Без топла вода и канализация в половината детски поликлиники в Русия

Новини

В 40 процента от детските поликлиники в Руската федерация няма отопление, в 35 процента няма канализация. Това се посочва в доклада на Сметната палата.

От 116 865 сгради на детски поликлиники в Русия 14 процента са в неработещо състояние, 30,5 процента нямат водоснабдяване, 52,1 процента имат топла вода, 41,1 процента имат отопление, а 35 процента имат канализация.

Не е осигурена достъпност за хора с увреждания в 47 процента от тези съоръжения. Това се посочва в доклада на Сметната палата, съобщи агенция Интерфакс, цитирани от Нова ТВ.

Сметна палата също заяви, че няма достатъчно лекари. Жителите на малките градове често трябва да отделят повече от час, за да стигнат до медицинско заведение и да получат първична помощ.

В своя доклад Сметната палата оцени ефективността на разходването на бюджетни средства за развитието на детските поликлиники през 2018-2019 г. Службата извърши одит от 31 май 2019 г., докладът беше одобрен на 11 февруари.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Гешев предлага замразяване на заплатите в съда и прокуратурата до края на годината

Главният прокурор Иван Гешев се обяви за мораториум върху актуализицията на заплатите на магистратите и съдебните служители до края на 2020 година. Предложението ще бъде обсъдено на заседание на Прокуроската колегия на Висшия съдебен съвет, съобщи БНР. „Разрастващата се пандемия от Covid-19 изисква вземането на всички необходими мерки, както за …

Новини
Десислава Танева: Имаме достатъчно производство на агнешко месо

Като за начало искам да призова земеделските производители да бъдат активни в комуникацията си с бюрата по труда в отделните области. Знаете, от следващия месец започваме с розобера, който се явява и първото голямо изпитание. Това заяви на брифинг в Министерския съвет министърът на земеделието и храните Десислава Танева, информира …

Новини
Борисов се срещна на четири очи с доц. Мангъров

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с началника на Детската клиника в Инфекциозна болница – София доцент д-р Атанас Мангъров, пише Новини.бг. Премиерът Борисов благодари на доц. Мангъров за неговите предложения и препоръки, свързани с борбата с COVID-19. „Имам голямо уважение към теб и всеки, който е на подобна позиция и …