fbpx

Борисов: По АМ „Европа“ ще се пътува без светофар от Мюнхен и Виена, през Белград до Бургас и Солун

Новини
външна реклама

Кадър видео ФБ/Бойко Борисов

„Огромен напредък има по изграждането на АМ „Европа“. Най-труден е третият участък от ГКПП „Калотина“ до Драгоман, но със завършването на магистралата ще се пътува без светофар от Мюнхен и Виена, през Белград до Бургас и Солун“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който огледа как вървят строителните дейности по трасето.

външна реклама

👉Изграждането на трасето на бъдещата АМ „Европа“ между ГКПП „Калотина“ и Софийския околовръстен път е разделено на три части.
✅17 км участък от Драгоман до Сливница е готов като движението в участъка беше пуснато предсрочно в началото на ноември 2020 г.
👷Усилено се изгражда 4,5-километровата отсечка от ГКПП „Калотина“ до Драгоман и тя трябва да е готова в рамките на година.
🛣️За последните 16,5 км между Сливница и София стартира обществена поръчка като на 9 април предстои отварянето на офертите на кандидатите. Отсечката ще преминава по изцяло ново трасе.
▶️АМ Европа е част от основната Транс-европейска транспортна мрежа. Скоро тя ще бъде завършена и по нея ще се пътува по-бързо и удобно, а от транзитния трафик страната ни ще печели приходи от винетни такси.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Тошко Йорданов: Огромна е вероятността да има предсрочни избори

външна реклама Кадър видео новини.бг „Когато дойде мандатът при нас, тогава ще разберете какво ще направим. Ще направим това, което трябва да направим в момента, в който ни дадат мандата“. „Има два варианта и вие сте наясно с тях, какъвто и цирк да играете. Или този парламент отиват на предсрочни …

Новини
Борисов ожали Гешев: В парламента ще го мачкат!

външна реклама Кадър видео ФБ В поредно включване от Фейсбук Борисов, обяви, че не одобрява гласуваната вчера от парламента промяна в правилника за дейността на депутатите, според която главният прокурор и председателите на Върховния касационен съд (ВКС) и Върховния административен съд (ВАС) ще бъдат изслушвани от правната комисия поне веднъж …

Новини
Здравен работник: На антидепресанти съм, никога не съм виждал толкова смърт

външна реклама Снимка pixabay Това са разказите на двама медицински работници от Ковид отделения в Германия. Високата смъртност и безпомощност на медиците се отразява зле на психическото им състояние.   Ето и изповедта на двама германски медици пред Дойче Веле: външна реклама Здравни работници по цял свят работят до изнемога …