Борисов за протестите: Мъчно ми е за разединението на нацията

Новини
1

Премиерът Бойко Борисов заяви, че винаги е бил на страната на протестиращите, но му е мъчно за разединението на нацията, за полицаите и невинно битите. „Утре сутрин ще се видя с коалиционните партньори, ще говорим. Ако нямаме план за стабилност, включително с опозиционните партии, никой не може да се справи сам“, подчерта той.

Борисов даде да се разбере, че в момента го спира предстоящият Европейският съвет. Премиерът каза още, че има инструменти, които казват, по какъв начин се прекратява мандат и се правят избори.

Желанието им за оставка на това правителство няма да им подобри положението, каза той във връзка със социалните искания на протеста.

Не знам как ще преодолеем следващите месеци. Сега България е единствената държава може би в света, която счита, че коронавирус няма и пандемията е отминала, каза Борисов, който сутринта е имал среща с Щаба.

Той даде пример, че у нас нито някой мисли, нито изпълнява мерки, а редица държави ги връщат. Премиерът каза, че е разтревожен, че наесен това ще ни изиграе лоша шега.

Икономическата криза идва с огромни темпове в цял свят – от Америка до Европа, заяви премиерът. До този момент не са спирани социални плащания и не е теглен заем, но „влизайки в подобна ситуация, държавата трябва да бъде много консолидирана“.

Борисов каза, че предстои Европейски съвет и трябва да защити на него парите за България.

Това са дните, които ни спират. Така или иначе има вот на недоверие, ще го гледаме, няма да се спирам на сценаристите, на всичко, което през времето се случи, заяви премиерът.

Миналия петък, когато влязохме в чакалнята това не беше контрапротест, а се бяха събрали хора да поздравят правителството за свършената работа, подчерта той.

С близо 17 млн. лв. се увеличава капиталът на УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив чрез издаване на нови акции. Така ще се извърши строителство на нова сграда и нов болничен корпус от 7 етажа по педиатрия и онкология за деца и възрастни.

Правим детска болница за южна България. Можем да си го позволим, а и децата заслужават. Убеден съм, че и в София ще има детска болница скоро, коментира премиерът.

loading...
1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 13 август: Ден за колосални промени при Скорпионите, Рибите будят удивление и възхищение

Снимка pixabay lamqta.com Овен Вгледайте се днес в едно от най-близките си отношения. За хората е напълно естествено да се отдалечават един от друг, но е възможно да не осъзнавате, как бързо отслабва това приятелство.Неотдавна светско мероприятие се е оказало не така интересно, както сте очаквали, или близостта между Вас …

Новини
Историческа кражба на ток в Кюстендил

Изображение Гугъл Мапс От ЧЕЗ са разкрили нагли кражби на електроенергия в Кюстендил, без прецедент в историята на дружеството по своите мащаб и дързост. Злоупотребата е разкрита на 11 август, пише topnovini.bg. Установените нарушения са в ДАП-Кюстендил и в сгради на бившата фабрика за обувки в северната промишлена зона, съобщиха …

Новини
1
Строят сграда под Рилските езера за половин милион

Изображение Гугъл Мапс Започва изграждането на Контролно-информационен пункт „Седемте Рилски езера“ в района на хижа „Рилски езера“, на територията на Национален парк „Рила“, пише Вести.   (КИП) в част от сградата ще се предоставят помещения за база на Планинска-спасителна служба при БЧК за осигуряване на целогодишно дежурство от планински спасители …