fbpx

Благороден елен се мисли за крава в Родопите

Новини
външна реклама

Кадър видео Нова ТВ

Всяка сутрин, щом стадото на Сюлейман поеме към покрайнините на село Кьосево, към кравите се присъединява и един странен рогат. Благородният елен, който е диво животно, вече повече от две години прави опити да се сприятели с говедата. Той е част от над 240 разселени негови събратя през годините в района.

Звучи куриозно, но това създава проблеми на хората в кърджалийското село Кьосево, предава NOVA. Еленът ежедневно обикаля с част от стадата и наранява крави с огромните си рога. Лопатарът бил разселен в района преди години и радвал местните жители, но сега им създава проблеми.

външна реклама

 

„Ние ги пускаме по 10-12 наведнъж. По някакъв начин се е отделил от своето стадо и е припознал кравите за стадо”, обясни Васил Дончев – председател на ловно-рибарското дружество в Кърджали.

До преди година странният член на стадото крави по-скоро е забавлявал местните хора. Но вече не е така. Въпреки че от десетилетия си изкарва хляба като отглежда крави, Сюлейман вече е решил да се откаже от животновъдството.

 

Еленът започнал да влиза и в оборите в селото, имало и ударени от рогата му автомобили. От местното ловно дружество вече са опитвали да го изгонят с гумени патрони, но това не вършело работа. Въпреки че след оплакванията на местните има разрешение за отстрел, засега ловците нямат намерение да убиват дивото животно.

„Сега говорих с колегата от Белоградчик, те имат желание да го закупят и да го пуснат в някакво заградено пространство, където има коне, сърни”, обясни Дончев.

Вариантът за справяне с проблема е преговорите да приключат успешно и еленът да бъде изпратен в зоопарк.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Между 5 и 15 години затвор очакват капитана на „Вера Су“ и помощника му

външна реклама кадър Нова телевизия Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо капитана и втория помощник-капитан на заседналия товарен кораб Вера Су. Двамата обжалваха наложеното от Добричкия окръжен съд „задържане под стража“ пред горната инстанция, съобщиха от пресцентнъра на апелативния съд. Хайдар Е. и Кемал А. са привлечени …

Новини
Пирати откраднаха и пуснаха в интернет най-чакания филм на годината

външна реклама кадър: bTV В ранните часове на неделя по много пиратски сайтове се появи копие на най-очаквания филм за тази година – „Дюн“. Мащабната продукция по класическия роман на Франк Хърбърт е един от най-амбициозните кино проекти в последно време и официалното ѝ пускане по екраните и официалните стрийминг …

Новини
Доц. Ангел Кунчев е обявен като лекарят на годината

външна реклама кадър БНТ Доц. д-р Ангел Кунчев е „Лекар на годината 2021“, обявиха от БЛС. Главният държавен здравен инспектор ще получи престижното отличие за активната му позиция и работа, предаде Нова телевизия. В Деня на българския лекар – 19 октомври предстои да бъдат връчени традиционните награди на Български лекарски …