fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ

Тази вечер бе последното издание на „Стани богат“ за този сезон. Екипът на предаването за знания излиза в заслужен отпуск, а водещия Михаил Билалов анонсира скорошно завръщане в ефира, но не посочи дата.

Общо трима участници минаха през стола на богатството тази вечер, а представянето им не може да се нареди сред силните за сезона. Затова и се получи своеобразен рекорд по брой зададени въпроси за година – общо 25 в рамките на само един епизод.

Първи започна Венелин Стоянов, който е преводач и участник в маратони.

Той мина без проблем през първите пет въпроса, а шестият бе „В коя от двойките имената имат едно и също значение?“ – Иван и Петър, Теодор и Божидар, Стефан и Кирил или Симеон и Невен. Венелин веднага избра правилно отговор С.


След това той изненадващо заключи 1500 лева като втора сигурна сума, а питането за нея бе:

„В коя държава се намира пустинята Мохаве?“ – САЩ, Алжир, Саудитска Арабия или Либия. Преводачът елиминира Алжир и Либия, а след това и Саудитска Арабия, за да заложи на САЩ, което го прати напред в играта.

Последва въпрос за 2000 лева: „Специална банка за кого се открива през 2009 г. в свещения иракски град Наджаф?“, а опциите, които Билалов, му даде, бяха Домашни любимци, Жени, Християни и Незрящи хора.

Стоянов поиска „50:50“, тъй като не можа да се ориентира към конкретен отговор, а след като останаха Жени и Християни, той се спря на Християни, но това се оказа грешен отговор и си тръгна с 1500 лева.

Следващият участник в играта за знания бе актьорът Огнян Дочев.

След гарантирането на първа сигурна сума от 500 лева той отговори правилно с „Порода котки“, на въпроса „Какво са Ла Перм и Рагдол?“.

„В коя днешна държава е родена Майка Тереза?“, бе следващото питане, а вариантите – Италия, Северна Македония, Индия и Бразилия. Актьорът веднага елиминира Северна Македония и Бразилия, но тъй като не бе сигурен, реши да се обади на приятел – Минчо Спасов от Пловдив, който е адвокат.

Жокерът му каза Северна Македония, което изненада участника, но той го послуша и това бе верен отговор.

След това заключи 2000 лева като втора сигурна сума, а въпросът за нея бе: „Коя дисциплина не е част от преподавания през Средновековието тривиум?“ – Математика, Граматика, Логика или Реторика.

Тук Огнян поиска жокер „50:50“, който остави на монитора Математика и Граматика, той избра Математика и така продължи напред в играта.

Питането за 3000 лева бе „Първият индивидуален златен олимпийски медал на коя държава е спечелен от спортист, който е роден в България?“ – Турция, Израел, Хърватия или Гърция.

Дочев реши, че е щангистът Наим Сюлейманоглу, който вдига за Турция, но това бе грешен отговор, а верен се оказа друг състезател по вдигане на тежести – Николай Пешалов, защитавал знамето на Хърватия.

Последна за този сезон в стола на богатството седна Моника Ханинг-Атанасова, която е експерт по комуникации. Любопитното е, че неин жокер от публиката бе Атанас Атанасов – многократният шампион в „Последният печели“, който направи страхотна игра и в „Стани богат“, а освен това е жокер минимум за трети път. Билалов дори се пошегува с него, че трябва да го назначи за щатен жокер в студиото.

След лесните първи пет въпроса, тя трябваше да отговаря на „Кой химичен елемент се съдържа в най-голямо количество в морската вода?“ – Хлор, Натрий, Магнезий или Калций.

Тук участничката изключи хлор и се ориентира към натрий, но поиска жокер „50:50“, който остави хлор и калций в играта.

За това Моника повика Атанас, който призна, че е доста объркан, но я посъветва да избере хлор, което се оказа правилно.

След като профука два жокера още на шести въпрос дамата реши да заключи 1500 лева като втора сигурна сума и успя да си я гарантира с правилен отговор на въпроса „Коя от знаменитостите не е родена в Канада?“. Тя правилно посочи Нина Добрев в конкуренцията на Селин Дион, Памела Андерсън и Рейчъл Макадамс.

Въпросът за 2000 лева бе „Кой български премиер не е бил председател на БЧК?“ – Митрополит Климент, Стефан Стамболов, Иван Гешов или Стоян Данев. Участничката звънна на Георги Радулов от Пловдив, който не успя да й помогне. За това тя се спря на Митрополит Климент, но верният отговор бе Стефан Стамболов и така си тръгна с 1500 лева, а общо за днес Билалов раздаде 5000.

В края на епизода той се раздели със зрителите: „Дами и господа, за мен беше удоволствие да бъда водещ на най-доброто шоу за знания днес и изобщо този сезон. Очаквайте ни съвсем скоро с големи изненади и играчи, които ще ни шашнат с проницателност!“

БТВ
Студент стигна до въпрос за голяма сума в „Стани богат“

Кадри: БТВ Силна игра в „Стани богат“ направи студентът по право Живодар Костов от Стара Загора. Неговото участие стартира още в снощния епизод, когато отговори на първите седем въпроса. Тогава обаче „изгърмя“ два от жокерите си само на един въпрос. Поради тази причина днес заключи 2000 лева като втора сигурна …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

error: Content is protected !!