fbpx

Бойко Борисов към работник: Как си, наборе? Малко им беше магистрала, сега и локали им правим. Разглезихме ги

Новини
реклама

Снимка и видео Фейсбук/Бойко Борисов

Бойко Борисов, днес инспектира няколко обекта с ремонтни работи един от които е Околовръстното шосе на Пловдив. За посещението си той информира чрез фейсбук профила си, на който пусна няколко кратки видео клипа. Заедно с него на кадрите се вижда и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, пише вестник Сега.

Работник от Пловдив сигурно ще запомни този ден завинаги. „Как си, наборе? Малко им беше магистрала, сега и локали им правим. Разглезихме ги“.

Пътят между Първенец и Лилково е в изключително лошо състояние. В момента той се ремонтира, като ще се положи асфалтова настилка и ще се разшири габаритът. На този път има и свлачище – в близост до разклона за с. Ситово, което ще бъде укрепено“, написа премиерът във фейсбук профила си. По думите му ремонтът между Първенец и Лилково ще се извършва на етапи. „Вече се работи по участъка от с. Бойково до с. Брезовица. Той е в тежък планински терен, в дефилето на р. Първенецка, с малък габарит и без асфалтова настилка. Липсата на отводняване образува дупки и коловози, предизвиква свличане на части от пътното тяло в дерето на реката“, става ясно от поста му.

„Какво правите тук“, обърна се той към друг работник. „Укрепваме пътя, беше пропаднал“, отговаря човекът. „Укрепихте ли го?“, пита пак Борисов. След утвърдителния отговор заключава: „Добре, доста техника има, така че да са спокойни хората и след 4 месеца да има асфалт.“

„Навсякъде, където има компроментирани пътища, работят машини и строители“, коментира още Борисов. „20 млн. лв. сме отделили за укрепване на пътя и оправяне на компроментираните места. Навсякъде, където има компроментирани пътища, работят строители и машини. Да не излезе като оправдание, но от минус 7 до плюс 17 градуса са 24 градуса разлика. Големите температурни разлики са пагубни за стари пътища“, посочи още премиерът на трето видео.

„От няколко дни стартирахме и ремонта на Околовръстния път на Пловдив. Индустрията в региона се разви много през последните години и е нужно пътят да бъде разширен и модернизиран. Търговете по обществените поръчки са изцяло електронни. Това е начинът за борба с корупцията. Така осигуряваме пълна прозрачност при изразходването на парите на българските данъкоплатци. Ремонтираме и пътят Девин-Кричим с много техника и работна сила. Укрепваме и подпорната стена в този участък“, похвали се още министър-председателят.

Той съобщи и, че напредва работата и по изграждането на локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград. С построяването им ще се осигури безопасен достъп до имотите в близост до трасето, край което непрекъснато се правят нови търговски и индустриални обекти. В платното за Пловдив е положен първият асфалтов пласт от битумизирана баластра. На място работят десет 30-тонни верижни багера и друга тежка техника. В платното за Асеновград се извършват изкопни, земни и насипни работи.

„Локалите на Асеновград се правят, това сме обещали на хората между Пловдив и Асеновград и го правим. Продължаваме строителството на 4-лентов път от АМ „Тракия“ до пътния възел на Асеновград“, обяви още премиерът. По думите му търговете вече са изцяло електронни – по електронен път. „Прекрати се търгът за следващия участък, защото нито една фирма не е подала правилни документи, както е по изискванията. Това е борбата с корупцията, прозрачно – дава се офертата и фирмите трябва да се научат да пишат документите такива, каквито после ще изпълняват. Каквото са дали по електронен път, остава на електронния носител. Пловдивчани трябва да знаят, че им рехабилитирам старото околовръстно и локалите за Асеновград – Пловдив и до Скобелева майка. Пътят Девин – Кричим се ремонтира с много техника и също ще бъде направен“, посочи Борисов.

Министър-председателят коментира и темата с миграционната вълна, която не се усещала от гражданите, но работата на българските граничари не е спирала. „Няма нощ, в която между 80 и 200 нелегални мигранти да не бъдат възпирани да влязат в България по нелегален път“, изтъкна той. „Има КПП-та, където всеки, който бяга от война, може да влезе в България. Но нелегално не е възможно“, добави Борисов и посочи, че българските граничари се справят прекрасно с миграционната вълна, която продължава.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Росица Кирова: Заблудих се, че „Има такъв народ“ ще донесе някаква промяна

реклама Снимка профил ФБ Тя доскоро беше координатор на „Има такъв народ“ в региона и уточни, че това единствената партия, в която е членувала. „Действията ми са последователни, свързани с гражданската ми дейност“, така обясни пред БНР Росица Кирова, председател на Сдружение „Единни за промяна“, оглавяването на листата на ГЕРБ …

Новини
Изплащат повече от 5,6 млн. лв. на туроператори за неосъществени пътувания

реклама Снимка вихрогон.бг Първите компании, получаващи субсидия, са с изрядни документи, а средствата ще бъдат изплатени със заповед на министъра на туризма. Министерството на туризма изплати повече от 5,6 млн. лв. на 86 компании, изпълняващи туроператорска и турагентска дейност. Средствата се отпускат от държавния бюджет и са на обща стойност …

Новини
Иван Нанчев убил двамата си малолетни сина един след друг

реклама Снимка pixabay Иван Нанчев е осъден за това, че през януари 1998 г., в София, умишлено е умъртвил малолетния си син Д. Н., който се е намирал в безпомощно състояние и му е наложено наказание доживотен затвор. С друга присъда Нанчев е осъден, понеже през месец септември 2000 г. …