fbpx

Без детски за всяко дете, спестените пари отиват при полицаите

Новини
реклама

Снимка вихрогон.бг

Границата на доходите остава критерий за получаване на детски добавки.

Така детски в пълен размер ще взимат домакинствата с доход на член от семейството до 510 лв., а тези с доходи между 510 и 650 лв. ще взимат 80% от добавката, предаде БНР.

Добавката за едно дете ще е 50 лв. (сега е 40 лв.), за две деца – 110 лв., за три – 165 лв. и за семейство с четири деца – 185 лв. месечно.

Със спестените пари от добавки за всички деца – над 205 млн. лв., ще бъдат осигурени допълнителни средства за 15% увеличение на заплатите в МВР, както и за обещаните месечни добавки към възнагражденията на лекарите и медицинските сестри.

Законопроектът предвижда лекарите на първа линия да получават месечно към заплатата си 600 лева, специалистите по здравни грижи – 350 лева и санитарите 120 лева.

реклама

Ще бъдат направени и съответните изменения в законите за бюджетите на здравната каса и на държавното обществено осигуряване.

В проекта за промени в бюджета е направен и допълнителен трансфер към Католическата църква в България от 130 хиляди лева.

Увеличават се и средствата за Комисията за финансов надзор. Това беше поискано от председателят на ведомството Бойко Атанасов по време на разглеждане на проекта за държавен бюджет в ресорната парламентарна комисия. За стимулиране на служителите във ведомството се отпускат допълнително 1,3 млн. лева, предаде БНТ.

 

Променят се и предвидените гаранции по кредити, които може да поеме държавната Българска банка за развитие. Вместо 140 млн. сумата се увеличава с 700 млн. и достига 840 млн. лева. Мотивът на управляващите е че така в условията на пандемия могат по-лесно да бъдат осигурени средства за нуждаещите се фирми.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отиде си Стою Чонгаров – гайдарят на Валя Балканска

реклама Снимка pixabay Почина известният гайдар Стою Чонгаров от село Бостина. Тъжната новина съобщиха от Гайдарски състав “Петко Войвода“. Той ни напусна на 89-годиша възраст. Самоукият музикант Бай Стою е един от доайените на родопската гайда. Той е част от основателите на „100 каба гайди“. Белобрадият родопчанин винаги бе с …

Новини
Ева Веселинова намекна за връщане в телевизията

реклама Снимка профил инстаграм Ева Веселинова успя да изплува от забравата, тегнеща над нея след Нова телевизия. Половин година след като остана без работа, тя по всяка вероятност ще се пробва в конкурентната bTV, пише в. „Уикенд“. Блондинката бе уволнена от „На кафе“ в края на миналия телевизионен сезон и …

Новини
Васил Божков: Бизнесът е в кома. Въздухът е отровен. Няма вода.

реклама Снимка профил ФБ С отговорите в единственото си интервю за половин година БМБ за пореден път призна участието си в унищожението на държавата. Призна, че той и съучастниците му са погазили Конституцията, унищожавайки компаниите ми, написа Божков в профила си в социалната мрежа. реклама В момента над българите се …