fbpx

Бойко Ноев: Законът „Магнитски“ засяга и Бойко Борисов

Новини
външна реклама

Кадър видео Нова ТВ

„Бурята от реакции не беше само от олигархията, а на широки слоеве от обществото. С основание хората отново излязоха на улицата. Пак трябва да бъдем освобождавани за съжаление, макар че българите дадоха пример през миналото лято и загатнаха, че този път ще се освободят сами“.

Последствията от безпрецедентните санкции, наложени от САЩ за Божков, Пеевски и държавни служители и от това, което бе съобщено от американското правителство, ще са по-дълбоки от онова, което изглежда на пръв поглед. Вероятно ще излязат наяве зависимостите на главния прокурор Иван Гешев от Делян Пеевски. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия бившият министър на отбраната и посланик в НАТО Бойко Ноев.

външна реклама

„Това, което се говори под сурдинка в обществото, ще придобие с времето материални и документални измерения. В това нямам никакво съмнение. Затова съм склонен да се присъединя към тези, които призовават Гешев да си подаде оставката и бързо да бъде избран негов заместник“, добави той.

 

 

„Решението на американското правителство, което ни беше съобщено, е директива на президента 13818. Отделно бонус има за Пеевски и Желязков. Президентската директива не трябва да има съмнение у никого в България, че е акт, който е юридически издържан отвсякъде и всяка дума в него може да стои в съда“, добави той.

„В първото изречение пише за олигархът, който е подкупил български официални лица. Във второто се пише за действащ политик сред подкупените. Официално подкупеният е бил не само правителствено държавно лице, но той и в момента е действащ политически лидер. Няма друг такъв, освен Бойко Борисов“, коментира Ноев.

„Това е моят прочит и друг не виждам. Отделно за ръководителят на друга партия е последното изречение, в което се споменава, че Божков е щял да му даде пари. Но това не е подкуп, а подкрепа на някакъв политически деец. Вероятно има и други хора, на които хазартния бос, според американците, е давал пари. Това обаче не е подкуп. Той е само за действащия политически лидер“, обясни той.

„Това съвпада и самопризнанията на Васил Божков, че той е давал пари на Владислав Горанов и на Бойко Борисов“, добави бившият военен министър.

Лидерът на ГЕРБ обаче вчера категорично отрече, като изтъкна, че и стотинка не вземал, уточни водещият.

Бойко Борисов се кръсти и се позовава на Бог, но аз бих го посъветвал да не злоупотребява с вярата, заяви Ноев.

Този въпрос България трябва да го реши, за да престанем да бъдем освобождавани, добави той.

„Ще има последствия за политическия живот. Това, че като ДПС застана срещу американския президент ще има тежки последствия за ръководството на партията. Някои от тях са говорители на Пеевски и вероятно имат съвместен бизнес“, прогнозира ексминистърът.

Ръководството на ДСП вчера излезе в защита на Пеевски, т.е. те се опълчиха срещу американския президент Джо Байдън, поясни той.

„Съществува една фирма „ДП“, която е собственик на телевизия „Европа“, но не е на Делян Пеевски. Тя обаче е замесена в едни машинации с офшорки на бизнесмена. Понеже е свързана с Българската банка за развитие, очаквам чудовищни разкрития. Ще има много сериозен отзвук“, предупреди Ноев.

„Вчера американското посолство или представителите им демонстративно отказаха среща с Иван Гешев. Няма по-ясен сигнал от това какво е отношението към него и какво трябва да направи“, добави той.

„България е не просто страна от Югоизточна Европа, а формален съюзник на САЩ и на останалите страни от свободния свят. Покрай това ние имаме задължения и ангажименти, включително спазването на принципите на демокрацията и на правата на човека. Това, срещу което САЩ открито вече възстават, не е просто фактът, че Божков е дал някакви пари на председателят на комисията по хазарта“, коментира бившият министър.

„Вашингтон предприема действия срещу стратегическата корупция в България на правителствено ниво, която в съчетание с тази на Руската федерация нанася тежки щети на националната ни сигурност, а оттам и на нашите съюзници“, добави той.

„САЩ чувстват ли се засегнати заради руската тръба, която беше изградена и минава на наша територия и заради все така недовършената връзка с Гърция, от която имат стратегически интерес. Част от удара не е ли заради преследване на техния интерес за влияние?“, попита Николаев.

„Чий интерес е по-голям? Дали на българският народ, който трябва да купува газ от различни възможни източници? По-евтино ли ще е, ако е зависим изцяло от копчето на „Газпром“, но вие сте прав – това е част от тройния шлем на Борисов, заради който той сега ще носи отговорност. Това са „Турски поток“, АЕЦ „Белене“ и военната индустрия, за които е поел ангажименти пред руснаците. Поради тази причина той получава тези укори“, каза още Ноев.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Жената на майор Терзиев съобщи последните му думи по радиостанцията преди разбиването на Миг 29

външна реклама Кадър ВМС От 6-и клас искаше да стане пилот. Това беше неговата мечта. Това е най-честният човек, който познавам. Това заяви в ефира на Нова телевизия съпругата на загиналия пилот на МиГ-29 край Шабла майор Валентин Терзиев – Димитрина Попова. „Когато ми се обадиха да ми кажат за …

Новини
Алекс Петканова пусна снимки с детето си от болницата

външна реклама Снимка профил инстаграм Вчера Петканова тя качи на стори детска ръчичка със системи от болницата, след което всички се озадачиха какво се случва. Очевидно е, че това е ръката на малкия им син Габриел, но до последно Петканови не потвърждаваше това. Днес обаче тя отново качи снимка, на …

Новини
3-те милиарда от България за „Турски поток“ са пари на вятъра

външна реклама Снимка Пресцентър на МС Когато през 2019 г. започна строителството на газопровода „Турски поток“ през България, той беше представен от тогавашните управляващи като добра инвестиция, която ще бъде полезна за региона и не само ще бъде възстановена, но и ще донесе печалби за страната. И как иначе, при …