fbpx

Борисов: Грижата за пенсионерите продължава и догодина

Новини
32
реклама

Кадър видео ФБ

За пети пореден месец даваме допълнителни 50 лв. към пенсиите на възрастните хора. Над 2 млн. души ще получат добавката за декември, която струва на бюджета над 100 млн. лв. Подкрепата ще продължи и през следващата година, като сме предвидили в проекта на бюджет допълнителни 318 млн. лв., за да обезпечим мярката. Така пенсионерите ще могат да посрещнат нуждите си от лекарства или от здравна профилактика в условията на пандемия. Предвиждаме и през април еднократни ваучери за храна да получат хората с пенсии от 300 до 369 лв.

Това написа премиерът в профила си в социалната мрежа.

реклама

Грижата за възрастните хора е наш приоритет още от началото на управленския мандат. От 1 януари минималната пенсия става 300 лв., което означава близо двойно увеличение в сравнение с 2017 г. Мога да уверя пенсионерите, че и занапред ще работим за повишаване на техните възнаграждения. Те го заслужават!, каза още той.

реклама
loading...

Кои пенсии вдигате? Хората, работили 40- 45 години , остават на заден план. Тия, дето не да работили много се изравняват с тях Това нормално ли е? И стига сте тръбили, че от януари вдигате пенсиите. По- голямата част от пенсионерите остават със старите мижави пенсии

Спри да се хвалиш. с 50 лева нищо не можем да си помогнем. Преизчеслете пенсиите и всеки да си получава заслужената пенсия според трудовия стаж и направените осигорителни вноски. С 300 лева минимална пенсия вие от ГЕРБ си купувате гласоподаватели.Това е предизборно .Давате нашите пари на мързеливите, които не са работили. С това повишение вие ни казвате да спрем да се осигоряваме. Имали сте грижа за пенсионерите каква лъжа, но от ГЕРБ освен лъжи друго не се очаква. Няма да ни купите.Подайте си оставката и се явете на избори, а каквото народа реши. Покажете се като честни и достойни за управлението на България. 70% ви мразят. ОСТАВКА. ИЗВЪНРЕДНИ ИЗБОРИ ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ!

Няма по- Апашка държавица в Света! Преизчисление Пенсиите за ХОРА ,които са БАЧКАЛИ и цял Живот ХРАНЯТ Мързеливци ,Цигани и соц.Слаби,които ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДНЕС ДА КУПУВАТЕ ,като Гласове! СРАМ и ПОЗОР !

Нормално ли е човек висше образование и 41 година стаж да получават 340лв Какво сме виновни ние че сме живели във времена когато заплатите бяха по-ниски!!!…
И когато се пенсионирах, пенсията ми бе с 20 лв по-ниска от минималната заплата, а сега е почти двойно по- ниска ….Това нормално ли е

Съпругата ми има 42 г. трудов стаж и пенсия 250 лв.
Аз имам 37 г. и пенсия 212.07 лв.
Коя от двете е минимална?!

Не може да се увеличават само социалните и ниски пенсиите. Тези, които са работили и получават пенсия за възраст и стаж, остават с по-ниски пенсии и това не е справедливо. Всички пенсии трябва да се актуализират с еднакъв процент. Не толерирайъе Тези, които не са работили, не са дали на държавата.

Аз също не съм съгласна! Как е възможно човек с 37 години педагогически стаж/17 от тях директор на училище/, с 2 висши образования, да получава 480 лв. пенсия!?! Тоз който не е работил или има някоя друга годинка да получава много повече с помощи за отопление, храна и др. Защо сме учили, защо сме работили !?!

Тези които нямат стаж ще им увелиувеличат а тези които имаме по 40 и нагоре години нищо браво голяма грижа за хората

Синът ми на 21/години се уволни редовно,но уви с психично увреж
дане,тежко ,и макар,че е завършил строителен техникум,не можа да се реализира.Без стаж,с ,,тавана,който стигна
получава 200лв и тези 50лв.
Хора,не завиждайте на
тези с ниски пенсии без стаж,винаги има причина.
Да не ви дава бог,подобни,,привиле
гии,, Вече 23години гледам болния си син,а в нашата,,грижовна,,държава това не е лесно.
Борете се за достойни пенсии ,а не да хвърляте камъни по слабите и болните!

Пенсиите трябва да се преизчислят и да се адаптират, към сегашните, които бихме получавали, ако сега се пенсионираме. Не може учител с 40 г. трудов стаж да се пенсионира с 215 лв. пенсия и за десет години да стане едва 330! За кое по- напред, особено през зимните месеци! ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ НАЙ- ПОСЛЕ, ЗА БОГА! ОСКОТЯХМЕ!!!

ГОСПОДИН Борисов в социалната програма при първия мандат бяхте обещали да вдигнете вдовишките добавки до края на мандата ви да станат 45% от пенсията на починалия съпруг.Остана само обещанието и в следващите мандата забравихте за хората които са сами.

Да си вдига чукалата и да се маха ,че не се трае този мърлоч.стига с тия50 лв. за пенсионерите ,бе.малоумник това са тяхните пари А вие мърлочи _,нещастни защо си увеличите заплатите????за какво ви са ???за оня свят Париж не трябват .Свещи и златни ковчези ще си купувате…..така може Господ ще реши за какво.Имате деца __нали???Помислете за тях ,вижте как хората ги проклинат и ще стане ,неизбежно е..Господ си знае работата,Дай Боже справедливост.

Браво моята майка е вдовица от 9 години от татко получава 51 лв с неговите пари в момента получава 271 лева като извадим вдовиците какво остава 220 лева за жена над 86 години

Браво моята майка е вдовица от 9 години от татко получава 51 лв с неговите пари в момента получава 271 лева като извадим вдовиците какво остава 220 лева за жена над 86 години

Аз с 39 г.стаж се пенсионирах с 154 лв.минимална пенсия,защото продължих да работя и при демокрацията,а колежки които си стояха в къщи като навършиха години за пенсия си заплатиха недостигащите им месеци и години трудов стаж и взеха по-големи пенсий от такива като мен дето работиха.

Съпругата ми има 42 г. трудов стаж и пенсия 250 лв.
Аз имам 37 г. и пенсия 212.07 лв.
Коя от двете е минимална?!

Първите мандати Премиера се изказваше, ЗА МЕН ПЕНСИОНЕРИТЕ СА ПЛЕВЕЛИ !!!! А СЕГА ПРЕД ИЗБОРИТЕ СЕ Е СЕТИЛ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ, И РАЗДАВА ПАРИ НА ЛЯВО И ДЯСНО ОТ ЗАЕМИ, ДА МУ МИСЛИ КОЙ И КОГА ЩЕ ГИ ВРЪЩА !!

Пенсиите трябва да се преизчислят и да се адаптират, към сегашните, които бихме получавали, ако сега се пенсионираме. Не може учител с 40 г. трудов стаж да се пенсионира с 215 лв. пенсия и за десет години да стане едва 330! За кое по- напред, особено през зимните месеци! ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ НАЙ- ПОСЛЕ, ЗА БОГА! ОСКОТЯХМЕ!!!

НЯКОГА БЯХ ЧАСТ ОТ ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ–САНИТАРЕН ИНСПЕКТОР В ХИГИЕННО ЕПИДЕМИОЛОГИЧНА ИНСПЕКЦИЯ ГР. ВРАЦА-ОТДЕЛ ХИГИЕНА НА ХРАНЕНЕ-КОНТРОЛ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ ОБЕКТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ВРАЧАНСКИ ОКРЪГ И КОНТРОЛ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ БЛОКОВЕ НА ЗДРАВНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ. ДОСТА ОТГОВОРНА ДЕЙНОСТ И ИМАХМЕ АВТОРИТЕТ. СЕГА СЕ РАДВАМ НА ПЕНСИЯ ОТ 263ЛЕВА И 25 СТ. ПРОДЪЛЖАВАМ ОТЧАЯНО ДА ПИТАМ–СПРАВЕДЛИВО ЛИ Е????? И С КОЙ МЕ СРАВНЯВА ПРАВИТЕЛСТВОТО???ИНТЕРЕСНО МИ Е КОЛКО ЛИ ЩЕ МИ СТАНЕ ПЕНСИЯТА –КАТО НЕ СЪМ НИТО ОТ ТИЯ–НИТО ОТ ОНИЯ!!!??????ОТЧАЯНА СЪМ!!

19.11.2020 В 09:42
От 1994г. съм със група инвалидност без право на работа, или само пазач преназначиха ме пазач на портала, през 2008г. получих писмо от НОЙ пише тъй като съм навършил 57години и имам II ра категория Труд имам право на редовна пенсия и трябва да представа стаж за 3 три години по избор, напрвеният коефицент е 2,25,след това ми преизчисляват всичко след 1997г. се преизчислява до 2000г. За 1г.и 9месеца ми съсипват стаж втора категория от които са много високи заработки,ТОВА Е НАЧИН КОЛКОТО МОЖЕ ПО МАЛКО ДА СЕ ПЛАТИ НА ПЕНСИОНЕРА !!!! нали е плевел.

Аз неискам да ми увиличат пенсията чрез милостиня!! ИЗКАМ СПРАВЕД –ЛИВО ДА МИ ИЗЧИСЛАТ ПЕНСИЯТА ЗА ТРИТЕ ПОРЕДНИ ГОДИНИ С КОЙТО СЪМ НАПРАВИЛ КФИЦИЕНТ – 2,25

19.11.2020 В 09:42
От 1994г. съм със група инвалидност без право на работа, или само пазач преназначиха ме пазач на портала, през 2008г. получих писмо от НОЙ пише тъй като съм навършил 57години и имам II ра категория Труд имам право на редовна пенсия и трябва да представа стаж за 3 три години по избор, напрвеният коефицент е 2,25,след това ми преизчисляват всичко след 1997г. се преизчислява до 2000г. За 1г.и 9месеца ми съсипват стаж втора категория от които са много високи заработки,ТОВА Е НАЧИН КОЛКОТО МОЖЕ ПО МАЛКО ДА СЕ ПЛАТИ НА ПЕНСИОНЕРА !!!! нали е плевел. Аз неискам да ми увиличат пенсията чрез милостиня!! ИЗКАМ СПРАВЕДЛИВО ДА МИ ИЗЧИСЛАТ ПЕНСИЯТА ЗА ТРИТЕ ПОРЕДНИ ГОДИНИ С КОЙТО СЪМ НАПРАВИЛ КФИЦИЕНТ – 2,25

;НАЙ ЛЕСНО СЕ КУПУВА БЕДЕН И ГЛАДЕН -МНОГО ЕФТИНО КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ г-н ПР3МИЕР/макар че в никакъв случай не заслужаваш да се обръщама с господин,защото си един обикновен манипулатор/

По въпроса със пенсиите,Мойто предложение е Човек който не е работил за Държавата и няма поне 15години трудов стаж да нему се дава никаква Пенсия,дори и социална!!! Да търси там където е работил.Защо трябва да страдат хората които са работили 35 – 40 години и накрая да вземат колко тях.

По въпроса със пенсиите,Мойто предложение е Човек който не е работил за Държавата и няма поне 15години трудов стаж да нему се дава никаква Пенсия,дори и социална!!! Да търси там където е работил.Защо трябва да страдат хората които са работили 35 – 40 години и накрая да вземат колко тях.

32 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов отново се похвали с кредитния ни рейтинг: Не ние, а световните експерти опровергават тезите за фалит

реклама кадър: Фейсбук/ Бойко Борисов Ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт, това заяви министър-председседателят Бойко Борисов във Фейсбук, като цитира оценка на международната рейтингова агенция „Standard & Poor’s“. Агенцията потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута …

Новини
Шефът на ЦИК: Изборите няма да се отлагат заради пандемията, ще са най-късно през май

реклама кадър: Вulgаrіа ОN АІR Парламетнарните избори няма как да бъдат отложени заради пандемията при сегашното българско законодателство. Това заяви категорично председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев пред Дарик радио. реклама Те може да се проведат най-късно в края на май 2021 г. Това стана ясно от думите …

Новини
СЗО призова Европа да не разхлабва мерките срещу COVID-19 по Коледа

реклама илюстрация Pixabay Не отпускайте мерките за борбата с разпространението на коронавируса по празниците, такъв призив отпрази Световната здравна организация към Европа. В същото време се отбелязва, че разпространението на коронавируса е ограничено благодарение именно на мерките от последните седмици, предаде Petel.bg. „Бъдете бдителни, ние отбелязваме положителния ефект от мерките, …