fbpx

Бенатова посочи къде трябва да отидат незабавно репортерите и полицаите

БТВ

Кадър ФБ

Журналистката Миролюба Бенатова взе отношение към случая с изчезналия сякаш в дън земя Сашко от Перник.

Бенатова е изключително критична към репортерите и полицаите, които се занимават със случая.

външна реклама

Според нея на бащата не са зададение адекватни въпроси и не е търсено в Брезник, където той е нотариус.

Вчера Александър Цветанов се подложи на детектор на лъжата в полицията и резултатите показаха, че казва истината, но това не е достатъчно за Бенатова.

„Не мога да повярвам, че не се намери репортер, който цяла седмица да не каже, че бащата на изчезналия Александър е нотариус от Брезник, както току що разбрах от криминалиста Иван Савов по бнт.
Нито един репортер не каза, че там полицията не търси и не разследва.
Защо.
Нито един репортер не отиде там, където бащата живее – Брезник. Не показа съседи и хора, които познават бита на семейството.
Никой не показа къде е живял Александър.
И в нито един репортаж не се каза, че нито едно от твърденията на бащата за деня на изчезването не се потвърждава.
Нито един репортаж не показа учителите на момчето, за които се твърди, че са казали, че е неестествено Александър да отсъства два поредни дни.
Цяла седмица „Туин пийкс“. С елементи на хаос и политика.“

В коментарите обаче хората я контрират:

Вчера показаха, по БНТ мисля, двама съседи, които, както обикновено се случва у нас, казаха, че семейството е много възпитано.

Бенатова отвръща:

говоря за цялостен репортаж с картина по фактите, с критично мислене на репортера и адекватни събеседници. Както и въпроси към бащата. Не само държане на микрофон пред него.

Ето и други коментари:

Че е нотариус от Брезник бях разбрала, но отразяването на цялата история някак ме връща в 90-те. Особено когато се стигна до момента, в който всички се вдигат посред нощ да търсят на определено място по сигнал на… екстрасенска.

Парадокс – аз научих, че бащата е нотариус вчера…във фризьорския салон, където много подробно се обсъждаше този случай от клиентките.“

В групата за търсене на Сашко в социалните мрежи валят всевъзможни версии.

Ето част от тях:

Друго нещо което се сетих от професионалния си опит като издирвач, защото и с този случай ми се наложи да се запозная по едно време, е обстоятелство което ми направи впечатление при изчезването на 7 годишният Веселин Игнатов /отново от аутистичния спектър/ от Нови Искър през 2010г. . След развръзката по случая се установява, че цели двама възрастни са го видели в деня, когато е избягал от вкъщи, да тича по средата на шосе което води към Искърското дефиле. Не са сигнализирали полицията, защото не знаели, че е изчезнал и сметнали, че това не е тяхна работа. Ден след това, когато Веско е показан по новините и медиите те го разпознават, като отново не се свързват с МВР считайки, че МВР трябва да ги потърси, а не те да звънят. В този ред на мисли и макар и огромното огласяване на случаят на Сашко, е хубаво да се помисли за многобройното огласяване, многократно, отново и отново, че е желателно всеки видял или забелязал Сашко е хубаво да сподели информацията. Не искам и да си помислям за вариант в който някой не би казал, защото не му се иска да бъде притесняван от органите на реда или от хилядите доброволци отзовали се с всички сили.

***

Аз лично съм била свидетел на равнодушието на хората. Случка в парка: народ много, сред тях плачещо дете върви. Как никой не го погледна, не го попита защо. След 20 Мин разговор с детето, с помощта на 2 жени, които умолявах да ми помогнат, успяхме да го накараме да си спомни телефона на майка му, която даже не беше разбрала,че се е изгубил. Думите са излишни! От шок беше забравил,че в джоба има телефон….. Така че, хора, оглеждайте се и реагирайте.

***

Каквото и да се направи , има много хора ,които нямат да се обадят в полицията.
Просто , защото не искали после да ги разкарвали за разпити и да ги викали като свидетели.
Това за съжаление , не е само в този случай , а масова практика.
Хората стават свидетели на престъпление и просто си затварят вратите …
***
Така е, много хора няма да се обадят… лично се моля и призовавам всеки един човек, независимо от пола си, да се постави на мястото на бащата. Тогава все си мисля, че би се обадил (а)..
***
За съжаление доста хора мислят ограничено по- този начин.Едва ли не ако съобщят в полицията,ще имат проблеми след това или направо, ще влязат в затвора.
***
 Аз пък да не казвам, че има хора, които изобщо новини не гледат, а по родните информационни медии се излъчва с предимство проблемите на другите държави, защото видите ли, нашата е оправена и всичко е наред👌🏻 Няма свободна медия (без цензура)! И докато това е така, ще продължават нещата да са такива, каквито са в момента!!! И най-лошото е, че не си даваме сметка, че всичко е в наши ръце! Докато си казваме, че ред неща не са наша работа, ще продължаваме да си сърбаме попарата!
външна реклама
Новини
Мария Илиева има рожден ден днес

Снимка инстаграм Днес една от най-обичаните български певици Мария Илиева празнува рожден ден. Талантливата изпълнителка започва да пее от почти 6-годишна възраст. Днес има зад гърба си завидна кариера, работи през годините с много известни български музиканти – Графа, Любо Киров, Криско и още други. Кариерата й стартира като вокал …

БТВ
България ликува: Радослав напусна Фермата

Кадри БТВ След поредица от драматични събития и много глад, най-после стопанството на „Фермата“ се отърва от най-големия дразнител Радо, който в крайна сметка реши сам да напусне, за да запази и малкото останало достойнство у себе си. След като опита с всеки един да промени мнението му и се …

Незабавни статии
Ники Кънчев съобщи скръбна вест: Отиде си Кристи

Кадри ютуб Вестителят на хубави и лоши новини Ники Кънчев и този път остана верен на себе си и отбеляза кончината на голямата звезда Кристи Макви, вокалист и музикант от популярната рок банда Fleetwood Mac. Британско-американската рок група бе една от най-успешните групи на всички времена, продала 100 милиона записи …

error: Content is protected !!