fbpx

Борисов от полето: Досега бях на МС, раздавахме пари за всичко

Новини
външна реклама

Кадър видео ФБ

През месец декември 2020 г. бяха отпуснати 18.4 млн. лв. под формата на помощи на земеделски стопани от седем области в страната за компенсиране на щетите от сушата през 2020 г. Там подпомогнахме зърнопроизводителите, тъй като бе регистриран спад от над 30 % при реколтата от пшеница, царевица за зърно или фуражни култури. Иначе в Националния план за възстановяване и устойчивост сме заложили 800 млн. лв. за подобряване и рехабилитация на мрежата от напоителните системи в страната.
🤝 С две години бе удължен и срокът на прилагане помощта за инвестиции в земеделските стопанства чрез преотстъпване на корпоративен данък.

Това каза Бойко Борисов, който отново е на инспекция из България. Този път премиерът е на полето, за да види как върви реколтата.

външна реклама

Той е със земеделския министър Десислава Танева и представители на зърнопроизводителите.

„Досега бях на МС, раздавахме пари за всичко“, каза той.

„Всяка година над 800 млн. евро отиват за земеделците“, заяви Танева, а Борисов на свой ред поясни, че това са 1,6 млрд. лева.

Борисов напомни, че са върнали 50 000 деца в класните стаи, които не знаели да четат и пишат. „Затова ни обичат, защото сме им дали хляб, дали сме им всичко“, каза премиерът. Точно преди това роми на каруца подвикнаха на Борисов – „Само напред“.

Заложили сме над 800 млн. лева за възстановяване на язовирите за напояване, каза още премиерът. Похвали се, че стотици църкви и манастири са направили.

„Направихме и джамии, и църкви, и манастири. Господ да е с нас, когато зърното отиде в пекарната и пекат хляба, тогава вече е сигурно“, добави Борисов.

Премиерът добави, че чува какви ли не лъжи по свой адрес. Вчера се подигравах с Краси и Нанков, че са понашишкавели, те се разпознаха други. Вече не мога да се шегувам, каза през смях Борисов.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Партията на Трифонов засега отлага въвеждането на мажоритарен вот

външна реклама Кадър видео ФБ „Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, отговори Йорданов на репликите от страна на ГЕРБ, защо е пропуснал да ги спомене. Така стартира втората по големина сила в новото Народно събрание – „Има такъм народ“ (ИТН) на …

Новини
Ива Митева към журналистите: Ще имате пълен достъп до всички части в сградата

външна реклама Кадър видео ФБ Заради противоепидемичните мерки от началото на извънредното положение през миналата година парламентарните репортери нямаха възможност да провеждат индивидуални интервюта с депутати в кулоарите на парламента, а премествайки се в сградата на бившия Партиен дом, представителите на медиите бяха разположени в зала на приземния етаж, без …

Новини
Мика е велика! Изсипаха се суперлативи в социалната мрежа

външна реклама Кадър видео ФБ „Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница“. Така започна най-възрастната депутатка – 79-годишната Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която зае председателското място преди да бъде избрана Ива …