fbpx

Божидар, без дом и прехрана, излезе с табела „Търся работа“ на улицата, помогнаха му

Новини
реклама

Мъж си намери работа и подслон след публикувана снимка с табела „Търся работа“ в социалните мрежи. Тя беше споделена 20 хиляди пъти. Мъжът започва работа, пише dnes.bg.

Докато кара колело Пламен вижда човек с табела „търся си работа“ до метростанция Г. М Димитров. Спира се и след разговор с мъжа решава да му помогне с пост във фейсбук и да му потърси работа и жилище, защото човекът е и без дом.

„Каза, че спи на строеж до метростанцията от две седмици. Работил е много неща, умее много неща. Дърводелец, бояджия, овчар. Обикалял София. Каза, че няма сили да обикаля вече. Извадил табелката накрая и стои на светофара, където минават много коли“, разказа Пламен Петков. Отзвукът е неочакван – само за ден снимката е споделена от 20 хиляди души, предаде Bulgaria ON AIR. Стотици хора пишат коментари с предложения за помощ. Един от тях е Васил.

„Намерих човека в един строеж. Грижеше се за неговия таралеж и куче и просто позвънихме от моя телефон на хората, които си бяха оставили координатите във фейсбук. За щастие, нещата се решиха за не повече от 15-20 минути. Днес имаше интервю за работа в 11 часа с подсигурено спане“, сподели той на 1 май.

Още на следващата сутрин Божидар има среща с Габриела. Тя и семейството ѝ решават да му гласуват доверие и го наемат като портиер и градинар на частен имот.

„Някак си си помогнахме взаимно с Божидар, защото и аз търсих човек с такъв профил и такива умения за работа, така че нещата се напаснаха. Безвъзмездно му се предоставя жилището, може да го ползва, режийните му са поети“, посочи новият работодател на мъжа.

Божидар не е приел финансовата помощ. Казал, че ще изработи всяка стотинка. А според Пламен и Габриела доброто се крие навсякъде, стига да успеем да го видим.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Проф. Кожухарова: Има данни, че преболедувалите имат имунитет 1 година

реклама Кадър видео Нова ТВ Мира Кожухарова успокои, че забавянето на втората доза не е проблем, и че датата на картончето, което получаваме след ваксинация, е ориентировъчна. „АстраЗенека“ не са си преценили производствения капацитет. Доволна съм, че си промениха решението и не се пази втора доза на хората. Въпросът с …

Новини
Реклама във Vihrogon.bg с изскачащ банер – 50 лева до 100 000 души

реклама 900 хиляди души на месец посещават Vihrogon.bg. Посещенията за последните 30 дни са 2,6 милиона. Ако искате да достигне рекламата на вашия бизнес до тях на изгодни цени тук е мястото! Предлагаме изгодно изскачащ попъп банера при всяко посещение. Ето как изглежда. Изберете предпочитан вариант за вас*. 40 лева …

Новини
Джино Бианкалана подари Бентли на любимата си

реклама Снимка профил инстаграм Щедър подарък получи любимата на Джино Бианкалана, която стана магистър и успешно завърши Медицинския факултет към МУ-София. Тя публикува снимка от важния ден, на която гордо позира с диплома в ръка. Сред първите харесали публикацията й в мрежата, разбира се, бе нейната половинка, с когото са …