fbpx
Незабавни статии

Бащата на Сашко нотариусът Александър Цветанов направи извънредно обръщение към всички българи.

Той призова всички да се молят за Сашко.

„Силата на общата молитва е много важна! Да се пололим днес Сашо да се завърне!“

външна реклама

Нотариусът е вярващ човек.

В профила си във Фейсбук той споделя много снимки от православни църкви и икони.

На някои от тях е и Сашко.

Дали Бог ще бъде милостив и ще върне Сашко жив и здрав предстои да разберем.

Версиите валят една след друга.

Шефът на доброволците съобщи новина за издирването на Сашко от Перник.

Доброволците, които се включиха в издирването на 12-годишния Александър, прекратяват мащабните търсения. Това коментира в „Денят започва“ по БНТ Станислав Фердов, координатор на част от доброволците.

Причината е, че вече седми ден няма следа от детето и все по-малко хора се отзовават в помощ за търсенето, с оглед и на влошаването на времето.

Въпреки това доброволците остават в готовност да реагират при наличие на горещи сигнали за местоположението на Александър.

Участници в издирването на 12-годишния Александър намериха играчка, за която предполагат, че може да е негова. Снимка от находката беше публикувана във Фейсбук групата „Да намерим Сашко“.

Потребител с име Денис Иванов е заснел розово плюшено мече, захвърлено в тревата. По думите му, играчката е намерена „в гората на Тева“ в Перник.

Коментиращи веднага припомниха, че при първоначалното описание за издирването на Сашко е било посочено, че той носи розова играчка. Говореше се за мече, но това не беше уточнено.

Други пък призовават снимката веднага да се изпрати на полицията и на бащата, както и играчката да не бъде местена.

Полицията все още не е попаднала на следа от момчето. Детето изчезна на 11-и ноември в гористата местност над Профилакториума в миньорския град.

Вече няколко денонощия полиция, доброволци, планински спасители и кучета търсят детето, което е с тежка форма на аутизъм. В издирването се включиха и мотористи. Продължават и обиколките с хеликоптер над Перник.

Междувременно доброволци са недоволни от това как протича търсенето и подозират, че получават и грешни сигнали от бащата на изгубеното дете. „Искаме някой да каже къде да се продължи издирването, не да се пращат две коли да обикалят безсмислено. Стигнали сме на 70 км. някаква координация. Иначе се лутаме по гори и паланки. Всички имат подозрения, версиите са много, че бащата го укрива, има версии, че е отвлечен от майката”, сподели Румен Стефанов, който се включи в издирването на детето като доброволец, предаде Нова тв.

„Не мога да бъда абсолютно сигурен, но познавайки Алекс, не допускам, че той просто ей така би се загубил в гората. Чувството ми като баща е, че той се държи някъде против неговата воля”, подозира бащата на изгубеното момче Александър Цветанов
Майката на детето е призована на разпит в качеството си на свидетел. Според бащата синът му е отвлечен. Шест дни след началото на издирването, бащата на Александър вече не вярва, че той се е изгубил.

„Нямаме никакво време и трябва да намерим детето, някой го държи и трябва да го пусне. Просто, разбирате ли, вече ще се побъркам и не знам на кой свят съм“, заяви бащата Александър Цветанов.

Майката на Сашко – Радостина Цветанова, е напуснала България през август 2020 година и оттогава не се е прибирала. Живее във Великобритания. Успяхме да се свържем с нея по телефона.

Радостина е призована от българското разследване на разпит като свидетел.
„Заявила е, че ще се прибере на по-късен етап. Не е казала конкретна дата, а срок има. В случай че все пак не се яви, ние разполагаме с възможност да я разпитаме там, където се намира“, каза Албена Стоилова от Окръжна прокуратура в Перник.

външна реклама
Новини
Мария Илиева има рожден ден днес

Снимка инстаграм Днес една от най-обичаните български певици Мария Илиева празнува рожден ден. Талантливата изпълнителка започва да пее от почти 6-годишна възраст. Днес има зад гърба си завидна кариера, работи през годините с много известни български музиканти – Графа, Любо Киров, Криско и още други. Кариерата й стартира като вокал …

БТВ
България ликува: Радослав напусна Фермата

Кадри БТВ След поредица от драматични събития и много глад, най-после стопанството на „Фермата“ се отърва от най-големия дразнител Радо, който в крайна сметка реши сам да напусне, за да запази и малкото останало достойнство у себе си. След като опита с всеки един да промени мнението му и се …

Незабавни статии
Ники Кънчев съобщи скръбна вест: Отиде си Кристи

Кадри ютуб Вестителят на хубави и лоши новини Ники Кънчев и този път остана верен на себе си и отбеляза кончината на голямата звезда Кристи Макви, вокалист и музикант от популярната рок банда Fleetwood Mac. Британско-американската рок група бе една от най-успешните групи на всички времена, продала 100 милиона записи …

error: Content is protected !!