fbpx

Борисов: Почти всяка сряда заделяме десетки милиони за свлачища, срутища, ремонти по старите трасета

Новини
реклама

Кадър видео ФБ

„Вече искам специално, особено за алпинистите, да има по няколко инструктажа на ден”, каза министър-председателят при проверка на срутището на път Своге-Ребърково, край село Елисейна.

„Заделяме десетки милиони за ремонти по старите трасета, може би над 10 млн. лв. ще отидат за свлачища”. Това каза министър-председателят Бойко Борисов при проверката. С него бяха и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, регионалният зам.- министър Николай Нанков и министърът на околната среда и водите Емил Димитров, пише Нова ТВ.

Премиерът обърна внимание на работещите на терен и условията, в които работят. Той уточни, че през нощта не се работи. „Няма смисъл да се рискува човешки живот за ден разлика. Важно е бързо да се разчисти, но при спазване на всички мерки за безопасност“, добави той.

„Почти всяка сряда заделяме десетки милиони за свлачища, срутища, ремонти по старите трасета. За съжаление, такава е природата в България“, заяви премиерът.

„В понеделник най-вероятно министър Христо Терзийски ще свика междуведомствената комисия по бедствия и аварии, защото има подобно свлачище над Благоевград. За него ще са необходими около 4-5 млн. Може би има и още 5-6 подобни належи. В сряда ще издадем постановление и веднага ще дадем на кметовете да работят. Може би над 10 млн. лв. ще отидат за ремонти и срутища. Трябват мрежи, чистене“, коментира той.

 

„Виждате каква е природата. Трябва се строи и да се оправя максимално бързо. Има обходен път. Надявам се до сряда да стане готов. Вече искам специално, особено за алпинистите, да има по няколко инструктажа на ден. Много е опасно. Всеки, който е добронамерен, може да види в какво състояние са скалите. Може да видят горе момчетата къде работят и в какви условия. Лесно се приказва“, каза още Бойко Борисов.

Той посочи, че по трасето трябва да се чистят камъните между два и три пъти на ден. „Единственият шанс да се предотврати такова нещо е да отрежем с 45 градуса наклон. Това са милиарди и по-лошото е, че след това ще тръгнат свлачищата. Трябват мрежи. Трябва да облечем скалите, колкото може повече“, отбеляза Борисов.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Вирусолог: До момента не са регистрирани други грипни вируси

реклама Кадър видео БНТ До днес няма нито един регистриран вирус, различен от Ковид-19 у нас. Може би заради предпазните мерки, които се спазват и ваксинирането, причините ка комплексни. Това обяви в „Денят започва“ по БНТ доц. Любомира Николаева – Гломб, ръководител на отдел „Вирусология“ в НЦЗПБ. Това се дължи …

Новини
Слух в БТВ: Сашо Кадиев става водещ на вечерното шоу

реклама Кадър видео инстаграм/Александър Кадиев Вечерното шоу все така било с нисък рейтинг и шефовете на медията се чудели какво да предприемат. Носи се слух, че Александър Кадиев може би ще седне в синьото кресло на Николаос Цитиридис. Идеята синът на Катето Евро да вземе хляба на приятеля си Нико …

Новини
Вирусолог: Коронавируса е на път да бъде изчерпан

реклама Снимка pixabay Членът на Научния съвет на Франция, вирусологът Бруно Лина, заяви в четвъртък на 4 март по Franceinfo, че „еволюционният потенциал“ на вируса Covid-19 е на път да бъде изчерпан, съобщава Le Figaro, цитирани от „Фокус„. „Когато стигне до този край, той ще се върне в редиците на …