fbpx

Борисов обяви връщане към нормалния живот с ваксините

Новини
външна реклама

Кадър видео ФБ

На днешното правителствено заседание отчет дадоха министрите на здравеопазването, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата, министърът на образованието и науката, както и министърът на труда и социалната политика.

Премиерът Борисов беше категоричен, че присъственото обучение е от огромно значение за учениците. По отношение на ваксинацията министър-председателят изтъкна, че е важно процесът да върви максимално бързо. „Ваксината е нашето оръжие и трябва скоро да се връщаме към нормалния живот, това го очакват от нас хората“, заяви още Борисов. 

външна реклама

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов посочи, че са заделени ваксини за изборната администрация, така че да бъде осигурено нормалното протичане на изборния процес. По отношение на новите видове Ковид-19 и по-специално този от Великобритания министър Ангелов докладва, че за миналата седмица от изпратени в Националния център по заразни и паразитни болести 98 случая 68 са с доказания нов вид на вируса от Великобритания. Председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски докладва за заетите легла към момента в болниците и в интензивните отделения. От своя страна директорът на „Пирогов“ Асен Балтов заяви, че има готовност „Пирогов“ да отвори допълнителни места за ваксинация, включително да осигури и мобилни екипи. Това съобщиха от правителствената пресслужба, цитирани от www.bgonair.bg.

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов докладва, че продължава регулярната доставка и разпределение на ваксините на територията на страната. „Само за последните 4 дни сме получили близо 60 000 дози като до края на месец февруари очакваме още 240 000 дози.

От днес още 42 000 ученици от прогимназиален и гимназиален етап се обучават присъствено, докладва министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на работното съвещание, което премиерът Бойко Борисов свика с представители на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и министри. Министър Вълчев информира, че близо 2900 паралелки в страната вече се обучават присъствено в резултат на вчерашната заповед на министъра на здравеопазването.

 

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева информира премиера Борисов, че плавно продължава ваксинацията в областта на социалните услуги като в София тя вече е приключила. Сачева подчерта също, че по мерките на Министерството на труда и социалната политика за запазване и създаване на заетост са разплатени над 1 млрд. лв. на бизнеса.

Ето какво написа Бойко Борисов във Фейсбук:

🎒Днес близо 42 000 ученици от прогимназиален и гимназиален етап в малките населени места се върнаха в клас. В момента 460 000 ученици учат присъствено в цялата страна, а 240 000 деца в предучилищна възраст посещават детските градини.
💉До края на месец февруари очакваме още 240 000 дози ваксини. През месец март ще получим още над 500 000 дози, което ще ни позволи да започнем четвърта фаза.

🥼На 25-то място сме по заболеваемост в Европа за последните 14 дни. Това ни дава увереност, че отхлабването на мерките, което правим, не води до по-голямо разпространение на заразата и показва, че осъществяваме ефективен контрол върху развитието на епидемията в нашата страна.

✅ 831 милиона лева сме изплатили по мярката 60/40. За секторите, които са най-пострадали от пандемията – хотелиерство, ресторантьорство, транспорт и туризъм сме отделили още 117 милиона лева и така са запазени 30 000 работни места. По мярката 75/0 за затворени бизнеси са изплатени до момента над 20 200 000 лева. По мярката „Заетост за теб“, с която разкриваме нови работни места за безработни, вече са наети 10 692 безработни. Въпреки пандемията безработицата продължава да бъде около 7%.

👉Умората и претоварването при всички заради пандемията е огромно и е изключително важно да се поддържа правилен баланс. Страната ни е с възможно най-щадящите мерки, Отчитаме както и тревогите в здравеопазването, така и потребностите в социалната и икономическата сфера. Ваксината е нашето оръжие. Скоро трябва да се върнем към нормалния живот – това го очакват от хората от нас и ние ще го направим!

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
В Турция намериха метод за откриване на Ковид за 40 митути

външна реклама Снимка pixabay В някои от случаите пробите се изпращат за потвърждение в лаборатория в Анкара. В турска лаборатория за 40 минути установяват дали заразен с коронавирус човек е с мутации на вируса, предаде турската телевизия НТВ. външна реклама Иновативният метод се прилага в лаборатория в държавната болница „Юнус …

Новини
Демократична България не иска мандат за управление, ще подкрепи Слави

външна реклама „Мястото на вашата коалиция е важно, защото в нейно лице десният избирател отново намери своето представителство в българския парламент. Отреди ви важна роля в 45-тото НС, не по-малко важна роля в общия политически дневен ред на страната“ Това каза президентът Румен Радев в началото на консултациите с „Демократична …

Новини
Днес рожден ден празнува Волен Сидеров

външна реклама Волен Сидеров днес става на 65 години. Роден е в Ямбол през 1956 г. Има по-голям брат доц. д-р Пламен Сидеров, математик, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“. Сидеров завършва Техникума по полиграфия и фотография в София. Преди 1989 г. работи като фотограф в Националния музей за литература …