Борисов: Прокуратурата прави тези публични събития, за да се угоди на президента

Новини

Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа, нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Казах каквото знам.

Това обяви премиерът Бойко Борисов, след като бе разпитан като свидетел в Специализираната прокуратура, информира БНТ.

Причината – твърдения на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, че си е разменял SMS съобщения с министър-председателя по повод проблема със задържането на танкера „БАДР“.

Досъдебното производство започна, след като в телефона на Пламен Бобоков бяха намерени чатове със секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

От тези разговори става ясно, че Бобоков е търсил съдействие по различни казуси.

„Познавам Пламен Бобоков от над 10 години, многократно сме водили комуникация, но всичко е било в сферата на закона и с цел да подпомагаме бизнеса зад граница. Бил е в мои делегации, оказвал съм му съдействие за бизнес зад граница, по предложение на работодателските организации. Винаги съм считал, че е почтен човек. Многократно съм водил комуникация с него. С Атанас Бобоков никога. Пак повтарям – всичко е било в сферата на това, което законът позволява да подпомагаме бизнеса зад граница“, каза още Борисов.

Премиерът коментира и темата с кораба „БАДР“.

„Питаха ме и за кораба. Оставихме на съда да се произнесе. Оттогава корабът няколко пъти си сменя флагове, собственост, Единственото, което съм разпоредил „Гранична полиция“ да го пази. В момента той на котва в Бургас“, каза Борисов и заяви, че има ли съдебно решение, то ще бъде изпълнено.

„Днес специално беше за делото с отпадъците“, така премиерът отговори на въпроса каква е била причината да го призоват.

Припомняме ви, че за разменените съобщения с премиера съобщи самият Пламен Бобоков.

Пратил му SMS в края на миналия март, за да му поиска помощ за казуса с либийския танкер.

След това се срещнали за кратко и според свидетелствата на бизнесмена Борисов предприел адекватни мерки, като се видял дори с либийския премиер.

Три дни, след като министър-председателят потвърди и за съобщението, и за срещата и коментира, че не вижда нищо нередно в това, обвинението съобщи, че Борисов е призован като свидетел.

Освен него на разпит са призовани депутатът от ГЕРБ и областен партиен координатор в Русе Пламен Нунев, както и бившият шеф на ГЕРБ в града Росен Даскалов.

Чатове с двамата били открити в телефона на Пламен Бобоков. Той също има призовка за днес по разследването за търговия с влияние, по което все още няма обвиняеми.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Държавен фонд гарантира кредити до 50 000 евро за стартиращи бизнеси

Социални и стартиращи предприятия ще могат да получават микрокредити при облекчени условия, гарантирани от Фонда на фондовете (ФнФ). Избраният чрез обществена поръчка посредник – УниКредит Булбанк, ще отпуска заеми до 50 000 евро или тяхната равностойност в левове с максимален срок 120 месеца. Средствата ще могат да се използват за …

Новини
Радев: Министър-председателят така и не посмя да излезе от създадения от него илюзорен свят

Снимка Фейсбук Министър-председателят така и не посмя да излезе от създадения от него илюзорен свят. Това каза президентът Румен Радев по време на представянето на първата част от проекта за Национален стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава, пише Епицентър. Българите все по-често си задават въпроса какво трябва …

Новини
Проф. Михаил Константинов: Няма машини, няма избори

Кадър БНТ „Има хора в България и протестиращи, които казват – разпускаме парламента и отиваме на избори. Избори не може да има, тъй като машини не може да има, а в закона пише, че се гласува само с машини. Тоест, ние вече напускаме демократичния терен, ако направим това, което искат …