fbpx

Борисов: Няма да има следващо правителство, независимо от резултата

Новини
външна реклама

Кадър видео новини.бг

Няма на да има следващо правителство, независимо от резултата“, категоричен бе Борисов и допълни, че служебното правителство на кандидат-президента Радев ще продължи месеци наред и това е целта.

Месеци наред ще продължи служебното правителство на кандидат-президента Радев и това е целта. Няма да има и следващо правителство, независимо от резултата. Защото партиите се държат безотговорно, заяви на брифинг в централата на ГЕРБ Борисов. Според него, в момента се нанасят щети на демокрацията, пише Дарик.

външна реклама

При този „насипен“ парламент, при тези взаимоотношения на политическите субекти кога ще има пълен мандат – никога, каза Борисов.

Целта на промените в Изборния кодекс беше една – ЦИК да се даде в ръцете на кандидата за президент. Кога ще направят обществената поръчка за машини и кога ще се обжалва, ако се появят още кандидати? Кога – попита риторично Борисов по повод приетите промени да се гласува само с машини на следващите избори.

Ами ако се повреди машината – само тогава с хартиени бюлетини. Само че, веднага се сетих коя е печатницата на мастит депутат от БСП, каза Борисов.

Изборите се проведоха в пандемия, под строгия поглед на международни наблюдатели и всички казаха, че са честни и добре проведени. Неслучайно, не бяха обжавални, подчерта Борисов.

Благодаря на българите, че отново ни оставиха първа политическа сила. За тези коментатори, които казват, че ГЕРБ е отвян на изборите – само че може ли вторият с 250 000 гласа по-малко да отвял първия?

Или тези, които се нарекоха Отровно трио обясняват, че ГЕРБ били токсични… Ами БСП не е ли токсична, ами ДПС, ами „Да, България“ не са ли токсични, дето никой не иска да работи с тях?

Уважавам всяка партия, но не може уважаемата г-жа Нинова да каже по бързо да закриваме парламента, защото Борисов продължава да управлява, коментира още премиерът в оставка.

Отношение по темата с приетите промени в Изборния кодекс взе и правосъдният министър в оставка Десислава Ахладова.

Тя заяви, че е притеснена от толкова прибързаните промени, прието без да се изчакат становища на институции. За мен това е неясно, подчерта Ахладова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че това е абсолютен правен и конституционен прецедент.

Новите варвари погазиха не само Конституцията и законите, но направо превъртяха и времето. Никога досега не се е случвало промени в закона да бъдат обнародвани в датата на приемането – говоря за указа, подписан от президента Радев за „Държавен вестник“, обясни Атанасова.
Това, което демонстрираха колегите от „партиите на промяната“ е направо скандално, категорична е тя.

Всяко нещо, направено на Разпети петък – има кой да го съди, не го мислете. Затова няма да внасяте в Конституционния съд промените в Кодекса, няма да ги обжалвате, заяви Борисов.

Атанасова обаче не се съгласи с него и заяви, че юристите трябва да пазят закона, особено когато става въпрос за Конституцията. В случая е нарушено правото на българите да имат избор как да гласуват, аргументира се Атанасова. Добре, тогава все едно не си ме чула и го обжалвайте, каза Борисов.

Нали виждате цялата конспирация – то се прави умишлено и ще бъде зверска лъжа на тези избори. Ами как ще пътуват всички тези машини? Кой ще ги пази? Как ще се контролира? Те са толкова много въпроси, каза Борисов.

Две неща ми направиха впечатление, но по време на светлите празници трябва да се внимава с метафорите, коментира вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

Основната парадигма на политическия дискурс в момента е, че партиите на промяната са спечелили изборите. Да управляваш обаче не е да смениш Фейсбук с парламентарната трибуна, да управляваш е да носиш отговорност и да вземаш решения, категоричен е вицепремиерът.

Вторият абсурд за мен е краткият живот на този парламент да бъде фокусиран само и единствено върху промяната на Изборните правила, допълни той.

Аз се занимавам с моята си партия – затова на 11 май имаме конгрес, на който ще вземем решения, заяви още лидерът на ГЕРБ.

След като Мая Манолова се върна, Татяна Дончева се върна, Бабикян се върна, защо да не се върне и Боби Михайлов – каза Борисов в отговор на журналистически въпрос за завръщането на Борислав Михайлов като президент на БФС.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Остри сблъсъци между депутатите на тема съдбата на пенсионерите

външна реклама кадри: Нардно събрание, Pixabay Арена на пореден скандал на тема пенсии стана парламентът. Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2017 година, да се преизчислят от 1 юли 2021 г., като индивидуалният коефициент се умножи по средномесечния осигурителен доход за страната на 2018 г. Това предлагат от БСП за България …

Новини
След запазването на субсидиите, Трифонов обяви: Този парламент не успя да събере мнозинство, за да изпълни волята на народа

външна реклама снимка: Фейсбук/ Слави Т. Трифонов „Толкова е ясно – хората не искат да дават милиони левове на партиите. Но голяма част от партиите казват – не. Вие не искате да ги давате, но ние ще си ги взимаме. Даже ще си направим закон, за да ви взимаме милионите, …

Новини
Търговският регистър отказа да впише обратно Боби Михайлов като шеф на БФС

външна реклама кадър: Канал 3, архив Борислав Михайлов получи отказ за бъде вписан обратно като президент на БФС. Решението на Търговския регистър, предаде Novinite.bg На 29 април бяха подадени документите от последния Изпълком на който Михайлов върна оставката си. Сега обаче няма как да поеме отново поста. външна реклама Рекламирай …