fbpx

Банките вдигат лихвите по кредити

Новини
външна реклама

Снимка вихрогон.бг

Наблюдава се трайна тенденция към увеличение на лихвите по изтеглените кредити и в същото време депозитите клонят към отрицателни нива.

През юли средният лихвен процент по кредитите на бизнеса с размер до един милион евро, договорени в левове, се увеличава с 0,02 процентни пункта до 3,04 на сто, а по тези над 1 млн. евро – с 0,64 процентни пункта до 2,76 на сто, съобщават от Българската народна банка.

външна реклама

Средният лихвен процент по кредитите до 1 млн. евро, договорени в евро, се повишава с 0,15 пр. п. до 2,72 на сто, а по кредитите над 1 млн. евро – с 0,09 пр. п. до 2,79 на сто.

През юли 2021 г. средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове се повишава с 0,62 пр. п. до 8,43 на сто, а годишният процент на разходите (ГПР) по тези кредити – с 0,67 пр. п. до 9,06 на сто. При жилищните кредити в левове средният лихвен процент намалява с 0,01 пр. п. до 2,73 на сто, а ГПР по тези кредити остава непроменен на ниво от 3,01 на сто.

Средният лихвен процент при кредитите по кредитни карти, извън безлихвен гратисен период, в левове запазва нивото си от 20,27 на сто.

През юли 2021 г. в сравнение с юни 2021 г. средният лихвен процент по депозитите с договорен матуритет (ДДМ) в левове нараства с 0,07 пр. п. до -0,19%, а по тези в евро – с 0,04 пр. п. до 0.01 на сто.

През юли 2021 г. средният лихвен процент по депозитите с договорен матуритет в левове се понижава с 0,03 пр. п. до 0,05 на сто, а по тези в евро – с 0,01 пр. п. до 0,04 на сто.

Средният лихвен процент по депозитите, договорени за ползване след предизвестие, в левове спада с 0,07 пр. п. до 0,17 на сто, а по тези в евро – с 0,30 пр. п. до 0,22 на сто.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Откриха казан за ракия в българско училище

външна реклама Снимка колаж Господари.ком Откриха инсталация за ракия в училище в Пазарджик, съобщава Будна Варна. Дестилиращата инсталация е била открихта екипи на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Пазарджик, в бивш физкултурен салон в сграда на училище в областния град. В съседна сграда пък били намерени и …

Новини
Борисов в Пловдив: Данъците ще трябва да се повишат

външна реклама Кадър видео ФБ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в Пловдив обяви, че данъците неминуемо ще трябва да се вдигнат, ако се запази актуализираният размер на пенсиите. Бившият премиер отиде в града под тепетата да се срещне с актива на партията си. „Такива неща не се говорят преди …

Новини
Напусна ни Неделчо Михайлов

външна реклама Снимка профил ФБ Напусна ни известният журналист Неделчо Михайлов. Наскоро излезе дебютната му книга – “Балкански буквар”. Тя съдържа в себе си 5 разказа и 6 новели. външна реклама “За мен Варна е центъра на света и вечният град. Тук съм роден, душата и сърцето са ми тук”, …