fbpx

Боршош предложи: Компенсацията за неприетите деца да е 650 лв.

Новини
външна реклама

Кадър видео БТВ

Критериите за получаване на помощ за неприети деца в градини и ясли са много тежки и подробни. Целта е ще да облекчим родителите при подаване на документи.

Колкото и да е засилено строителството на детски градини, то не може да реши проблема на родителите с местата, заяви днес новият зам.-кмет на София Мирослав Боршош в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

външна реклама

Според него дори да има свободни места в детските заведения в някои райони, това не решава проблема там, където има наплив и концентрация на желаещи.

„Предишното правителство определи помощ от около 300 лв. за всеки, който не е влязъл в градина. Наредбата, която казва кой ги получава, е много тежка“, добави той и предложи и увеличаване на компенсацията за неприети деца от около 300 на 650 лв.

„Това означава един пакет от около 650 лв. да стигне до хората, чиито деца са извън детските градини“, поясни той и добави, че се надява това да се случи още тази година, преди септември.

Той отбеляза, че Столична община трябва да отдели не по-малко от 35 млн. лв. , за да може да реализира това.

„Също така ще се ангажираме да премахнем много от досегашните критерии за получаване на помощта“, заяви още Боршош.

Зам.-кметът на София коментира, че трябва да се намери решение за три групи хора, чиито деца са останали без места в детските градини:

„Извън са близо 14 хил., защото има около 3500 деца, които са в частни градини и ясли. Те също не са получили своите места. В момента критерият е така направен, че когато няма място, ти се предлага такова в съседен район. Този съседен район обаче за София е абсолютно неадекватно направен, защото това са големи разстояния. Но ако вие не го приемете, оставате без тези средства“, изтъкна Боршош.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
1
„Барометър“: ГЕРБ ще бие на изборите

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Барометър“, който тотално не позна миналите избори, излезе с ново проучване, което отново дава категорична победа на ГЕРБ. На фона на динамично променяща се обстановка нагласите за гласуване търпят леки промени, но прогнозите отново са за шест-седем партии в следващия парламент и несигурност в …

Новини
Експерт: Единствената ни завършена магистрала „Тракия“ е най-смъртоносна в света

външна реклама Снимка pixabay „Магистрала „Тракия“, единствената завършена магистрала в България, има повече жертви, отколкото жертвите на всички останали магистрали. Няма в целия свят магистрала, в която в рамките на 3 години да загинат 100 човека“, сподели инж. Богдан Милчев от Института за пътна безопасност в студиото на „България сутрин“ …

Новини
Откриха черната кутия на разбилия се МиГ-29

външна реклама Снимка Bulgarian-Air-Force В какво състояние е записващото устройство и може ли да даде информация за това какво точно се е случило ще стане ясно по-късно през деня, когато се очаква служебният военен министър Георги Панайотов да даде брифинг. Това научи NOVA от източници в министерството на отбраната. външна …