fbpx

Борисов: Огромна сума отпускаме и днеска, 96 милиона

Новини
11
външна реклама

кадър: Фейсбук/Бойко Борисов

Огромна сума отпускаме и днеска, 96 милиона, това обяви министър-председателят Бойко Борисов във Фейсбук. Парите са за да се подсигури работата на здравната система, на лекарите и на болниците. Раопределението на тези средства е следното:
– 46 млн. лв. са за закупуването на Ремдесивир, който ще задоволи нуждите на лечебните заведения до септември. От началото на пандемията сме дали 80 млн. лв. за почти 100 000 дози от медикамента.
– 50 млн. лв. са за изплащането на добавката от 1000 лв. за месец април на работещите на първа линия в болниците и спешната помощ. Средствата, които сме осигурили за медиците и немедицинския персонал на първа линия, възлизат на 370 млн. лв.
„Осигуряваме финансовата подкрепа максимално рано, за да бъдат спокойни и медиците, и гражданите, че ще издържим на натиска. Убеден съм, че и Европейската комисия ще направи пропорционалното разпределение на ваксини факт и през април България ще има три пъти повече ваксини срещу COVID-19“, коментира Борисов.

Министър-председателят Борисов изтъкнал по време на заседанието, че с днешното постановление правителството осигурява средствата по-рано, за да има сигурност, че финансирането е обезпечено и че държавата си е свършила работа.

външна реклама

„Взимаме това решение, за да могат хората да бъдат спокойни,

че има достатъчно лекарства и медицинският персонал е осигурен“, посочил премиерът. Борисов е бил категоричен, че въпреки че изборите са на прага, правителството няма да допусне финансов стрес в здравеопазването.

Премиерът напомнил, че вече месеци наред правителството отпуска огромни средства по тази линия. Министър-председателят изтъкнал, че общо с отпуснатите днес средства, от началото на пандемията са осигурени близо 90 млн. лева за почти 100 000 дози Ремдесивир. А средствата, осигурени за медиците и немедицинския персонал на първа линия, възлизат на 370 млн. лева.

В рамките на правителственото заседание министър-председателят Бойко Борисов акцентирал върху договореностите от приключилото късно снощи видеоконферентно заседание на Европейския съвет. Премиерът изразил увереност, че в резултат на проведените дискусии Европейската комисия ще направи така, че пропорционалното разпределение на ваксините в ЕС да е факт, вследствие на което очакванията са през април България да получи три пъти повече ваксини срещу COVID-19.

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...

Какво даваш ти Тулупе??? Всички пари са от Народа, а не от Шкафчетата… Предизборно раздаваш, но това Няма да те спаси

завалията и дупе ще обещае само да спечели изборите и след това ще забрави какво е обещал както всеки пьтни

Стига с БКП изявите, какво конкретно ще помогне това ? Кой е наказан за несправянето с Ситуацията личност(и) и ако ББ взема еднолични решения защо до сега няма отвод от властовия сектор. Който греши трябва да се поправи, който греши много пъти да си върви за да има на негово място такъв които не допуска грешки и върви в правилна посока а не срещу течението !

Защо са дадени пари за ваксини,които са съмнителни, а не е закупен Рендисевир,който е единствен при лечение на болните?Как може в Сливен да го няма,а Министърът да казва,че ще го доставят в понеделник?!Който изтрае ще изтрае,който не- „Бог да го прости“!

ЗАЩО`НЕ`ПОГАСИШ`ТОКА`И`ВОДАТА`НА`БЕДНИТЕ`БЕЗРАБОТНИ`КОИТО`НЕ`ВЗЕМАТ`ДОРИ`И`СОЦИАЛНА`ПОМОЩ`И`НЕ`СА`НА`ВАШАТА`ХРАНИЛКА`А`ИСКАШ`ДА`СИ`ДАДАТ`ГЛАСА`ЗА`ВАС`ПО`ДОБРЕ`ГЛАДНИ`НО`БЕЗ`ВАЗ

3, 8 MILIARDA DOLARA SA OTKRITI NA SMETKA NA BORISOV NA KAIMANSKITE OSTROVI.TOVA.OT 2011 GODINA E ZAPOCHNA S 100 MILIONA DOLARA.TOVA SA PARI NA BALGARSKIJA NAROD.

11 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Партията на Трифонов засега отлага въвеждането на мажоритарен вот

външна реклама Кадър видео ФБ „Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, отговори Йорданов на репликите от страна на ГЕРБ, защо е пропуснал да ги спомене. Така стартира втората по големина сила в новото Народно събрание – „Има такъм народ“ (ИТН) на …

Новини
Ива Митева към журналистите: Ще имате пълен достъп до всички части в сградата

външна реклама Кадър видео ФБ Заради противоепидемичните мерки от началото на извънредното положение през миналата година парламентарните репортери нямаха възможност да провеждат индивидуални интервюта с депутати в кулоарите на парламента, а премествайки се в сградата на бившия Партиен дом, представителите на медиите бяха разположени в зала на приземния етаж, без …

Новини
Мика е велика! Изсипаха се суперлативи в социалната мрежа

външна реклама Кадър видео ФБ „Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница“. Така започна най-възрастната депутатка – 79-годишната Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която зае председателското място преди да бъде избрана Ива …