fbpx

Без детски за всяко дете, спестените пари отиват при полицаите

Новини
външна реклама

Снимка вихрогон.бг

Границата на доходите остава критерий за получаване на детски добавки.

Така детски в пълен размер ще взимат домакинствата с доход на член от семейството до 510 лв., а тези с доходи между 510 и 650 лв. ще взимат 80% от добавката, предаде БНР.

външна реклама

Добавката за едно дете ще е 50 лв. (сега е 40 лв.), за две деца – 110 лв., за три – 165 лв. и за семейство с четири деца – 185 лв. месечно.

Със спестените пари от добавки за всички деца – над 205 млн. лв., ще бъдат осигурени допълнителни средства за 15% увеличение на заплатите в МВР, както и за обещаните месечни добавки към възнагражденията на лекарите и медицинските сестри.

Законопроектът предвижда лекарите на първа линия да получават месечно към заплатата си 600 лева, специалистите по здравни грижи – 350 лева и санитарите 120 лева.

Ще бъдат направени и съответните изменения в законите за бюджетите на здравната каса и на държавното обществено осигуряване.

В проекта за промени в бюджета е направен и допълнителен трансфер към Католическата църква в България от 130 хиляди лева.

Увеличават се и средствата за Комисията за финансов надзор. Това беше поискано от председателят на ведомството Бойко Атанасов по време на разглеждане на проекта за държавен бюджет в ресорната парламентарна комисия. За стимулиране на служителите във ведомството се отпускат допълнително 1,3 млн. лева, предаде БНТ.

 

Променят се и предвидените гаранции по кредити, които може да поеме държавната Българска банка за развитие. Вместо 140 млн. сумата се увеличава с 700 млн. и достига 840 млн. лева. Мотивът на управляващите е че така в условията на пандемия могат по-лесно да бъдат осигурени средства за нуждаещите се фирми.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Проф. Ангелов: Сега ние ще гледаме отвън и ще критикуваме или ще хвалим

външна реклама Снимка профил ФБ „Предадох всичко, обяснил съм всичко! Сега ние ще гледаме отвън и ще критикуваме или ще хвалим, зависи от резултатите“, посочи проф. Ангелов и допълни:“Тръгваме си с изпълнен дълг към българските граждани“. Без официална и открита за медиите церемония премина предаването на властта в здравното министерство. …

Новини
Абровски от „Има такъв народ“ с 5 неудобни въпроса към Дончев

външна реклама Снимка профил ФБ Пет неудобни въпроса, свързани с разкритията на комисията по ревизията в 45-ото НС зададе на Томислав Дончев бившият депутат от „Има такъв народ” Пламен Абровски. Той излезе с позиция във Фейсбук в отговор на интервюто, което даде Дончев в сутрешния блок на бТВ, в качеството …

Новини
Арестуваха бившия шеф на КАТ София Тенчо Тенев

външна реклама Снимка pixabay Акцията по задържането на Тенев е била проведена от „Вътрешна сигурност“, като не е искано съдействие от местната полиция. Служители на дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР са задържали важен полицейски шеф в Асеновград, научи „Марица“. Арестуван е шефът на сектор „Охранителна полиция“ в града Тенчо Тенев, …