fbpx

Борисов: Даваме по 50 лв. към пенсиите за ноември и разрешаваме без маски, където няма много хора

Новини
7
реклама

Кадър видео ФБ

Това каза премиерът на днешното заседание на МС. По думите му тази сума ще се изплаща на всеки пенсионер, независимо от размера на пенсията.

• Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв. към пенсиите си и за месец ноември. За целта отпускаме близо 106 млн. лв. по бюджета на ДОО. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните месечни възнаграждения. Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до месец март 2021 г. и го изпълняваме. В същото време предлагаме от догодина минималната пенсия да стане 300 лв, а от юли вдигаме всички пенсии с 5%. Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа!
• Отпускаме и близо 23 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата на ГКПП Златарево, ГКПП Калотина и ГКПП Кулата. Целта е пунктовете да отговарят на необходимите изисквания за качество и да се облекчи преминаването на хората през тях.

Обществата по света са разделени и около 30 процента не вярват, че има COVID-19, не вярват в пандемията, а броят на заразените се увеличава. Бройките на заразените вървят нагоре в цяла Европа, каза още Борисов.

реклама

Затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение. От утре ще влезе в сила заповед на Министерството на здравеопазването за задължително носене на маски на открито. Настоявам в нея да бъде описан всеки един детайл. Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване на хора, не е необходимо да носи маска. Ако иска по негово желание, да носи, но ние не го задължаваме.

Там, където има слюнка, в болниците, трябва да се носи маска.

Болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се медицински персонал.

Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия. Европа въведе задължителни маски, в сила са извънредни положения, затвориха училища, ресторанти, обекти. Ние искаме на базата на убеждението и със стриктен контрол да запазим живота на медицинския персонал, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани.

Затова днес обезпечихме доставките на лекарствения продукт ремдeсивир, с което осигуряваме лечението на пациентите ни с COVID-19 до края на март 2021 г., каза още премиерът.

реклама
loading...

Защо на всички – да дадеш на човек с 1000 лева пенсия е добавка, но на човек с 200 лева е направо подигравка

Що не се махаш!!!Само за боунтерапия няма да ми стигнат за един сеанс твоите 50 лева! Ако беше свястен -ямаше да ни додаваш 50 си лева. Върви си!

Абе много щедър беее.
Абе много добър си тиии.
Ама много даваш, нищо не вземеш беее.
Пу-пу да не ти е уроки. 100 години ти да си ни Вожд. Да ни даваш така по много, да не вземаш нищооо😭😭😭

Индексацията трябва да е от 1.01.2021г. не от юли месец за да има смиисъл от нея!…

Не е правилно на хора,които имат малък трудов стаж,и вземат малка пенсия,изведнъж да ги направят от догодина от 1.07. на 300 лв.Не е редно хора,които са пенсионирани преди 15 години с трудов стаж 40 год.и в момента вземат 340 лв.да им се увеличи от 1.07.само с 5 процента.Моля да се разгледа справедливо увеличението на пенсиите.

7 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов отново се похвали с кредитния ни рейтинг: Не ние, а световните експерти опровергават тезите за фалит

реклама кадър: Фейсбук/ Бойко Борисов Ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт, това заяви министър-председседателят Бойко Борисов във Фейсбук, като цитира оценка на международната рейтингова агенция „Standard & Poor’s“. Агенцията потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута …

Новини
Шефът на ЦИК: Изборите няма да се отлагат заради пандемията, ще са най-късно през май

реклама кадър: Вulgаrіа ОN АІR Парламетнарните избори няма как да бъдат отложени заради пандемията при сегашното българско законодателство. Това заяви категорично председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев пред Дарик радио. реклама Те може да се проведат най-късно в края на май 2021 г. Това стана ясно от думите …

Новини
СЗО призова Европа да не разхлабва мерките срещу COVID-19 по Коледа

реклама илюстрация Pixabay Не отпускайте мерките за борбата с разпространението на коронавируса по празниците, такъв призив отпрази Световната здравна организация към Европа. В същото време се отбелязва, че разпространението на коронавируса е ограничено благодарение именно на мерките от последните седмици, предаде Petel.bg. „Бъдете бдителни, ние отбелязваме положителния ефект от мерките, …