fbpx

Борисов остана без охрана

Новини

Кадър видео Нова ТВ

След продължителни спорове в НС от вчера, продължили и днес, председателят на парламента Ива Митева обяви за приети промените в Закона за НСО. Това съобщи самата тя след почивката на парламента и след поредица от скандали от вчера до днес.

Охраната на Бойко Борисов, Цвета Караянчева, Иван Гешев, министрите, президентската администрация и първата дама е свалена.

външна реклама

„Продължаваме заседанието. Аз предложих процедура за връщане на гласуването по двата законопроекта. Тук в пленарна зала чух, че правилникът не е нарушен и решенията, които са взети, са валидни. Председателят на Народното събрание не е прекратил заседанието, след като е установил кворума, удължил е заседанията и по искане на народния представител Мая Манолова е направена проверка на кворума преди гласуването на законопроектите за НСО. Установява се кворум от 125 присъстващи, веднага след това е проведено гласуване, на което за са гласували 101 народни представители. В резултат на това обявявам за приет законопроекта за изменение и допълнение на Закона за НСО, внесен от Ива Митева и група народни представители“, каза още Ива Митева, цитирана от „Фокус”.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че преди повече от час Митева е твърдяла, че процедурата не е спазена и именно за това е предложила като точка първа да влезе в дневния ред отново прегласуването на двата законопроекта.

„Сега правите точно обратното с аргумент, че процедурата е спазена и за това законопроектът на „Има такъв народ“ за изменение и допълнение на Закона за НСО вчера е бил приет“, каза още Десислава Атанасова.

Ива Митева призова Десислава Атанасова да обжалва това нейно решение пред Конституционния съд

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БТВ
БТВ „утрепаха“ зрителите си с поета на Слави

кадри bTV БТВ изненада зрителите си с доста скучно за зрителите интервю с бившия депутат от ИТН и дългогодишен сценарист на Слави Трифонов Ивайло Вълчев. В коментарите някои зрителите го определиха като „най-безсмисленото интервю, което е излъчвано в българския телевизионен ефир напоследък“. външна реклама Той изкара Трифонов едва ли не …

БГ звезди
Любимата на Джино Бианкалана му каза „да“

Снимка: Джино Бианкалана, Инстаграм Риалити героят Джино Бианкалана изпитва истинско щастие в последно време. Той пусна снимка в социалните мрежи, на което се вижда как е коленичил пред любимата си Кристиана Канева с пръстен в ръка. „По дяволите! Тя каза „да“, пише към снимката двукратният победител в „Биг брадър“. Двамата …

БГ звезди
Вдовицата на Илия Павлов в опасна близост с Антонио Бандерас

Снимка: Дарина Павлова, Инстагам Дарина Павлова публикува снимка с популярния холивудски актьор Антонио Бандерас. Вдовицата на бившия бос на „Мултигруп“ Илия Павлов е постнала кадъра, за да честити рождения ден на испанеца, който навърши 62 години. Покойният й съпруг бе роден само четири дни преди Бандерас – на 6 август …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!