fbpx

Боби Лазаров призова българите от екрана: Хора, носете маски!

Блиц Новини

кадри bTV

Синоптикът на bTV Боби Лазаров се ядоса на факта, че лошият въздух в София и на много други места в страната е станал водеща новина по медиите. „Лошият въздух – водеща новина! Че ние това си го знаем“, възмути се журналистът.

„Той така си беше“, иронизира го водещата на сутрешния блок Мария Цънцарова. Лазаров обаче продължи много назидателно да обяснява, че мъглата задържа саждите и фините прахови частици (ФПЧ) и това всеки трябва да го знае от училище, а не да се учудва. „Всеки се отоплява с каквото може. Парното е скъпо, токът също и още по-скъпи ще стават“, допълни синоптикът.

Боби Лазаров обаче беше възмутен най-много от това, че хората не вземат най-елементарната мярка при замърсен въздух.

„Хора, носете маски!“, призова той. Лазаров добави, че разбира отношението към маските от задължителното им носене по време на пандемията. Той обаче припомни, че в страни като Китай и Япония, където в големите градове също въздухът е опасен, това е практика за предпазване от десетилетия.

Боби Лазаров напомни също, че в 5:27 часа на 22 декември настъпва зимата в Северното полукълбо, а в Южното започва лятото. Той посъветва колегите си, които не обичат зимата, просто да се преместят на юг от Екватора.

„Ставам и тръгвам!“, отвърна веднага новинарят Ивайло Везенков. „Идвам с теб!“, обади се веднага Мария Цънцарова. Везенков се оказа малко изненадан от тази оферта от колежката си и така и не успя да отговори.

„В София е по-вероятно да видим Северно сияние, отколкото сняг по Коледа, но със сигурност ще има ФПЧ“, обобщи темата водещият Златимир Йочев.

БТВ
Студент стигна до въпрос за голяма сума в „Стани богат“

Кадри: БТВ Силна игра в „Стани богат“ направи студентът по право Живодар Костов от Стара Загора. Неговото участие стартира още в снощния епизод, когато отговори на първите седем въпроса. Тогава обаче „изгърмя“ два от жокерите си само на един въпрос. Поради тази причина днес заключи 2000 лева като втора сигурна …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

error: Content is protected !!