Борисов за добавката от 50 лв към пенсиите: Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат

Новини
19
реклама

Снимка ФБ

„На днешния Международен ден на възрастните хора благодаря на нашите майки и бащи за усилията да ни изградят като личности и като обществото“.

Така се обърна към възрастните хора, по случай Международен ден на възрастните хора Борисов, в личния си профил в социалните мрежи.

„В най-трудните дни на пандемията поставихме като приоритет безусловно живота, здравето и социалните грижи за възрастните си хора. Не допуснахме COVID-19 безконтролно да се разпространи в социалните услуги. Осигурихме на самотно живеещите и хората в затруднено положение дезинфектанти, топъл обяд и патронажна грижа. Увеличихме пенсиите с 6,7% в усложнената икономическа обстановка“, написа премиерът.

реклама

Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат най-неотложните си нужди от лекарства.

„Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат. С проекта на бюджет за следващата година ще търсим справедливо осъвременяване на пенсиите“, допълни той.

„Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите“, написа още Борисов.

реклама
loading...

И само да не си мислите, че тези 50лв. са от Бойко. Ако „отровното трио“ не беше изкарало хората на протест тези 50лв. щеше да ги видим на куково лято.

Голям лицемери.Ти мразиш старите хора.Ще се радвам да те видя да търсиш в кофите нещо за ядене.Това сигурно няма да стане ти се подсигури и то много добре.Дано ГОСПОД да те накаже.

Няма такава помощ с дезифектанти, маски и др. Едни фурми които трябваше да бъдат раздадени, скрихте ги!

НЯМА ДА МЕ КУПИШ ДОРИ И 10000000 лв.да ми дадеш към пенсинята (това са наши пари), защото се срамувам от теб,ГЕШЕВ и Парламента! ОСТАВКААААА!

Това са мои пари! Аз съм се осигурявала близо 40 години с 35%.. не ми ги даваш от джоба си. Питам те как ще върнеш тези , които си отидоха от този свят, които останаха самотни и изоставени хора. Умряха, защото не им стигаха пари за лекарства и храна?

Увеличете всички пенсии, а не пестете с тия смешни 50 лв.
Нарочно го правите отново, щото след изборите няма вие да определяте и ще се оправдавате за потеден път.
Подаяние за изстрадалия народ.
Щяли да стигнат за лекарства! Смешници.
С пожелание цял живот да сте на лекарства и терапия!

Стига с твоите хвалби, Бойко! Правителствата преди теб всяка година даваха по 10%, ти дойде и това спря.

Боже какви неблагодарни хора!
Не искам на мен да ми е добре, а искам на Вуте да му е зле.

Няма такава помощ с дезифектанти, маски и др. Едни фурми които трябваше да бъдат раздадени, скрихте ги!

боже боже според някой пенсионерите небили благодарниза 50 лева дадени от бащицата.Закакво,за унижението да си песионер ,има една Лиляна която е малко да бъде вързана за езика а придворните дами ,лошият матреял и още и още.Годините в които герб е на власт е погром за здравето и живота на пенсионерите и не само на тях с тези мижави пари не можеш да накараш хопата да те забравят що за стока си .

Това са мои пари! Аз съм се осигурявала близо 40 години с 35%.. не ми ги даваш от джоба си. Питам те как ще върнеш тези , които си отидоха от този свят, които останаха самотни и изоставени хора. Умряха, защото не им стигаха пари за лекарства и храна?

19 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Валери Симеонов съди Слави Трифонов за 30 000 лева, но не успя. Съдът потвърди: Лидерът на НФСБ взел пари за нощувки на граничари

реклама кадри: 7/8 тв, „Вихрогон“ Валери Симеонов на практика е получавал държавни плащания за нощувките на военни, които са охранявали границата ни с Турция. Това твърдение, изказано от Слави Трифонов през 2017-а година, е потвърдено от Върховния касационен съд. На 22 октомври негов състав не допусна делото на Симеонов срещу …

Новини
Фандъкова: Затваряме дискотеките и баровете в София, препоръчваме студентите да учат дистанционно

реклама кадър: БНТ В последните дни София влезе трайно в „червената зона“ с постоянен ръст на броя заразени, това призна във кметът на столицата Йорданка Фандъкова в пост във Фейсбук. По тази причина баровете, клубовете и дискотеките в София ще бъдат затворени за две седмици, считано от утре. Заедно с …

Новини
Българският лекарски съюз настоява: Затворете дискотеките и всички мачове – без публика

реклама илюстрация Pixabay Затваряне и спиране на посещенията в нощни заведения и дискотеки; всички колективни и индивидуални спортни мероприятия, по време на които не може да бъде осигурена необходимата дистанция и спазване на противоепидемичните мерки, да се провеждат без публика. Тези две мерки настоява да бъдат приложени веднага Българският лекарски …