fbpx

Борисов: Зеленчуци, които не могат да се продадат, да се изкупят от държавата

външна реклама

В търговските вериги по най-бързия начин да се направят щандове за нашите зеленчуци. А тези, които не могат да се продадат, да се изкупят от държавата за социалнослабите. Това разпореди премиерът Бойко Борисов по време на посещението му в текстилна фирма в Твърдица, където се произвежда специалният плат за защитни облекла, пише Стандарт.

„Сега по най-бързия начин вместо да се конфронтирате с веригите, бързо да направят щандове за нашите зеленчуци за свежата продукция. Да може хората по реда, който сме оказали в магазинната мрежа, да отидат и да си купуват“, посочи премиерът.

Той възложи на земеделския министър Десислава Танева да се създаде ред за изкупуване на българската продукция, която не може да се продаде и после тя да се раздаде от социалния патронаж.

външна реклама

„Да не остане продукт, който да го е пипал човекът с ръка, да е работил и да остане неплатен. Със Сачева се чувате, с кметовете, един тон, пет тона домати, изкупуваме, даваме на социалните работници да ги раздадат по празниците на хората – на старческите домове, на бедните. Само наше производство“, препоръча министър-председателят на министър Десислава Танева.

Разпоредбата на Борисов дойде след като стана ясно, че големите пазари и борси се затварят заради неспазване на мерките за ограничения. Сред тях е и Женският пазар в столицата.

По думите на премиера, пазарите и тържищата се самозатварят сами. „Вчера се умолявах и видяхте какво направиха следобед. Въпросът витае във въздуха. Излизат някакви хора и казват, че трябва да се заразим. Да, ще се заразим, сигурно ще се заразим, но болниците няма да устисткат“, каза още Борисов. И допълни: „На моята съвест ще тежи, ако разреша да продължи вчерашната вакханлия на тържищата и пазарите“.

Той посочи, че във всички икономики влизат пари от туризма. „Ще има някакво общо решение и ние ще се включим в него. Затова толкова искам да влезем в чакалнята на Еврозоната, да имаме достъп до свежи пари“, допълни Бойко Борисов.

„Хората се нагаждат. Бизнесът и пазарът са гъвкави. Ще се намерят решения. Сега за туризма в световен мащаб ще има някаква рецепта, ще се произнесат колегите. Всички държави имат хотели, ресторанти“, каза още министър-председателят.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
НСИ: Средната работна заплата расте, вече е 1500 лв за март

външна реклама Снимка вихрогон.бг Средната брутна месечна работна заплата за януари 2021 г. е 1 454 лв., за февруари – 1 431 лв., и за март – 1 500 лева. По предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на март 2021 г. …

Новини
1
Сестрата на Саня Борисова се сгоди за жена

външна реклама Снимки профил инстаграм Сестрата на актрисата Саня Борисова, която е по-известна с брака си с режисьора Ники Илиев, не е толкова популярна у нас, но затова пък е доста известна в Дубай, където живее и работи от 10 години. Рене, както я наричат приятелите, работи като модел и …

Новини
Масов бой в заведение в Разлог след направена забележка

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Масов бой след скандал е възникнал снощи около 22 часа в заведение в Разлог. На клип, разпространен в социалните мрежи, се вижда как група мъже се нахвърлят върху друга компания. Разменят се силни удари, чупят столове и маси. От пресцентъра на полицията съобщиха, че …