че нямало да се разсърди дори това да е въпрос за 100 лева, тъй като се интересува от европейски футбол,. След това разказа кой турнир от кога е и посочи отговор D, който бе верен.

10-ият въпрос за 5000 лева бе „Кой е съсечен в резултат на заговор от най-малко 60 предатели, а по тялото му са нанесени точно 23 удара с нож?“

– Платон, Юлий Цезар, Цал Калоян или Александър Македонски. Димитър се насочи веднага към Юлий Цезар но реши да се подсигури с жокер „50:50“.

Останаха Юлий Цезар и Цал Калоян. Той маркира първоначалното си предположение и това бе правилен избор.

Така Ганчев стигна до въпрос за 10 000 лева:

„Какво си поръчва всеки път героят на Брус Уилис във филма „Хъдсън Хоук“?“ – Портокалов сок, Блъди Мери, Мартини или Капучино?

Проектантът реши да звънне на приятел, свой съученик от осми клас, който го насочи към Блъди мери. Оказа се обаче, че верният отговор е капучино.

Така Ганчев си тръгна с 3000 лева от предаването.

Блиц Новини
Фолк певицата Дебора: Взеха ми колата и книжката, може да вляза и в затвора

Кадри ютуб е социални мрежи На 9 април певицата Дебора предизвиква лека катастрофа с автомобила си на столичния булевард „Черни Връх“. На място й бе направен полеви тест, който отчете 2,9 промила алкохол в кръвта, а тя бе в шок. Дамата настоя за кръвен тест, който също показа високи стойности. …

Блиц Новини
Синоптикът Петър Янков: Пазете се от гръмотевици

Кадри България Он ер Доста бе усложнена обстановката вчера в западна България. За кратко време в източната част на София се изсипаха между 50 и 70 литра на кв.м. Пагубното беше, че валежът беше за час, час и половина, този валеж е проливен. При това интензивно строителство и състояние на …

Блиц Новини
КНСБ: 1454 лв е минималната сума за заплата на човек

Кадър Нова ТВ Според хората минимум 2000 лв трябва да е заплатата на човек, за да може да посрещна нормално нуждите си. Най-малко 1080 лева да бъде минималната работна заплата от догодина. Размерът се очаква да е такъв, за да се достигне минималното възнаграждение, което трябва да е 50% от …

error: Content is protected !!