Барометър България: Партията на Трифонов не влиза в парламента

Новини
5

54,3 процента от участвалите в проучване са заявили, че са доволни от икономическия климат и възможности в България, съобщиха от „Барометър България“, цитирани от БТА.

Данните са от телефонно проучване на удовлетвореността на българите от икономическото състояние на страната и тяхното лично, и електоралните им нагласи. То е извършено от 9 до 13 януари тази година сред 873 души чрез телефонно интервю и със собствено финансиране.

Преобладаващата част от респондентите оценяват положително икономическата обстановка в страната, макар че не биха се отказали от увеличение на личните си приходи. Позитивната оценка за развитието на България намира отражение и върху политическите им пристрастия и стабилната подкрепа към управляващата коалиция, се посочва в съобщението.

Според 35,7 процента от интервюираните икономическата ситуация в България е негативна, а 10 процента не могат да преценят.

Традиционно при проучвания българите са недоволни от личната си финансова ситуация или смятат, че би могла да бъде и по-добра, отбелязват от „Барометър България“. И при сегашното проучване удовлетворени от собствените си доходи са 34,7 процента, а 59,7 ги оценяват като недостатъчни. Относително малък е делът на анкетираните, които нямат мнение или им е трудно да преценят позицията си по този въпрос – 5,6 процента.

Електоралните нагласи на анкетираните не търпят значителни промени спрямо последното проучване на „Барометър България“ през декември. В парламента със сигурност попадат четири формации. Преизчислените данни от заявилите, че ще гласуват показват, че водеща политическа сила остава ГЕРБ с 35,5 процента подкрепа, следвани на отчетлив интервал от БСП с 28,2.

Третата позиция е оспорвана от ДПС и „Обединени патриоти“ с по 11 процента одобрение, посочват от „Барометър България“. Евентуалната партия на Слави Трифонов остава под чертата за парламентарна представеност, подкрепена от 3,6 процента от анкетираните, а „Демократична България“ може да разчита на 3,2 процента.

loading...

Da laja e.Ot GERB e kupena televiziyta.nykoi ot tv kanalite,mediyta.Koito im e neugoden go pra6tat v zatvora,drugi v groba.Ne 4i vyrvam na BSP,no po tyxno vreme,ne sme stoyli na takav sux rejim.Boiko Borisov 6te go zapomny S korupciyta,po negovo vreme ima6e ubiti jurnalisti,I po negovo vreme xorata izgubixa vyra v dobroto,i istinata. Na Slavi Trifonov 6te kaja : Ne se predavaite,nie sme s VAS.

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Нинова пита: Къде са Борисов и Караянчева? Ако сте абдикирали, направете го официално с оставка

Функционират ли институциите в България? В криза като сегашната най-важно е те да работят и да гарантират сигурност на гражданите. Премиерът Борисов се скри и остави Валери Сименов да “управлява”, това пише в своя публикация във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя допълва: „Изпълнителната власт е в ступор. Къде …

Новини
„Труд“: В България на всеки два дни се появява по един нов милионер

Автор: Стефан Кючуков На всеки два дни се появява по още един човек, който може да се похвали, че има над 1 млн. лв. на депозит в банка. През второто тримесечие на годината банковите влогове на граждани с над 1 млн. лв. в тях нарастват с 45 броя и в края …

Новини
Социологът Боряна Димитрова: Не е ясно кой ще е новият лидер

кадър bTV Нито протестът се оказа достатъчно силен, така че да вземе бърз, категоричен превес и да постигне исканията си, нито пък правителството се оказа достатъчно уверено в себе си така че или да продължи напред, или да може да води смислен разговор. Така социологът от “Алфа Рисърч” Боряна Димитрова …