fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ

Много силна игра в „Стани богат“ направи Веселина Вранчев. Тя е завършила театрално изкуство и драма, а в момента работи като маркетинг мениджър в световна марка за спортни облекла. Живее във Великобритания със съпруга си Петър, който й бе жокер от публиката в студиото.

Усмихнатата дама се затрудни за първи път още на третия въпрос, който бе: „Кои изделия представляват плетени шнурове, с които се украсявали дрехи и униформи в Османската империя?“ – навуща, гайтани, тюбетейки или кондури. Тя поразсъждава и се спря правилно на гайтани, след което играта й тръгна много силно.

Въпросът след първата сигурна сума от 500 лева бе „Кое племе населява територията на САЩ?“ – Бушмени, Масаи, Чероки или Химба. Вранчев бързо се ориентира към Чероки и така продължи напред в играта.

След това изкара късмет да й бъде зададен въпрос, чийто отговор знаеше още преди да прочете четирите опции – „Коя британска група е създадена през 1991 г. от братята Лиъм и Ноел Галахър?“. С широка усмивка тя посочи Оейзис в конкуренцията на Моторхед, Дженезис и Смоуки.

Осмото питане бе: „Коя от сградите не е направена в готически стил?“ Вариантите, които водещият Михаил Билалов й даде, бяха Кьолнската катедрала, Уестминстърското абатство, Нотр Дам дьо Пари и Базиликата „Свети Петър“.

Веселина призна, че с мъжа й обичат да пътуват и е посещавала местата от втория и третия отговор. В крайна сметка реши да рискува без да хаби жокер, посочи „Свети Петър“ и това бе вярно решение.

„Коя европейска столица не е била домакин на летни или зимни олимпийски игри?“, бе въпросът за 3000 лева, а тя трябваше да избира между Сараево, Будапеща, Осло и Берлин. Бившата актриса се колебаеше между Сараево и Будапеща и поиска първия си жокер – „50:50“. Останаха Будапеща и Берлин и тя се спря правилно на столицата на Унгария.

След това участничката заключи 5000 лева като втора сигурна сума, а въпросът за нея бе „Колко пъти е бил променян американския флаг?“ – 0, 1, 26 или 514. Тук Вранчев поразсъждава и посочи, че е променян поне веднъж заради Хаваи, но не смята, че 514 е верен отговор.

Затова повика съпруга си от публиката. Той я насочи към 26, тя му се довери, тъй като бил на 80 процента сигурен, и това се оказа верен отговор.

„Имам една добра и една лоша новина. Лошата е, че имаш само още един жокер, а добрата е, че имаш още един жокер“, пошегува се водещият с нея след този отговор.

Въпросът за 10 000 лева бе „За кого се е отнасял първоначално изразът „сив кардинал“?“ – Кардинал Ришельо, Кардинал Трембли, Распутин или Алкуин. Тук Веселина каза, че ще е много очевидно на въпрос за 10 000 лева да има в отговора думата „кардинал“.

Затова се обади се на приятел – Илия Бабаджанов от Свиленград. Той много бързо и категорично й каза, че е 100 процента сигурен, че е кардинал Ришельо. Тя го послуша, но това се оказа грешен отговор, тъй като „сивият“ е Тремли, а Ришельо е „червен“. Така Вранчев си тръгна с 5000 лева, оставяйки много добро впечатления със знанията си и положителното си излъчване.

БТВ
Най-хазартният играч впечатли в „Стани богат“

Кадри: БТВ Тази вечер зрителите видяха най-хазартния играч в „Стани богат“. Става дума за Димитър Солаков, който показа страхотни знания и завидно спокойствие. Той се занимава с фотография и видеа, участва и в ултрамаратони с пресечено бягане. Живее във Вонеща вода, където е роден и Филип Тотю, а мустакът на …

БГ звезди
Велико Търново на бунт срещу „Дяволското гърло“2: Никой местен няма да направи това!

кадри Нова телевизия Премиерата на продължението сериала „Дяволското гърло“, наречено „Есента на демона“, предизвика огромен интерес. Много от зрителите са във възторг от първия епизод, който събира отново героите на Теодора Духовникова и Владо Карамазов, но този път не в Смолян, а във Велико Търново. Паралелно с това се появиха …

Блиц Новини
Диско Дарко и Етно Гала са модерните Пижо и Пенда

кадри Нова телевизия Едно от нещата, които правят Гала една от най-големите звезди на българската телевизия, е талантът за избор на визия според случая.  На 1 март водещата на „На кафе“ даде пореден пример как се прави това. Гала се появи в студиото с ансамбъл, който е модерната версия на …

error: Content is protected !!