Борисов: Разбирам недоволството на хората, но ги моля да осъзнаят сериозността на ситуацията

Новини
15

Премиерът Бойко Борисов отправи в профила си във Фейсбук послание към българите. Той изрази разбиране към общественото недоволство от мерките за борба с коронавируса, но подчерта, че всичко се прави в името на живота и здравето на хората. Ето и целия текст на обръщението:

„Уважаеми сънародници,

Днес светът е изправен пред огромно предизвикателство. Война, която взима много невинни жертви. Длъжни сме да направим всичко по нашите сили, за да защитим живота и здравето на българския народ. Светът в момента отчаяно търси ваксина срещу COVID-19, но до нейното разработване ни делят месеци.

Единствената доказана в глобален мащаб превенция срещу вируса е социалната дистанция. Тя налага всички тези сурови мерки, които предприемаме. Разбирам недоволството на хората. Промяната в начина им на живот стана внезапно. Но ги моля да осъзнаят сериозността на ситуацията в цял свят. Европа е най-засегнатият от новия коронавирус континент. В някои държави броят на болните ежедневно се увеличава в пъти. А най-застрашени както от заразяване, така и от възникването на усложнения – са възрастните и хората с хронични заболявания.

Следим всичко, което се случва в другите държави – какви мерки предприемат, как лекуват хората, използвани тестове и т.н. Все още никой не може със сигурност да прогнозира колко време ще продължи пандемията. Вече приехме пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците.

Ще продължим да подкрепяме хората, като основен приоритет за нас ще останат пенсионерите и българските граждани в затруднено положение. Експертите от Европа казват, че през следващите няколко седмици здравните системи на държавите-членки ще достигнат максимално натоварване на наличния си капацитет.

Натискът върху нашата система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация. Не може и не трябва да допускаме усилията, които всички българи положиха, да останат незавършени.

Затова правителството предлага на Народното събрание да удължи срока на извънредното положение до 13 май 2020 г.

Колкото и да е тежък моментът, сигурен съм, че българите за пореден път ще покажат своята сила, отговорност и дисциплина. Така ще се преборим с тази напаст и всички ще се върнем към обичайния ни начин на живот.

Впечатлен съм от героизма на всички лекари, сестри, санитари, медицински работници, полицаи, доброволци и всички други, които са на първа линия. Гордея се с всеки един български гражданин. Благодаря Ви за усилието, заедно ще се справим!“

loading...

Бог да благослови труда и загрижеността Ви към всеки един български гражданин. Ние сме във война, а Вие сте на огневия рубеж, ние трябва да подкрепим всяко ваше решение и усилия, защото е за наше добро. Каква голяма тишина би настъпила, ако хората говореха само това, което са премислили. Съвестта е Божия глас в човека. Пожелавам на всички мои съграждани мъдрост да влезе в сърцата ни, разум да ни пази и благоразумие да ни закриля за да се предпазим от пътя на злото. С уважение и благодарност към Вас и всички лекари, сестри, санитари, медицински работници, полицаи, доброволци и всички други, които са на първа линия.

Уважаема Нели,от къде вие знаете и използвате военни термини и как благодарите на всички който Борисов изреди едно към едно.егати случая много трол много нещо.ми поне сменете думите бе.ама вие не може да мислите,как да ги смените.

Всеки има собствено мнение за коментар анонимна !Не бива да критикувате изказването на г-жа Нели!В тая сложна ситуация /биологична война/ние трябва да сме единни! Кой как разбира и пише е собствено мнение! Бъдете разумни и тактични!Това е по-лошо и от война,не знаеш утре дали ще си жив!

Нека се лекуват адекватно болните пациети,беэ корона вирус,а не да се пренебрегват ,като втора ръка .Там са смъртните случай

Да ,нека да се лекуват всички заболели ,а не само от корона вирус ,защото умрелите от друго ,са по вече !

Господин Борисов Китай има ваксина излекуваха се ,а те първа се търси създаване на ваксина.Тук в Англия ще ни компенсират три месеца от базата на доходите който е 80процента ,а в България нищо като спирате хората сте длъжни да осигурите доход или храна или всички сметки кредити да отпаднат безвъзмездно.Оттеглете се от Американците и Европа които ни крадат на 93процента и другите седем се издържаме !!!???. Ние сме БЪЛГАРИЯ люлката на живота и знанието обричате и всеки ден на Низост,гаври и всякакви небивалици.Народна ви харесваше ,но с моите уважения всички партии в България освен разделение,кражби и некомпетентност ни съсипвате.Забравихте Господ фонови някви изкуствено величие ,надменност и страх. Дано Господ ви прости всички грехове!!!!!!!???????

Господин Борисов Китай има ваксина излекуваха се ,а те първа се търси създаване на ваксина.Тук в Англия ще ни компенсират три месеца от базата на доходите който е 80процента ,а в България нищо като спирате хората сте длъжни да осигурите доход или храна или всички сметки кредити да отпаднат безвъзмездно.Оттеглете се от Американците и Европа които ни крадат на 93процента и другите седем се издържаме !!!???. Ние сме БЪЛГАРИЯ люлката на живота и знанието обричате и всеки ден на Низост,гаври и всякакви небивалици.Народна ви харесваше ,но с моите уважения всички партии в България освен разделение,кражби и некомпетентност ни съсипвате.Забравихте Господ фонови някви изкуствено величие ,надменност и страх. Дано Господ ви прости всички грехове!!!!!!!???????

Защо всички лекарства, които предлагате са все по 69 лв? Това лекарство биха си купили много болни от тази коварна болест, но тази цена е достъпна за определен кръг от хора- богатите!Не ни дразнете – и ние искаме да живеем , но не е помислено за нас – с ниските доходи!

КОГАТО ТЕ ЛЕКУВАТ В БОЛНИЦАТА,НЕ ТЕ ПИТАТ НА КОЙ СИМПАТИЗИРАШ, АТЕ ЛИКУВАТ КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ .СТИГА СТИГА ВРАЖДИ , ДА БЪДЕ ЕДИННИ .Б

Браво на Борисов, всички трябва да го разберем въпреки неудобствата.Адмирации..

Извън България, в чуждите страни работят и живеят над 2 милиона Българи, а се връщат по-мало от 200 хиляди. Останалите Българи в чужбина не се връщат. Защо ли? Защото са се осигурявали в държавите, в които работят и евентуалното им заболяване, ще бъде лекувано в тези държави. Тоест, завръщат се в България хора, които не са се осигурявали в държавите, където са работели. Неусигурени никъде, тези завръщащи се Български граждани лягат на плещите на Българската здравна система, без да са платили стотинка за нейното функциониран
Защо населението в нашата страна , трябва да страда от недобросъветнота на такива тарикати.
Да си платят вноските са пропуснатите месеци, през които не са се осигурявали в България и тогава да ползуват Здравната система, както останалите, живеещи в България.

Обръщам се към президента и министър председателя- приберете шпагите и се обединете в името на народа! След като положението е толкова сериозно и ни трябват много средства,Народното събрание да гласува спирането на концесията на златните находища или увеличаване на процента от тяхното отдаване.

Горките лекари и сестри,нищо не струва да се заплати с по 100.0 лева месечно повече веднага,а не като загубят живота си

15 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Проф. Костов: Епидемията от коранавирус у нас затихва

„Епидемията у нас затихва. Това се вижда ясно от репродуктивното число на коронавируса, така и от данните на щаба“. Това заяви проф. Коста Костов, специалист по белодробни болести, в „Още от деня“ по БНТ. “В Европа нещата вървят по-добре, отколкото преди месец. Надяваме се, че с мерките, които вземаме – …

Новини
Хороскоп за 2 юни: Активен ден за Лъв, Стрелците да се запасят с търпение

lamqta.com Овен Днес можете не само приятно да прекарате времето, но и да постигнете значителни промени в личния си живот, които ще бъдат с положителен знак. Наистина, за това ще са нужни търпение и предпазливост, но за щастие тези чувства в момента не са Ви чужди. Вие сте малко по-сериозни …

Новини
Маските в ресторантите ще са задължителни само за персонала

Предпазните маски няма да са задължителни за клиентите на ресторантите и кафенетата, чиито закрити части имат право да работят от днес. Това се разбира от указания на здравния министър към заведенията за хранене и развлечения, публикувани днес на сайта на ведомството, пише Дневник. В заведенията личните предпазни средства – маски, …