Бащата на Делян Пеевски: Той рано или късно ще отиде в кошчето на историята, важна е системата

Новини
реклама

Ако искате да бъдете полезни на българския народ говорете за системата. Делян Пеевски може да отиде в кошчето на историята и той рано или късно ще отиде. Но ако системата остане, ще има новия Делян Пеевски. Това каза в интервю за Фрог нюз бащата на депутата от ДПС Делян Пеевски-Славчо Кънчев. Екипът ни го попита за актуални въпроси, свързани с протестите, ВСС, главния прокурор Иван Гешев и разбира се за сина му Делян Пеевски. По стечение на обстоятелствата публикуването на това интервю съвпадна случайно с рождения ден на депутата.

В анонс ви представяме акценти от разговора:

За Делян Пеевски: 

Сега, този проблем съществува Ви казах от 90-та година.  Неслучайно онези големи ограбвания на българския народ, с приватизациите на Балкан и други бяха много преди Делян Пеевски изобщо да излезе. Това е просто системата. Не е важно името, важно е да се смени системата.

До голяма степен това е резултат и на едно фокусиране на медиите, защото в интерес на истината в областта например на здравеопазването, където над около 20 до 30% от четирите милиарда, които се харчат и източват групите на Делян Пеевски нямат участие. След това и в други места нямат участие.

Аз искам да говорим за системата как да се смени. Оставете тези работи. Делян Пеевски може да го говори всеки за това нещо. Аз мога да говоря толкова, колкото никой не може, защото имам специални отношения с него. Така.

Ако искате да бъдете полезни на българския народ говорете за системата. Делян Пеевски може да отиде в кошчето на историята и той рано или късно ще отиде, но ако системата остане ще има новия Делян Пеевски.

Нашата държава се нарича Република България. Знаете ли какво значи Република? Република означава това което е казал Цицерон „res publica res populi“ – държавните дела са дело на народа.

Така, много преди Делян Пеевски да се е появил на тоя бял свят е имало Конституция, която е била преди сегашната. И нейният член 7 казва, тя е на така наречената Народна Република България: „Народните представители и съветници са отговорни и се отчитат пред своите избиратели. Те могат да бъдат отзовавани и преди срока, за който са избрани“. Има и още един член, в тази, предишната Конституция: „Съдиите и съдебните заседатели са изборни. Те могат да бъдат отзовавани и преди срока, за който са избрани“.

За антиправителствените протестите:

Да, подкрепям протестите по отношение на това да бъде променена системата. Защото само ако някой подава оставка и дойде някой друг, нещата няма да се променят.

Значи за протестите хората реагират по начин, по който реагираха няколко пъти в годините назад. Това, което е тревожно е, че именно хората, чиято професия  е в обществените науки, не допринасят с нищо, за да се получи едно по-окончателно решение, което да удовлетворява хората. Такова окончателно решение е да се промени системата. Някои от хората го усещат и казват, че искат промяна на системата. Системата е създадена порочно още 90-та година, когато излезе Конституцията. Тя е създадена така, че препятства участието на хора в контрола на управлението.

За главния прокурор Иван Гешев:

Моята оценка за работата на г-н Гешев съм я изложил в няколко статии. Вие, ако желаете мога да ви ги изпратя да ги публикувате. На кратко е следната: г-н Гешев за първи път прави, в сравнение с прокурорите преди него, някакви подчертани усилия да се справи с престъпност на битово ниво и да кажем на средно ниво и същевременно дори да санкционира отделни олигарси. Но тъй като имаме подадени сигнали до него за системно източване на държавния бюджет и прокуратурата не реагира за това, аз съм писал в тези статии, че все още Иван Гешев не смее да навлезе в територията на системната корупция. Не е Гешев най-важното. Най-важното е в момента недоволството на хората и какво трябва да бъде направено.

Цялото интервю виж в https://frognews.bg/inteviu/slavcho-kanchev-pred-frog-ako-smeni-sistemata-sled-peevski-shte-doide-nov-peevski.html

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Сега: Испания не казва разпитван ли е Борисов за къщата в Барселона

реклама Снимка ФБ В Испания разследването ”Барселонагейт” продължава. Полицията отказва подробности, като се позовава на следствената тайна. Тъй като производството е висящо, испанските власти не отговориха и дали са разпитали на място Борисов, или дали са пратили въпроси, които да му бъдат зададени тук. Това става ясно от отговорите на …

Новини
Офнюз: Вируси, пренасяни от комарите, могат да причинят инсулт

реклама Снимка pixabay Комбинация от два вируса, пренасяни от комари, може да бъде смъртоносна, причинявайки инсулт. Това установи ново изследване, публикувано в The Lancet Neurology. Учени от Университета в Ливърпул изследват връзката между неврологично заболяване и инфекция с вирусите на зика и чикунгуня. Тези вируси, които циркулират най-вече в тропиците, …

Новини
Проф. д-р Кантарджиев: Надявам се да не се стигне до затваряне по домовете

реклама Кадър БТВ Очаквам едно увеличение, каквито и мерки да се правят. Но да се надяваме, че ще е слабо. Извънредната епидемична обстановка трябва да продължи. Това каза проф. д-р Тодор Кантарджиев , директор на Национален център за заразни и паразитни болести, пред БТВ. Той отговори на въпроса дали може …