Борисов: Коронавирусът е произведен и пуснат от някоя гнусна гад. Гледали сме го по филмите

Новини
4

 

„Няма нищо по-извънредно от снощи“, заяви той след извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, пише новини.бг.

„Няма някакви допълните събития, които да го налагат заседанието. Целта беше да стане ясно какво сме разговаряли с колегите от Европейския съвет, а то е да се вдигне финансирането. Много пари отидоха за зелени сделки, коронавирус, миграция, а още нямаме и приет бюджет“, каза Борисов.

Обсъдени са колко твърди или меки да бъдат мерките, информира още той. „Научните среди не могат да ни кажат, колко ще продължи или как да се лекуваме“, заяви Борисов. „Целият свят се учи сега“, каза той.

„Колко човека загиват от катастрофи и рак?“, попита премиерът и добави: „Да се молим на Господ да ни пази здрави“. „Ако като се качиш в колата и мислиш как ще умреш,никой няма да шофира“, все пак обясни Борисов.

„Нито една държава членка няма необходимия запас от облекла, маски, респиратори, ръкавици, никой не можеше да предположи, че такова нещо ще се случи. За радост в България имаме такава индустрия. Резултатите са минали чудесно и се започва работа“, съобщи той.

„Светът е изцяло неподготвен за подобна епидемия. Сега се мисли за ваксини, сега се мисли за лекарство … Кога ще се тества, кога ще се произведе… Прогнозите са, че септември ще бъде пикът“, заяви Борисов.

„Така че да се мобилизираме. Какво ли не сме преодолявали и това ще преживеем. Да не се паникьосваме, да не се презапасяваме. Храна има, вода има. Веригите са запасени за повече от месец и тези, които тръгват да се запазят после ще хвърлят. Днес или утре ще стартира и пробата за новия водопровод за Перник.“, обясни министър – председателят и добави: „Всеки да си отива и да си върши работата.“

Той нареди на Кирил Ананиев пари да плаща и му напомни, че има, а на кмета на София Йорданка Фандъкова заяви, че трябва да се обяснява постоянно. „Колко такива филми за вируси сме гледали. Някоя гад го произведе и после светът страда. Надали обаче сега ще научим коя гад пусна това – коронавируса“, каза Бойко Борисов.

loading...

Няма значение кой го пуска, важното е да спасим България,трябва да се направи всичко възможно да има по малко заразени .
Във Видин се разхождат хора върнали се от чужбина и никои не им търси сметка и не ги глобява

Не е майтап това пуснат не пуснат вируса го има и е невидим а ние дбри ученици ли сме като учителите ни изобщо. Не се сговарят то бива бива его ама така ли да я свършим нашата мила България

Otpusnete poveche pari za bednite xora ,bezrabotnite i nyjdaehti se ne gi ostaviate na proizvola na sadbata.Pari ima no za drygi stranichni deinosti koito v momenta ne se nyjdaiat.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов: Ще се засили контролът при търговията на открито

Пазарите може да бъдат спрени, докато не се създаде ред, какъвто е в магазините – на влизане, на излизане – дезинфекция, ред и дистанция. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет. Той обяви, че ще се засили контролът при търговията на открито. „Ще влизат по толкова хора, …

Новини
1
Слави Трифонов: На цифрите не им пука от емоциите

Този коментар Трифонов публикува в социалната мрежа. На цифрите не им пука от емоциите. Те не разбират от страх, от радост, от любов – те са си просто цифри. Затова аз, сега, ще ви сервирам малко цифри, а емоциите оставям за вас. Според данните на НСИ през 2018 година сме …

Новини
Борисов: Очакваме пика на заразата около Великден и след него

„Очакваме пика на заразата около Великден и след него. Това е тест за дисциплина. Ако всичко мине наред, ще можем да отворим парковете и планините“. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща със Светия Синод по повод мерките, които ще се вземат за Великденските празници, информира Нова ТВ. „Призовавам българите …