fbpx

Биляна се молеше със сълзи на мъжа си да се защити, но той не я чу и почина

Незабавни статии

Кадри: Gligor Kedioski, Biljana Kedioski, фейсбук

Глигор Кедиоски почина от вируса на 45-годишна възраст на 2 януари, след като беше приет в болница през декември и поставен в изкуствена кома.

Приятели и семейство не са сигурни как се е заразил с вируса, но Глигор не е взел мерки, въпреки опитите на съпругата му Биляна да го убеди.

външна реклама

Сега те се борят за репатриране на тялото на Глигор в родната му страна Северна Македония, в съответствие с неговите желания, съобщава Дейли мейл.

Роденият в Прилеп Глигор е живял в Ливърпул с Биляна и петгодишната им дъщеря, работейки във фабрика и като шофьор.

Отдавайки почит на бащата на едно дете, приятелите му го описват като щедър човек, който е пълен с живот и винаги говори за следващото приключение на живота.

Смъртта му идва на фона на предупреждения от лекар по интензивно лечение, че всеки критично болен пациент, заразен с вируса, който в момента се лекува в неговата болница, е без защитния препарат.

Глигор прекарал около три седмици в болницата, преди да почине. Неговият приятел Робърт Каралиоски се надявал, че историята ще повиши осведомеността за жизненоважното значение на защитата от вируса.

„Глигор не е бил защитен. Биляна беше получила всички дози, но той не беше. Той се страхуваше и не беше сигурен как ще действа. Страхуваше се, че ще получи някакво здравословно усложнение. Биляна направи всичко, за да го убеди, но не успя.. Сега наистина искаме да повишим осведомеността за важността на ваксините“, споделя неговия приятел Робърт.

„Той беше страхотен приятел, беше един от онези хора, които биха били до теб, ако имаш нужда от помощ. Той беше известен с това сред обществото. Беше малко по-голям от мен и го срещнах в Ливърпул, но и двамата бяхме от едно и също място. Той ми стана наистина, наистина добър приятел.

„Не сме 100 процента сигурни как се е заразил. След като го приеха в болница, само Биляна имаше право да го посети. Тя прекарваше часове и дни там, особено през последната му седмица. Тя спа в болницата през последните два дни. Докторите казаха, че след като го поставили в индуцирана кома, тя искала да бъде там, да говори с него, да пусне музика, която той харесва“, разказва Робърт.

„Дори преди комата тя беше там с часове. Разговаряше с него, докато той можеше да говори, носеше му македонска храна, която той харесваше. Беше много грижовна. Държеше телефона до леглото му, да разговаря със семейството си в Македония, те му говориха докато беше в кома.“, казва приятелят му.

Робърт вярва, че репатрирането на тялото на Глигор ще осигури спокойствие на семейството.

Кампанията за набиране на средства в  GoFundMe вече надхвърли целта си от £5,000, набирайки над £12,900 към момента.

Описанието на кампанията за набиране на средства гласи: „Надяваме се да го заведем у дома до крайната му дестинация, любимия му град Прилеп. Повечето от нас са чували много истории за житейските му приключения в неговия град.

Баща му е още жив. Желанието на Глигор и семейството му беше той да бъде транспортиран обратно в Македония. Всеки ден семейството му вкъщи се обажда на Биляна да пита кога ще бъде финализирано всичко и кога ще пристигне тялото. Това беше кошмар за цялото семейство, те се нуждаят от спокойствие вече. Всеки се опитва да помогне. Това е наистина трудно време, особено за дъщеря му. Тя постоянно пита кога баща й се връща от болницата и това е най-трудната част“, казва Робърт.

„Всички пациенти в интензивното отделение в момента са неваксинирани и имахме няколко смъртни случая тази седмица. Нито един от тях не е имал значителни съпътстващи заболявания и са били хора, които обикновено се очаква да живеят поне още 30, че и повече години.“, казва Д-р Хепбърн от университетската болница Grange в Cwmbran, Южен Уелс.

„Сега имаме по-малко случаи на Ковид в отделението, отколкото преди няколко месеца, това може да се дължи на добрите нива на ваксинация на местно ниво или все още не сме достигнали пика на Омикрон.“

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Майка остави телефона си да си играе едногодишния й син и стана голяма беля

Кадри: NBC New York Родители разказаха как едногодишното им дете напазарувало от телефона и похарчило близо £1500 за мебели за семейния дом. Майката на момченцето Мадху Кумар от Ню Джърси, САЩ разказа как синът й е закупил мебели от Walmart и е разбрала, чак когато стоките пристигнали пред вратата, съобщава …

Незабавни статии
Ето как хората запълват сами дупките по улиците в Източна Украйна

Снимки Регионален Днепър Ако си мислите, че България е бедна страна трябва да отидете до повечето от бившите страни от СССР. В Украйна брутния вътрешен продукт на глава от населението е около 3 пъти по-нисък от този на българите, а това може да се види и от състоянието на улиците. …

Незабавни статии
Спасители изтърваха ранен човек, докато го спасяват

Кадри видео Киевската спасителна служба Акция за спасяване на ранен човек едва не завърши с фатален край. Спасителите от „Киевската спасителна служба“ изпуснаха ранен мъж, докато го сваляха от покрива на гаража. Пострадалият се опитал да настигне крадци, обрали дома му, наранил крака си при скачане върху гаража. външна реклама …