fbpx

Борисов: Българският избирател иска да съм премиер аз. В политиката сме като Роналдо и Меси

Новини
външна реклама

кадър Фейсбук/Бойко Борисов

„Марешки също ни е давал подкрепа, ДПС също, особено за подкрепата за F-16. Винаги съм им благодарил на подкрепата публично. Българският избирател ни е поставил на първото място. Искат да съм премиер аз. В тази ситуация, спокойствието и средата за работа са най-важни за мен, без да има дразнител. В политиката сме като Роналдо и Меси“, сравни Бойко Борисов.

Премиерът в оставка Бойко Борисов потвърди днес, че предлага за министър-председател бившия външен министър Даниел Митов.

външна реклама

Във включване на живо във Фейсбук Борисов съобщи, че кандидат за вицепремиер и министър на отбраната е Румен Христов, лидер на СДС.

„На Краси Каракачанов му предложих и в този кабинет да остане министър, но той каза, че приема вота на избирателите“, с който ВМРО не влезе в парламента.

Предложението за министър на културата е музикантът Калин Вельов.

Да оглави МРРБ е предложен депутатът Александър Иванов.

От думите на Борисов стана ясно, че Томислав Дончев ще продължи да отговаря за еврофондовете.

Пискане – така Бойко Борисов определи решението на Народното събрание да се яви утре в пленарната зала за да представи Плана по възстановяване, който трябва да бъде предаден на ЕС в края на месеца. Премиерът в оставка обясни във видео във Фейсбук, че бил представил палана в неделя „пред всички медии“.

„Аз съм се оттеглил от всякъде. Излъчил съм депутати, излъчил съм правителство, мен не ме търсете“, каза още Борисов.

„Кървят ми конците, обещах на докторите да е краткко“, каза още Борисов преди края на включвантето си в социалната мрежа.

 

„Най-важната длъжност след премиера е външния министър, Реформаторският блок го представи като най-евроатлантическия човек. Затова го номинирах него. Знам колко е важно това за държавата – стабилно правителство. Има огромно управляващо мнозинство – толкова не е имало отдавна. Партията единонодушно застава зад Даниел Митов“, разкри Борисов и посочи, че вицепремиер и министър на отбраната ще бъде лидерът на СДС Румен Христов.

„На Каракачанов предложих да остане и в този кабинет, но той отказа, тъй като приема изборните резултати, за разлика от други партии“.

„Александър Иванов – младо лице на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Не че работиха Петя Аврамова и Николай Нанков зле, но хората искат нови хора. Това е нашата стратегия като партия“, обеща Борисов.

Делян Добрев ще бъде министър на енергетиката и ще замени Теменужка Петкова. Според премиера в оставка Томислав Дончев остава най-големият капацитет, затова остава вицепремиер с ресор еврофондове.

За министър на културата новото предложение е Калин Вельов.

Десислава Танева запазва поста си на министър на земеделието и храните. Проф. Костадин Ангелов и Красимир Вълчев също запазват сегашните си позиции в предложения от ГЕРБ/СДС кабинет.

Във връзка с контузията си Борисов разкри, че това му е пета подобна операция. „Три на левия крак, две на десния. Вече знам процедурата и съм претръпнал“, отсече той.

По думите му политическият живот си тече и Интернет дава възможност на всеки политик и депутат да мисли и да интерпретира.

„Министрите и старите депутати не можем да отречем успехите през тези четири години. Ако някой си мисли, че е било лесно с Реформаторския блок да направим правителство. С „Патриотичния фронт“ също не беше лесно, с диаметрално противоположен ансамбъл – с НФСБ и Атака. Само Каракачанов остана да работи до края“, оцени предишните си мандати премиера в оставка.

„Марешки също ни е давал подкрепа, ДПС също, особено за подкрепата за F-16. Винаги съм им благодарил на подкрепата публично. Българският избирател ни е поставил на първото място. Искат да съм премиер аз. В тази ситуация, спокойствието и средата за работа са най-важни за мен, без да има дразнител. В политиката сме като Роналдо и Меси“, сравни Бойко Борисов.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Остри сблъсъци между депутатите на тема съдбата на пенсионерите

външна реклама кадри: Нардно събрание, Pixabay Арена на пореден скандал на тема пенсии стана парламентът. Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2017 година, да се преизчислят от 1 юли 2021 г., като индивидуалният коефициент се умножи по средномесечния осигурителен доход за страната на 2018 г. Това предлагат от БСП за България …

Новини
След запазването на субсидиите, Трифонов обяви: Този парламент не успя да събере мнозинство, за да изпълни волята на народа

външна реклама снимка: Фейсбук/ Слави Т. Трифонов „Толкова е ясно – хората не искат да дават милиони левове на партиите. Но голяма част от партиите казват – не. Вие не искате да ги давате, но ние ще си ги взимаме. Даже ще си направим закон, за да ви взимаме милионите, …

Новини
Търговският регистър отказа да впише обратно Боби Михайлов като шеф на БФС

външна реклама кадър: Канал 3, архив Борислав Михайлов получи отказ за бъде вписан обратно като президент на БФС. Решението на Търговския регистър, предаде Novinite.bg На 29 април бяха подадени документите от последния Изпълком на който Михайлов върна оставката си. Сега обаче няма как да поеме отново поста. външна реклама Рекламирай …